Väldigt uppskattat besök

Det var väldigt länge sedan jag träffade min svägerska så det här besöket var efterlängtat. Tyvärr kom hon just den period då vädret var mindre stabilt än förut men vi bangade inte för lite blåst eller lite lätt regn. Det finns ju kläder mot väder och vi gav oss ut på några sköna promenader. Min svägerska fick välja vart hon ville ta vägen och första dagen hamnade vi i Optand. Det är inte bara jag som har många minnen därifrån och vi gick där och tänkte tillbaka men noterade även att det fanns en del nytt att lägga märke till. Huset är väldigt annorlunda mot hur det var när jag lämnade det för drygt sex år sedan. Den här sommaren har det tillkommit en gigantisk uteplats med planteringar, staket och tonade plexiglas. En jättefin uteplats men i mitt tycke alldeles för stor och i en stil som jag inte skulle vilja ha. Men det kanske var bra för jag kände mig inte särskilt nostalgisk när jag såg hur det ser ut nu. Det där är inte mitt barndomsparadis utan en mycket lyxigare variant som passar någon annan bättre. Några nya vägar har anlagts och det var spår efter en del grävningsarbeten. Men vi konstaterade att platsen där mina hundars aska är nedgrävd fortfarande är orörd och så kommer det troligtvis förbli.

Druvfläder – giftig men dekorativ.

Vi hade båda en del problem med hindrande värk men vi tog oss ändå nästan runt Bynäset. Vi genade lite men det gjorde nog inte så stor skillnad. Kanske blev det ca en halv km kortare men det var tur för vi fick kämpa på slutet. Det fortsatte att blåsa men bara på den västra sidan.

När stigen svängde hamnade vi i lä och det blev betydligt skönare.

Jag uppskattar besökare som tar för sig och inte är rädda för att rota runt i mitt kök. Här blir det supergod sojafärssås och spagetti. Min svägerska är varken vegan eller vegetarian men hon och hennes man har upptäckt att en viss sorts sojafärs faktiskt är godare än köttfärs. Jag fick rollen som medhjälpare och dukare och det är väldigt skönt att växla roller lite. Jag har haft två flaskor vin ståendes sedan drygt ett år och vi bestämde oss för att öppna en av dem. Den flaskan räckte till tre middagar och ändå blev det en liten skvätt kvar. Den hällde jag ut för en stund sedan för jag har ingen lust att sitta här och dricka vin på egen hand. Nu har jag nog dessutom fyllt den kvot som vården tycker är ok. Något enstaka glas vin vid något festligt tillfälle är vad som gäller. Det är ju tur att jag aldrig har något sug. Det är bara lite kul att kunna bjuda gäster på något alkoholhaltigt ibland.

Under den tredje dagens promenad småregnade det lite men det märktes knappt på kläderna när vi kom hem. Vi gick upp på höjderna med den fina utsikten mot sjön och fjällen men de vyerna har ni sett tillräckligt många gånger. I stället villjag visa vad naturen kan hitta på ibland. Båda bilderna nedan visar grenar från samma buske och något har ställt till det lite på den ena.

I morse var det dags för min svägerska att återvända hem och redan halvsex på morgonen gick tåget. Solen går upp här ungefär vid den tiden så jag tog med mig kameran ifall molnen skulle lätta lite. Det regnade när jag lämnade svägerskan på stationen men när jag hade parkerat på ett strategiskt ställe, vid storsjöodjursspaningen, såg jag hur det började skifta i färger på andra sidan sjön. Det blev inte en fantastisk soluppgång men bättre än jag hade förväntat mig. Regnet upphörde och jag tog en promenad mot Badhusparken och där vände jag. Jag hade varit förutseende och tagit med även tensen, inte bara kameran, så jag kunde njuta av en väldigt skön och tidig morgonpromenad.

Mitt ben blir nog inte bättre än så här men efter att först ha känt mig tvungen att avstå från den planerade resan längs vildmarksvägen har jag nu tänkt om. Det får bli som det blir och jag vill så gärna komma iväg på den lilla roadtrippen. I dag har jag bokat in boende på fyra platser längs vägen och på måndag ger jag mig iväg. Jag längtar jättemycket. Men innan dess får jag ett kul besök från en grundskole- och gymnasiekompis och hennes man och yngsta barn. Dottern ska börja på universitetet här och till helgen kommer de upp, från en liten by utanför Linköping, och installerar henne här. Det ska bli så kul att träffas igen och kanske betyder dotterns studier här att jag får se en av mina bästa vänner från den tiden lite oftare.


