Inte bara blommor…

Det har varit en fullmatad dag enligt mina mått mätt. Eller så är det bara så att jag har haft lite mindre energi och lite mer abstinensbesvär i dag. Inte de abstinensbesvär jag får när jag inte fotograferar blommor utan de jag får p g a medicinberoende. Jag vet, jag skrev för ett tag sedan att de hade blivit lindrigare. Men nu har de börjat återvända och mellan mina pillerintag har jag fejkfeber av varierande styrka. Kanske är det så att det är sommar och värme som gör det värre. Det eskalerade ju förra sommaren så det är lätt att tro det.

Det jag har åstadkommit i dag är bröd. Toscanabröd med soltorkade tomater. Det ni, det låter väl tjusigt. Sanningen är att det är ganska enkelt att baka detta bröd och receptet står på påsen med durumvete. Det spelar ingen roll att det inte var så komplicerat för det blev väldigt gott. Lika gott att bara bryta av och äta precis som det är eller att skära en skiva och lägga en ostskiva på. Jag börjar känna mig riktigt huslig. För några dagar sedan bakade jag en grövre sorts limpa med russin och nötter i. Min frys är fullpackad och snart spricker den nog för jag har planerat fler brödsorter och nu har jag även köpt grädde till den semifreddo jag ska tillverka.

DSC_0001

Inte en enda blombild bjuder jag på i dag men en ganska vacker kvällshimmel. Lite dramatik och snabbt förändrat skådespel.

341

344343342

 

 


10 comments

 1. Nu fick jag lust att prova på att baka dess härliga bröd! måste erkänna att jag inte är ett dugg huslig – och att baka tillhör undantagen – trots (eller tack vare…) att jag är uppvuxen i ett bageri 🙂
  WOW – fantastiska himlar! Älskar himmelsbilder och kan inte låta bli att varje år utöka mitt bildarkiv med ännu ett antal 🙂 Det är magiskt detta med hur molnen förändrar sig … och ljuset!

  Gilla

  • Kanske har du ändå en del bagarknep med dig från uppväxten och vet hur bröd ska bli fina och goda. Det sägs ju att ”bagarens barn får inga bullar” så kanske det är så att man håller sig borta från det man växte upp med 😉 Det var länge sedan jag bakade bröd men nu har jag plötsligt upptäckt hur gott det är igen.
   Mörker och ljus tillsammans kan skapa häftiga effekter och sol som lyser genom mörka moln blir i bland så här fint. Synd bara att man aldrig helt kan återge hur fint det verkligen är.

   Gillad av 1 person


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s