Som en raket

Så blev jag beskriven i dag. Jag, Kasper och Nalle kom ikapp söta lilla Vera och hennes husse på en skogsstig och när jag konstaterade att de inte heller går särskilt snabbt, eftersom vi lyckades komma ikapp dem, sa Veras husse att han har sett att jag och min syster brukar gå lika snabbt som raketer. Jag blev alldeles full i skratt. Det är tydligt att vi har väldigt olika perspektiv. Jämfört med den takt jag höll innan levern hade blivit så här stor så strosar jag numera fram. Min syster däremot, går ganska snabbt. Men inte riktigt lika snabbt som den takt jag hade förut. När jag har blivit frisk från min PLD så ska Veras husse få se på raket 😉

I dag blev det några trädgårdsbilder. De här fynden gjorde jag i en vrå med ogräs. Den fina liljeväxten ska snarast flyttas till rabatten i stället.

566569570

Ett litet bi på besök i Salvian.

567

Nu har jag letat efter campingstugor nära vatten och helt plötsligt har jag två inbokade minisemestrar framför mig. Semestrar då jag inte planerar in något annat än att sitta och titta ut över en sjö och promenera lite med min hund. Har jag en bra dag någon av dagarna så kanske vi gör en liten utflykt någonstans men det är inget måste. Det blir bara ett ombyte av miljö och kameran kanske kan få knäppa något annat än bara blommor i vår skog. Jag ska inte åka långt. Bilresor är inget jag mår bra av så jag har letat i närområdet.

Andra veckan i augusti har jag bokat in tre nätter i Vadstena. En enkel (det finns i alla fall dusch och wc) liten stuga med fint läge. Där ska Kasper och jag gå längs med stranden och han kan få bada så mycket han vill. Jag har en liten tanke om att kanske, om jag mår skapligt, så ska vi ta oss upp på Omberg någon av dagarna. Men om jag ska vara realistisk så är nog det kanske för jobbigt både för mig och för min gamla hund. Det kanske blir en tur till Alvastra klosterruin i stället.

Nästa minisemester ser jag väldigt mycket fram emot. Jag hittade något som jag tror är ett riktigt fynd. Denna stuga, som hör till ”Målsånna turism och lantbruk”, kostar nästan bara hälften så mycket per dygn som den lilla campingstugan i Vadstena och har mycket mer utrymme och är väldigt mycket bättre utrustad. Läget kan jag inte heller klaga på. Jag skulle kunna bo där hela sommaren. När jag visade bilderna för min syster hakade hon genast på så nu ska vi två och våra vovvar tillbringa fyra förhoppningsvis härliga dygn här i slutet av augusti. Tänk att hitta en sådan pärla. Det ska bli jättekul. Om stugan motsvarar förväntningarna ska vi sedan snabbt boka in en semester där nästa sommar.

Fiskestuga Blåsippan ligger på en strandtomt 5 meter från sjön.


14 comments

   • Kanske det är precis så en semester ska vara? Vi är nog fler som borde ägna oss åt avkoppling 😉

    Gilla

   • Jag tror faktiskt på allvar att vi behöver mer avkoppling men det är nog inte kul när den blir påtvingad. Det fria valet är alltid att föredra 😉
    Hoppas du får riktigt trevligt hur som helst!

    Gilla

   • Tack! Med de förväntningar jag har kan bara ihållande regn och stormvindar under hela perioderna förstöra nöjet. Men då får jag ju i alla fall titta ut över ett stormande och regnpiskat vatten 😉 Det skulle inte heller förvåna mig om samtalet från Sahlgrenska kommer innan jag hinner åka iväg. Men då får jag väl acceptera att jag får stå för avgifterna och det gör jag gärna i det läget.

    Gillad av 1 person

   • Ja det förstår jag att du gör.
    Men jag hoppas verkligen du slipper ihållande regn och storm under vistelsen 😉 Även om stormande vatten kan vara nog så fascinerande!

    Gilla

 1. Så bra att du hittat stugor både i början och i slutet av augusti! Tack för tipset om Målsånna! har tittat på deras hemsida och dit kommer vi säkert att åka med husbilen! Stugan där vid sjön ser fantastisk ut!

  Gilla

 2. Vilket alldeles fantastiskt läge på stugan och så roligt att ha två minisemestrar inbokade. Kommer säkert att bli hur bra som helst 😀

  Kram

  Gilla

 3. Ser verkligen fint ut och det blir nog bra. Jag kommer inte iväg någonstans på sommaren eftersom det är den tiden då alla kommer hit till mig istället och firar semester i husen omkring

  Gilla

  • Bor man som du så kanske inte behovet är så stort att få komma bort och titta ut över vackra vyer 😀 Du har dessutom fullt upp hela tiden så jag förstår att du är nöjd med att stanna där. I Optand fick vi också många besök sommartid men vi brukade klämma in några husvagnssemestrar emellanåt också.
   Jag har längtat efter sjöutsikt i tre år nu så några dagar med det känns välkommet. En och annan vacker solnedgång säger jag inte heller nej till 😀

   Gilla


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s