Nätshopping

För några år sedan hände det ibland att jag beställde något på nätet. Jag gjorde det inte ofta eftersom jag gärna ville se och känna på det jag köpte och det gällde framför allt kläder. Nu har jag ändrat beteende. Jag tar slut så fort när jag går i affärer så jag har successivt gått över till att mer och mer handla via datorn. Det har blivit min räddning och jag har upptäckt att jag verkligen gillar det. Lite farligt är det. Det är så lätt att klicka på några extra varor när jag ändå är i gång. Men jag har bra koll och om jag unnar mig något spontant impulsköp så har jag bara mig själv att stå till svars för. Min ekonomi är aldrig i fara. Jag har alldeles för stor självbevarelsedrift för att utsätta mig för sådant och om det är något jag har koll på så är det min finansiella status.

Nu har jag, för första gången, köpt skor på nätet. Jag tror att jag har bestämt mig för vilken klänning jag ska ha på min dotters bröllop (som ni kanske kommer ihåg så köpte jag fem olika modeller) och till den vill jag ha vita skor. Just skor är något jag alltid förut har velat prova i en butik innan jag har kunnat bestämma mig. Men nu tog jag mod till mig och beställde två par (vita skor har man alltid användning för). Båda paren har en lagom liten klack som jag nog ska klara av att gå med och nu, när de har kommit, kan jag konstatera att båda paren är både bekväma och sitter som de ska. Vilken lycka! Nu har jag fem nya klänningar och tre par nya skor (ja, jag sprang på ett par i en butik nyligen men de är rosa) som passar till mina klänningar. Tänk om jag också hade haft energi nog för att göra något där jag har användning för mina nya kläder. Här hemma är det bekvämare att ha något enklare på mig. Men det vore väl en syn om jag gick ut i skogen med hundarna iklädd fin klänning och pumps 😉 Jag återkommer ständigt till samma sak: sedan ska jag…Ja, sedan ska jag göra massor och sedan ska jag använda alla kläder som bara hänger och väntar. Tänk om det där ”sedan” snart kunde bli ”nu”.

I trädgården händer det saker hela tiden. Den väntar minsann inte till sedan. I rabatten blommar bl a  en sorts blåklocka. Den heter förmodligen något helt annat men den är blå och ser ut som en klocka så då kallar jag den så.

 

En liten ros på en av de krukrosor jag fick av snälla personer när jag flyttade hit. Den trivs och blommar så fint i rabatten.

CSC_0021

Nejlikan är kasserade rester från någon annans trädgård. Jag hittade några ynkliga, spinkiga nejlikor i skogen och jag tror att någon har rensat lite i sina rabatter och slängt ut det överflödiga i skogen. Nu har den tagit sig så här fint.

 

Krolliljan är ett litet konstverk. Jag har länge haft speciella känslor för den. Det är roligt att upptäcka att jämfört med de jag hade i Jämtland, så blir de dubbelt så höga här i Östergötland

 

Vi har två äppelträd. Från början var de sex stycken men vi lejde folk som tog bort fyra av dem. I år blir det frukt på det ena trädet och på det andra syns bara bruna, skrumpna rester av det som skulle bli äpplen. Jag läste någonstans att vissa äppelodlare blir utan skörd p g a kalla perioder i våras och kanske frös våra blommor ihjäl också. Men bara den ena sorten. Vi är inte ledsna för det. Färre äpplen på marken och färre äpplen att tillaga något av. Ganska skönt faktiskt.

 

Som så ofta tidigare så vill jag ha med en bild på den finaste jag har. Min Kasper, nu 14 år och drygt sju månader men still going strong.

CSC_0059


9 comments

 1. Härliga foton!
  Jag hoppas också du får möjlighet att göra allt det du vill inom en snar framtid. Att gå och vänta som du gör måste vara frustrerande!
  Krolliljan är verkligen vacker. Har sett en sådan i dikeskanten en bit bort, kanske jag ska ta fram lilla spaden och knycka hem den 😉
  Han har uppnått en aktningsvärd ålder Kasper. Härligt när de får behålla hälsan upp i åren.

  Gilla

  • Tack!
   Jag hoppas också att det ska hända något i höst, i alla fall innan årsskiftet.
   Jag tycker att du ska hämta hem krolliljan. Den blir mycket finare hos dig 🙂 Mina två har jag hittat i skogen, bland flera andra så jag hade inte dåligt samvete. Men nu verkar det som om någon annan har grävt upp resten.
   Kasper hänger fortfarande med på långa promenader med min syster men han sackar efter lite i uppförsbackarna. Lite vinglig ibland men ändå fantastiskt pigg för sin ålder 😀

   Gillad av 1 person

 2. Grattis till goda köp! Bröllopsskorna till dotterns bröllop beställde jag via nätet. Vid tredje försöket blev det perfekt. Så skam den som ger sig.

  Vilken underbar bild på Kasper! Lite grå om nosen men så fin 😀

  Kram

  Gilla

  • Tack! Då hade jag väl tur som lyckades i första försöket 🙂
   Han är finast (enligt mig i alla fall) och jag är väldigt glad för att han är så pigg och frisk 😀
   Kram.

   Gilla

 3. Fem klänningar och tre par nya skor … wow! Jag har inte kommit så långt att jag vågar köpa skor på nätet, men nu blev jag lite uppmuntrad.
  Förstår att det är jobbigt med denna väntan!
  Fina Kasper … härligt när de mår bra och man får ha dem kvar 🙂
  Härliga bilder!

  Gilla

  • Ja, haha 😁. Jag har aldrig betett mig så tidigare. Frågan är bara när jag ska använda allt 😉 Jag kanske ska byta kläder några gånger under bröllopsfestligheterna 😉
   Väntan har blivit vardag för mig men nu får det snart räcka, hoppas jag.
   Kasper ska vara kvar hos mig länge. Det har han lovat.

   Gillad av 1 person

  • Vårt ena äppelträd bär frukt så vi blir inte utan 🙂 Hoppas att era plommon har klarat sig bättre.
   Kul att du tittade in igen. Det var länge sedan sist. Men du har väl ett så rikt liv så att behovet av nätet har minskat 😉 Jag ringer dig snart 😀

   Gilla


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s