20 comments

 1. Så mysigt att ha svägerskan på besök. Jag är säker på att ni fick riktigt bra dagar även om vädret inte samarbetade fullt ut. När det gäller hus är det så olika hur vi vill ha det när det gäller terrasser och annat men skönt att du inte tyckte förändringen var jobbig. Trevligt med ännu ett besök som väntar.

  Jag tycker det är hel rätt tänkt att satsa på att genomföra resan. Behövs det kan du låta aktiviteterna bli lugnare men klart att resan ska bli av.

  Härliga bilder som vanligt, både på en fin ekorre och en magisk soluppgång!

  Kram och god kväll!

  Gilla

  • Ja, det är drygt ett år sedan vi träffades så nu var det verkligen på tiden. Vi till och med kramades när hon kom och när hon åkte men vi kände oss båda helt friska. Som vanligt var det lättsamt och kravlöst att vara tillsammans och då är det bara roligt.
   Jag är glad för att mina efterträdare i Optand tar så bra hand om huset och förbättrar det. Men det känns inte likadant att komma dit nu och det är ju bara bra. Jag kommer i alla fall att komma dit någon gång varje sommar, eller kanske tidig vår för att lyssna på storspoven 😀
   Jag resonerar precis som du men i första besvikelsen över att inte kunna gå så lätt som jag ville bestämde jag mig nästan för att helt strunta i resan. Men nu känns det väldigt lockande och roligt igen 😀
   Tack! Ekorren satt stilla en liten stund och jag fick lite soluppgångskompensation efter att ha behövt vakna kvart över fyra.
   Kram och detsamma!

   Gilla

 2. Jag tror att det är ett bra beslut att genomföra Vildmarksvägsresan. Du styr ju liksom rutten själv och kan ta det allt eftersom du orkar.
  Att promenera runt Bynäset betyder nästan alltid att det blåser friskt på en del av sträckan, tycker jag. När det är lite kyligare är det inte så dumt att ha något vindskyddande plagg att ta på.

  Gilla

  • Ja, jag tror också att det är rätt att genomföra den lilla resan. Upp på kalfjället kommer jag ju med bilen men helst vill jag kunna ge mig ut på vandring också. Jag har inte bråttom någonstans så i ett lugnt tempo och inte för långa turer ska det nog bli en del vandring 😀
   Vi valde att gå motsatt håll mot hur du och jag gick så när det blåste fick vi vinden i ryggen. Vi genade där man kan gå tvärs över och då slapp vi en del av den blåsiga delen.

   Gilla

 3. Låter som ett lyckat besök.
  Jag håller tummarna för att resan blir bra i alla fall.
  Ska bli kul att få se/höra om den på bloggen sedan.

  Vi hörs väl igen före avresan – om inte: Lycka till!

  Gilla

  • Det var det absolut och det är alltid så när vi träffas 😀
   Om bara vädret blir skapligt så är jag säker på att jag får en bra resa och jag tror att det är en bra inställning att rätta mig efter dagsformen.
   Tack Barbro!

   Gilla

 4. Vilket fint och positivt inlägg med härligt besök och mer på gång! Jag har just fått besked om att inplanerade träffen med oss bankanställda på Nordea på 80-90talet ställts in…inte oväntat och jag hade redan bestämt mig för att inte delta.
  S¨å vackra morgonvyer du har fångat, när var jag senast uppe vid sexsnåret, ingen aning? Nu är jag inte riktigt uppdaterad eller minns inte, ska du åka själv på din tripp ? Lycka till i så fall, jag är säker på att det blir helt underbart! Hoppas du delar med dig av din resa!
  Kram

  Gilla

  • Ja, det var ett efterlängtat besök och det ska inte behöva ta drygt ett år igen till nästa gång. Trist att ni inte kan träffas som planerat men kanske kan träffen bli av nästa år i stället.
   Jag är för det mesta uppe vid sextiden men nu, när jag inte har hund, är jag ofta lite lat och tar god tid på mig innan jag kommer ut. Det är lite synd för man får se mycket fint i gryningen. Mitt i vintern kanske jag kommer ut lagom till någon soluppgång men då är ju klockan mycket mer 😉
   Jag ska åka ensam på den här trippen. Några har varit intresserade men det har inte löst sig med ledighet eller något annat. Men när jag planerade resan hade jag för avsikt att åka ensam så det känns kul ändå. Och självklart kan jag inte låta bli att berätta om och visa mina upplevelser sedan 😀
   Kram

