Mellan alla flyttbestyr

Jag tänker inte skriva om själva flytten förutom för att konstatera att den gick bra men innebar en hel del slit. Vi somnade gott relativt tidigt, efter att ha legat en stund och retat oss på att frysen gav ifrån sig ett brölande ljud med ca en sekunds mellanrum. Min dotter gick upp och stängde av frysen och sedan kunde vi sova. Det får nog bli en felanmälan. Det är fördelen med att bo i hyresrätt.

Efter frukosten sa jag att jag ville gå en promenad och min dotter ville följa med. Närheten till Stadsparken gjorde valet av promenadrunda enkelt. Vid ingången till parken hittade vi den här annorlunda men väldigt fina bänken. För ovanlighetens skull ställde min dotter gärna upp som modell och då gäller det att passa på.

Vår vandring genom parken bjöd oss på många sevärdheter. Som t ex fina rododendronbuskar.

Konstverk finns det också gott om.

Undrar vad den här anden hittade för spännande. Den såg ut att ta tuggor av gräset.

Framför slottet växer dessa ståtliga träd. Två ekar och en kastanj. Träd som jag vande mig vid när jag bodde i Mjölby men som nu känns exotiska.

Framför slottet finns ett väldigt stort fågelbad. Förmodligen är det inte tänkt att vara ett fågelbad men det är den tanken som dyker upp när man ser det.

Vi gick över till andra sidan av Svartån och kom snart till Stora Holmen, en holme som säkert många barnfamiljer uppskattar. Lekpark, lilleputtåg och några djur lockar säkert många. Vi stötte på en liten figur som jag tror kan vara en koltrastunge. Den följde efter en koltrasthona så det kan nog vara rätt gissat.

Vid slussen kom vi över till ”rätt” sida av ån igen.

När kanadagässen visade tecken på att vilja bli lite närgångna gick vi raskt vidare. Det är ju avstånd som gäller nu 😉

Så småningom kom vi till Wadköping och där finns det mycket att se. Många små gränder med spännande butiker. Men vi gick bara på huvudgatan den här gången.

I byggnaden till vänster hade vi bröllopsmiddag när yngsta dottern och svärsonen blev äkta makar.

Kastanjens blommor är både ståtliga och vackra. Vilken tur att jag kom hit precis i blomningstid.

En annan vacker blomma.

Jag tycker att min dotter har hamnat i ett väldigt trevligt område med många fina hus. Innanför det här huset finns en prunkande grön innergård och där finns det hus min dotter har fått en lägenhet i.

Det var en väldigt skön morgonpromenad och jag tror att vi behövde den avkopplingen båda två. Senare hann vi med både en tur till tippen och min dotter behövde handla lite mat. Det har blivit en del nödvändig vila för oss båda mellan varven men med lite kaffe i magen får min dotter en stunds energi igen. Jag vet inte var all hennes ork kommer ifrån men jag vet att det blir en lång tyngre period senare.


30 comments

 1. Vilka underbara bilder, ser verkligen fint ut. Örebro är en stad jag aldrig besökt. Hoppas din dotter kommer att trivas i sin nya lägenhet.
  Kram

  Gilla

  • Det finns många fina städer och vackra platser och det är nog omöjligt att besöka alla. Men jag kan rekommendera en resa till Örebro och självklart även till Östersund 😀
   Både jag och min dotter är säkra på att hon får det bra här.
   Kram

   Gilla

 2. Den där soffan ser onekligen väldigt inbjudande ut.

  Som förälder/föräldrar känns det fint att kunna bidra på det sätt man kan, när barnen flyttar.
  Häromdan försökte vi räkna alla flyttlass vi varit med om – det blev många.

  Hoppas att din hemresa går/gick bra!

  Gilla

  • Den är väldigt skön men just nu även väldigt låg 😉 Som de flesta soffor har den ett alldeles för kort ryggstöd och om jag ska kunna sitta där måste jag bulla upp med kuddar ovanpå för att få stöd för nacken. Men då sitter jag bra där 🙂
   Vi har också hjälpt till ett antal flyttar och har dessutom flyttat själva en hel del. Sedan jag blev ensam har jag flyttat tre gånger men nu tror jag att jag stannar där jag är.
   Jag reser inte hem än på några dagar. Först ska jag häls på hos min lillasyster i Motala och sedan återkommer jag hit till Örebro för att kanske hjälpa till lite till. När min dotter tycker att jag inte behövs längre åker jag hem. Det blir nog ganska snart.

   Gilla

 3. Så skönt att flytten gick bra! Vilka fina bilder från er promenad och bänken var verkligen värd att förevigas så skönt att dottern ville ställa upp på bild.

