Mössan blev kvar i väskan

En superhärlig dag blev det idag och när det var sju plusgrader gav jag mig ut för att njuta av solens värmande strålar. Vinterjackan fick hänga kvar hemma och i stället tog jag fram en tunnare jacka. För säkerhets skull tog jag med mig en mössa men den tog jag aldrig upp ur väskan. Visserligen blåste det lite men jag hade koll på var vinden kom ifrån och såg till att jag fick den i ryggen när jag gick ute på isen. Jag gick alltså mot stan och vände fjällen ryggen.

Isen hade blivit en liten aning mjukare men var fortfarande tillräckligt hård för att skridskoåkare och sparkåkare lätt skulle kunna ta sig fram. Det var mest det vita på sidorna som kändes som om det var på väg att bli slaskigt.

Under Vallsundsbron var det väldigt blött och hade jag inte sett att andra tog sig fram utan problem så hade jag nog valt att gå upp på land innan jag kom fram hit.

Men jag fortsatte en liten bit innan jag tyckte att det var dags att vända hemåt. Jag gick upp på fast mark och tog de vanliga stigarna hem.

En titt in under ett av alla isblock som bryts upp när vattennivån i sjön sjunker. Då blir det fler och fler isblock som trycks upp mot stenarna längs strandlinjen.

Stigarna var fortfarande hårda och bra att gå på eftersom många går och trampar till dem varje dag. Men när jag kom till en bilväg var det blött och en sugande sörja att gå i. Det hade varit bättre att gå på isen men jag tänkte att det var bra benträning och kämpade på.

Jag tror inte att jag har promenerat utan mössa sedan jag var nere i sydligare delar av landet i början av november, så det kändes lite ovant. Men otroligt skönt. Jag och en granne sken båda två som solar när vi möttes utanför huset där vi bor. Men vi konstaterade att så här kommer det inte att vara på ett tag så det gällde att ta vara på det härliga vädret.


En kommentar

  1. Vilken dag! Det är riktigt så jag kan känna känslan hit genom dina bilder. Den där marssolen som skiner och snön som riktigt lyser och gör ljuset intensivt. Men oj så mycket vatten på isen under bron. Ser nästan ut som cyklisten åker på öppet vatten. Och det måste ju vara ett riktigt vårtecken … att kunna gå utan mössa, Bäst att njuta när det går. Även här ska betydligt sämre väder dra in i helgen. Men så är det ju den här tiden. Lite fram och tillbaka innan fram tar över 🙂

    Önskar dig en fin fredag!

    Kram

    Gilla

    • En väldigt skön dag 😀 Kul att du kan ta del av känslan. Isen är tjock men vattensamlingen där såg lite läskig ut. Det gick ju i alla fall bra att gå där. Haha, ja att kunna vara utan mössa är nog ett vårtecken och det kändes som frihet 😀 Just nu visar väderappen att det ska bli ganska bra väder här i nästa vecka så jag hoppas att det stämmer. Men det blir kallt och varmt om vartannat.
      Tack Anita och detsamma!
      Kram

      Gilla

    • Det är så skönt när solen värmer och vårkänslorna kommer med det porlande och droppande vattnet 😀 Jag hör mest bara talgoxar men snart kommer nog några flyttfåglar hit också.

      Gilla

  2. Vilken härlig dag det blev och en lika härlig promenad. Dina bilder är alltid så fina och de har faktiskt gjort mig mer och mer vänligt inställd till vintern! Riktig vinter då vill säga 😉 Vilken känsla att kunna klä sig lite lättare utan att frysa. Här är det 10 plusgrader i dag men ganska så mulet men nog kändes det att det var mildare i luften. Lite sol och vårkänslorna känns ännu mer påtagliga.

    Kram och god fredag!

    Gilla

    • Det blen verkligen både en skön dag och en väldigt fin promenad 😀 Tack Znogge, så snällt sagt 😀 Det är nog så att man gillar vintern mer om man har en riktig vinter. De där första tillfällena när man kan klä sig lite lättare ger en så skön känsla. 10 plusgrader låter väldigt behagligt 😀
      Kram och detsamma!

      Gilla

  3. Nu tycker jag nog att isen ser läskig ut.

    Jag längtar efter solen, vi har haft ösregn idag. Nästa vecka ser lite mer lovande ut med sol.

    Kram

    Gilla

    • Under vattnet är isen fortfarande tjock och jag är övertygad om att isen kontrolleras dagligen. Men jag håller med om att det ser lite läskigt ut. Nu har isen frusit till lite igen och någon mer promenad blir det nog för min del snart 😀 Solen ser ut att värma många av oss med början i morgon. Härligt!
      Kram

      Gilla

  4. Inte varade solen länge och idag är det mulet och blåser isvindar. Det går dåligt med tinandet här för nu är det minusgrader igen. Må det snart bli någon barfläck som man kan kliva på.

    Gilla

    • Solen har faktiskt visat sig här idag. Eller rättare sagt, den har gjort sitt bästa för att tränga igenom molnen. Det finns gott om barfläckar här men det är i bostadsområden och på vägar.

      Gilla

  5. Solsken och att kunna spatsera på isen det gillar jag. Jag hade nog flängt runt med en spark där dagarna i enda. Ska det fortsätta med minus här hos mig så fryser det nog snart på igen, fyra minus inatt.

    Nu ledig två nätter men möte dagtid 🙂

    Kram

    Gilla

    • Det var en väldigt skön upplevelse och du hade säkert trivts med att sparka dig fram där 😀 Våren har visst dragit sig tillbaka nere hos dig men den kommer säkert snart tillbaka 😀
      Kram

      Gilla

  6. Scrollar mig fram längs isgatorna med din och datormusens hjälp, så många fina foton. Jag har alltid aktat mig för isar under broar, har fått för mig att de kan vara svagare där.

    Tänk så fina dagarna kan vara nu i mars, ser att det ska bli soligt imorgon så jag planerar att ta en tur till stan och gå längs Faluån som omväxling.

    Idag har varit en mindre lyckad dag med mycket olust i kroppen, en rastlöshet och saknad som man inte vet var man ska göra av. Men det kommer bättre dagar. Kramen

    Gilla

    • Dubbarna sitter fint och gör stor nytta på promenaderna nu och särskilt ute på isen. Jag var lite tveksam vid bron men under vattnet var isen fortfarande rejält tjock. Men det kändes lite läskigt.
      Det ser ut som om solen ska skina på många av oss även i morgon. Det blir förhoppningsvis en skön och solig promenad för min del också.
      De där jobbigare dagarna och stunderna kommer ibland och särskilt när det är så nytt som för dig. Låt dem komma och sedan kan du förhoppningsvis må lite bättre, kanske t o m känna glädje. Det är helt ok att sörja, det är faktiskt ett måste ❤
      Kram

      Gillad av 1 person


Lämna en kommentar