   Gillad av 1 person

 5. Jättefina bilder! Trevligt med besök. Förstår att det känns lite kontigt att se en tillbyggnad som inte smälter in på ditt tidigare hus. Man vill gärna att det ska fortsätta se fint ut även om man inte äger det längre. Ett ungt par köpte mitt hus och skötte det inte alls. Det förföll, ogräset växte högt och dom målade inte. Det var hemskt att se. Sen tog ett annat par över och har gjort det väldigt fint. Dom har ett konto på intstagram så jag kan se hur det ser ut.
  Kram

  Gilla

  • Tack! Det har dröjt alldeles för länge sedan vi sågs sist och det var ett efterlängtat besök 😀
   Ja, det var lite konstigt att se mitt hus så annorlunda. Jättefint men inte i min smak. Men visst är det bra att det är välskött och att det verkar vara ompysslat. Hade det varit annorlunda kanske jag inte hade velat gå förbi någon mer gång. Kul att du kan se hur ditt förra hus sköts om nu och att det också verkar väl omhändertaget.
   Kram

   Gilla

 6. Såg på min blogg att det var precis ett år sedan vi träffades och vi var ute på sjön med brorsan. Det var en fin dag men det kan man inte säga om igår. Hoppas pesten går över snart så vi kan träffas.

  Gilla

  • Det var en härlig dag, kanske den finaste på hela förra sommaren, och jag njöt av att få vara hos dig och på sjön 😀 Kanske får du tid att komma förbi mig när du har varit hos tandläkaren. Jag såg att du ska dit nästa tisdag och om det är den 8 september du menar så är jag hemma. Nu till veckan är jag bortrest.

   Gilla

 7. Det är inte bara du som längtar tills du ska komma iväg på din tripp. För det gör även jag. Ska bli så spännande att se och få uppleva detta genom dig. Jag hade också planerat åka den trippen nästa år, förhoppningsvis blir det så.
  Så trevligt ni haft det din svägerska och du. Alltid välkommet med lite besök. Håller tummarna för att ditt ben ska bli bättre så att du slipper att bli begränsad.
  Älskar fotot på ekorren!
  Kramar

  Gilla

  • Haha, då hoppas jag att du inte ska bli besviken och jag ska göra så gott jag kan för att vi alla ska bli nöjda 😀 Ett litet genrep genom min upplevelse innan du själv ger dig iväg. Jag hoppas också att du kommer dit för det är en minnesvärd resa.
   Vi har alltid trevligt tillsammans och jag hoppas att det inte dröjer lika länge till nästa gång vi ses. Benet känns lite bättre dag för dag så jag ska nog kunna vandra lite.
   Ekorrar är söta och det är alltid lika kul när man hinner fota dem 🙂
   Kram

   Gilla

 8. Underbar bild på ekorren med kotten! Det gäller att fånga tillfället 😉 De andra bilderna är också att titta på mer än en hastig blick. Vackra. Instämmer med den/de som kommenterat ditt kök. Jag gillar det jag ser, ser jättemysigt ut också….

  Naturen, ja, den blir vi nog aldrig mätta på, vi som har öga och intresse av naturupplevelser.

  Vildmarkstur! Det låter spännande. Du vet säkert att jag inte är någon bloggare just nu, eller läser så mycket bloggar, men det här måste jag ha ett öga på, känns det som. Jag önskar verkligen att du får en härlig tripp, det bästa tänkbara vävder och många fina upplevelser förstås!

  Gilla

  • Tack Mia! Jag gillar mitt kök och resten av lägenheten också. Men allra bäst är balkongen som är utanför köket.
   Nu är jag på väg och ska starta min andra dagsetapp. Jag bloggar också lite sporadiskt men när jag har något att blogga om kommer lusten tillbaka. De här dagarna lär det bli några inlägg och du är väldigt välkommen att hänga med på min resa 😀

   Gilla

 9. Förstår inte hur jag kunnat missa detta inlägg! Jag tror wp bråkar med mig ibland och inte ger mig uppdateringar, för det händer ibland att jag kommer på en blogg via ett inlägg och upptäcker att det finns ett äldre inlägg som jag missat. Konstigt är det i alla fall.
  Så fint och mysigt ditt kök ser ut … och så trevligt med besök.
  Härliga utflykter och vackra bilder. De sista från din tidiga morgonpromenad är helt underbara!
  Kram

  Gilla

  • Det är sånt som kan hända när teknik är inblandat 😀 Jag använder Bloglovin eftersom jag kan samla alla bloggar där, inte bara de från WP. Det funkar nästan alltid.
   Mitt kök är fint och det bästa är så klart utsikten därifrån. Det var precis lika kul som det brukar vara att träffa min svägerska 🙂
   Jag hade tur som fick se en fin soluppgång när jag ändå var på rätt plats.
   Kram

   Gillad av 1 person


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s