  Kram

  Gilla

  • Ja, det tycker jag att ni ska 🙂 Ni bor väl inom gränsen för hur långt man kan åka utan att det är nödvändigt. Igår kväll promenerade vi längs med Svartån åt andra hållet. En bro tog oss över på andra sidan ån och det blev en fin promenad på ca en timme. Det var också en promenad jag kan rekommendera 🙂
   Kram

   Gilla

 4. Så bra att allt gick bra och vilken härlig promenad ni tog! Örebro är en jättefin stad – väldigt vackert vid slottet och Wadköping är alltid värt ett besök!
  Härliga bilder – och så bra att kastanjerna blommar för dig!
  Ha det fortsatt gott!
  Kram

  Gilla

  • Ja, det gick smidigt men det kändes i musklerna ändå. Jag börjar känna igen de delarna av stan och det är en mysig del. Tack! Jag blev så sugen på att se kastanjeträd när jag såg blommorna hos dig och de är verkligen vackra.
   Tack detsamma!
   Kram

   Gillad av 1 person

 5. Vacker tjej på vacker soffa!

  Tänk att Örebro har en så vacker stadspark. Det har jag missat, trots att det blev en del besök där när sonen studerade där. Jag har inte längre än att jag skulle göra ett besök över dagen, om jag vill. I år blir det nog inte med de restriktioner vi har, det finns andra sevärdheter på närmare håll jag kan ägna mig åt i år. 🙂

  Tack för alla vackra bilder du visar!

  Gilla

  • Ja, jag håller självklart med 😀
   Det är ju så att man för det mesta hittar vackra platser i de städer man besöker. Alla har sina pärlor. Men jag tycker absolut att du ska stanna till i Örebro om du får möjlighet. efter krisen så klart.
   Tack för att du vill hänga med på promenad 😀

   Gilla

 6. Fina bilder på Örebro, där jag bara har varit en enda gång. På arbetsresa, så det blev inte så mycket flanerande i själva staden. Härlig bänk… den kan man ju inte bara gå förbi utan att sätta sig en stund.
  Hon är lik dig, din dotter.

  Gilla

  • Tack! Det finns mycket fint att se i Örebro och det här området är en av mina favoriter. Men just den här vägen in i parken har jag inte gått förut och därför var bänken en ny upptäckt.
   Jag har väldigt svårt för att se likheter mellan mig och mina barn men jag får ofta höra att andra ser dem. Det är alltid roligt att höra 😀

   Gilla

 7. Vilket fint foto på din dotter. Svårt att låta bli att sätta sig ner en stund på den fina bänken. Örebro är fint. Jag har varit där många gånger. Eddies pappa kommer från Örebro. Så vi har varit på brukshundsklubben som ligger utanför Vintrosa några gånger. Det är så vackert med alla blommor så man vill inte stänga ögonen för att blinka. Hoppas din dotter kommer att trivas i sin nya lägenhet. Det tar på krafterna att flytta, men ni verkar vara duktiga på att hämta andan mellan varven.
  Kram

  Gilla

  • Ja, det blev ett fint foto och foton med henne är rariteter 🙂 Örebro är en jättefin stad och jag gillar den mer och mer för varje gång jag r där. Jag har nästan inga minnen från när jag som barn bodde där men nu skapar jag desto fler minnen. Det blommar mycket nu men många rabatter har ännu inte blivit fyllda av vackra växter. Om några veckor blir det ännu mer färg vackra motiv.
   Jag tror att min dotter kommer att trivas väldigt bra när hon har hunnit landa.
   Kram

   Gilla

 8. Nu har jag fått se mer av Örebro än jag sammanlagt sett förut. Västerås är mera välbekant men inte särskilt mycket det heller. Stan ser trevlig ut och din dotters nya kvarter absolut mysigt. Och roligt att allt gått bra utan större missöden. Här brölar frysarna inte varje natt men tillräckligt ofta för att störa. I instruktionsboken står det varför frysen låter, att det ska låta och att man inte kan göra något åt det, haha
  Läser vidare..

  Gilla

  • Haha, det känns bra att ha fått visa dig små delar av Örebro. Det finns massor mer att se, tex Svampen. Min dotters kvarter verkar lugna och känns som ett bra område med fina hus.
   Den här frysen brölar inte på ett vanligt sätt. Det måste vara något fel för man blir fruktansvärt irriterad på ljudet. Men nog kan kylar låta på många sätt, det får man stå ut med när det är på en rimlig ljudnivå.
   Kram

   Gilla


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s