Då kan de minsann posera

När kameran inte är med och då man inte håller utkik efter fina motiv, då kommer de fram. De poserar så snällt, eller retfullt, och stannar kvar tillräckligt länge för att visa att ”nu hade du minsann chansen”. Jag blir inte längre irriterad när det är så. Jag har bestämt mig för att njuta av att titta på de små skogsinnevånarna och tänka att det är så, i minnet, jag får bevara dem i stället. Tänk så klok jag är ibland 😉 Men eftersom mobilen alltid är med så kan jag ändå inte låta bli att knäppa några bilder med den. Det syns i alla fall att det är en amiralfjäril, ringduvor och en ekorre och det får jag väl vara nöjd med. Nästa gång kameran är med kanske jag har tur att få se dem igen. Jag vill också gärna träffa på den fina råbock jag har sett några gånger men missat med kameran.

_20170614_161857_20170614_162049DSC_0172 1

Som ni vet är jag på jakt efter den perfekta klänningen till min yngsta dotters och hennes fina sambos bröllop. Det är inte lätt, när jag helst inte vill se gravid ut och inte gärna kan hänga en skylt om halsen med information om vad som orsakar magens utseende. Eftersom jag inte har tillräckligt med ork för att springa runt i affärer och leta så har jag i stället suttit hemma i min soffa och letat på nätet. Jag har upptäckt en helt ny värld. Först besökte jag de gamla vanliga sidorna, ni vet de där som alltid har skickat hem kataloger när man någon gång har handlat hos dem. Men oj, så mycket mer det finns. Jag vågar inte säga hur många timmar jag totalt sett har suttit och tittat på klänningar på olika sajter, men det har blivit ganska många. Det jag har letat efter är någon typ av modell som, även om den inte helt döljer min levermage så ska den i alla fall inte framhäva den.

Jag har blivit lite smått klänningstokig och nu har jag varit tvungen att säga ifrån på allvar till mig själv. Just nu hänger fyra nya klänningar i olika modeller och väntar på att jag ska bestämma mig för vilken jag trivs bäst i. En femte klänning kommer snart med posten och jag har ganska stora förhoppningar på den. Det är nog tur att jag har mitt estetiska problem för om inte min lever hade vuxit och ställt till det hade jag kunnat sväva iväg och beställa hur många klänningar som helst. Jag vågar nog inte besöka de här sidorna igen när jag ser mer normal ut. Jag var lite sugen på att titta på annat än bara klänningar men mitt förnuft sa till mig att låta bli. Tillräckligt med pengar har spenderats nu och jag ska i stället se fram emot att gå i affärer och shoppa den dag jag orkar det igen.


15 comments

 1. Ha ha… det där är som med mig och hjortflocken. De syns aldrig till, eller är för långt bort, när kameran är med. Är den inte med så står de precis vid vägen och kikar på mig 🙂

  Gilla

  • Det är lätt att bli frustrerad men jag försöker låta bli att bli det. Jag tvingar mig själv att tänka: ”vilken himla tur att jag fick se det här” eller ”så fina de är”. Det funkar inte alltid men det brukar få mig att le åt mig själv och mina löjliga samtal med mig själv 😉

   Gillad av 1 person

 2. Såå typiskt! Jag har nästan alltid med mig kameran … men ibland har jag glömt ladda batteriet eller glömt minneskortet – såå irriterande 🙂
  Många fina klänningar – det blir svårt att välja 🙂

  Gilla

  • Det har varit ganska stor regnrisk de senaste dagarna och då vågar jag inte riskera att förstöra kameran men varje promenad ser jag nya knoppar och arter som jag planerar att fota 🙂 Den dag i framtiden, när jag lyckas fota fåglar eller andra djur med den bra kameran, då blir det så mycket roligare när jag vet att det inte är lätt.
   Som sagt, klänningarna är valda efter modell i första hand och jag har varit mer modig än jag brukar i färgvalet. Men jag gillar dem allihop så kanske blir det lotten som får avgöra 😉

   Gillad av 1 person

 3. Jag försöker också fotografera djur ibland. Iår är det massor med fjärilar men precis när man ska knäppa slår dom ihop vingarna eller flyger iväg. Jag har till och med försökt fota en björn en gång men fick bara rumpan så det är minsann inte lätt Det är bra att skicka efter kläder och alla klänningar ser fina ut. Då kan man prova i lugn och ro och inte stå i någon provhytt och inte kunna bestämma sig. Lycka till med klänningen. Du kommer säkert att bli hur fin som helst.

  Gilla

  • Jag har aldrig sett en björn i frihet men en gång var det många som letade efter en skadad björn alldeles i närheten av där jag bodde i Optand. Då var jag ganska lättad när de hittade den så att jag vågade gå ut med hundarna igen. Förmodligen har både björnar och vargar funnits i närheten och tittat på mig någon gång men friska djur är jag inte särskilt rädd för. Bara om ungarna kommer emellan oss.
   Tack, jag är ganska nöjd med några av dem men det viktigaste är nog ändå att brudens klänning blir perfekt 🙂

   Gilla

  • Du känner ju mig och vet att den klänningen har ”mina” färger. Din moster håller på den som har en tunn topp över klänningen. Jag avvaktar tills den femte klänningen har kommit och bestämmer mig då 😀

   Gilla

 4. Djur har tyvärr en tendens till att förflytta sig just när man står med fingret på avtryckaren så det gäller att ligga steget före och vara snabb! Vilka snygga klänningar var och en på sitt sätt. Här blev det ett par nya rosa sommarskor i dag!

  Ha en bra lördag!

  Gilla

  • Ja, men de poserade villigt just den här gången 😉
   Jag är ganska stolt över att jag vågade köpa klänningar med andra färger än blått, svart och vitt. Det kommer krävas mod att använda dem också men jag får väl försöka komma över min rädsla för att använda starka färger 😀
   Alltid kul med nya skor så jag hoppas att du är glad 🙂

   Gilla


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s