En nödvändig resa

Vi lever i en tid då man känner ett tvång att förklara sina val. I alla fall om man inte till punkt och pricka verkar följa FHM:s råd och rekomendationer. I morgon ger jag mig iväg på en, enligt mig och min dotter, nödvändig resa. Jag ska vara behjälplig och ett moraliskt stöd för min äldsta dotter när hon flyttar från sin studentlägenhet till en helt vanlig lägenhet. Många av er känner till historien om varför det är viktigt och då finns säkert en förståelse. Tyvärr lär det inte bli så mycket kramande den här gången. Min yngsta dotter och hennes man, som också bor i Örebro, kommer och agerar bärare. Jag tror att de båda tycker att det ska bli ett trevligt avbrott i tristessen. Det är mycket hemarbete nu.

Flytten sker på onsdag men jag klarar inte av att köra ända till Örebro på en dag. Jag har bokat en liten, väldigt fint belägen stuga utanför Rättvik. Där behöver jag inte träffa någon. Uthyraren ringde mig och informerade om att nyckeln och ett kvitto ligger innanför dörren och att jag kan swisha pengarna när jag är där. Mat har jag med mig och ett kök finns i stugan.

Jag stannar några dagar i Örebro och sedan gör jag en avstickare till Motala för att träffa min lillasyster och hennes fina vovve Roddy. Men om någon av oss inte känner oss helt krya avbokar jag det besöket. Jag hoppas att det inte ska finnas några hinder. Vi delade hus i fyra år och jag saknar att ha min syster så nära. Bara en trappa mellan våra respektive våningar och en dörr som alltid stod öppen.

Sedan återvänder jag till dottern i Örebro för att kanske hjälpa till med något mer. Om hon har tappat all sin energi när flytten är över så stannar jag bara över natten och åker vidare hem morgonen därpå. Kanske bokar jag samma stuga i Rättvik på hemvägen. Det lär inte vara någon rusning efter boenden så det ska nog inte vara något problem. Även om samvetet gnager lite så ser jag väldigt mycket fram mot den här resan.

Nu syns fler blommande växter än bara sipporna och tussilagon. Gullvivorna har börjat sticka upp och i en del diken blommar kabblekan (eller kabbelekan, som också är korrekt). När jag kommer hem igen efter min lilla resa har det säkert hänt mycket i naturen. Det brukar gå fort när väl värmen kommer och det verkar den göra nu.


14 comments

 1. Jo, detta är nog en nödvändig resa, dessutom tillhör du kanske själv delvis en riskgrupp och du har säkerligen vägt det ena mot det andra och tagit ett klokt beslut. Jag kommer inte att göra några resor detta år, men eventuella nödvändiga kan jag ju göra med vetskapen om att jag är immun, men ser inga nödvändiga resor framför mig, de närmaste finns ju max en timme bort.

  Gilla

  • Ja, jag har vägt risker och behov mot varandra och då hamnade jag i att jag ska åka. Nu, när beslutet är fattat, längtar jag väldigt mycket efter att få träffa döttrarna, svärsonen och min syster 😀 Men någon annan resa blir det förmodligen inte i år. Det gör inte så mycket men det är trist att de besök jag skulle ha fått har ställts in. Vi får hoppas på att det blir OK att resa nästa år.

   Gilla

 2. Hoppas att din resa inte bara blir nödvändig utan också trevlig. Nu har våren äntligen kommit så jag har flyttat ut mina växter till växthuset och rensat min damm och satt i fontänen. Så har jag rensat rabatter och gått lång promenad och jag vet inte alls. Det har varit en fantastisk dag. Ha en fin resa.

  Gilla

  • Jag är säker på att det blir en väldigt trevlig resa. En bra kombination av att vara nödvändig, efterlängtad och trevlig 😀
   Jätteskönt att vi äntligen kan njuta av vår och växtkraft här uppe. Lite synd att åka härifrån just nu men det lär vara fint när jag kommer tillbaka.
   Tack!

   Gilla

 3. Absolut en viktig resa … för din dotter inte minst!
  Vacker viva … ser ut som lundviva, som jag bara sett en gång och det var i Skåne 🙂
  Önskar dig en bra resa – och kör försiktigt!
  Kram

  Gilla

  • Om jag ska vara ärlig är resan nog lika viktig för mig. Det lär dröja innan nån av mina ungar kommer till mig så det här känns väldigt roligt 😀 Men jag hade inte rest om det inte hade funnits en anledning.
   Jag misstänkte att det inte var en ”riktig” gullviva eftersom den ser lite annorlunda ut. Jag har nog aldrig sett sådana förr men nu växer de lite överallt. Tack för hjälpen med namnet 😀
   Tack! Det känns bra att komma iväg och jag kör laglydigt 😀
   Kram

   Gillad av 1 person

 4. Jag vet att det är en nödvändigt resa så du behöver inte förklara dig, Ibland måste man bara finnas till hands för varandra och detta är en sådan situation. Jag hoppas att det ska gå bra med flytten och att ni får fina dagar tillsammans.

  Kram

  Gilla

  • Nej, jag har en bra anledning att göra den här resan men ändå gnager samvetet lite. Det känns ändå skönt och väldigt roligt att få träffa två av mina barn och min svärson 😀 Det är inte en jättebetungande flytt. Både säng och en liten soffa kasseras och de möbler och kartonger som är kvar klarar vi nog att flytta ganska snabbt. Jag är helt övertygad om att det blir några riktigt fina dagar 😀
   Kram

   Gilla

 5. Lycka till – det kommer säkert att gå bra. Det är absolut en nödvändig resa, du ska inte ha dåligt samvete för att du hjälper din dotter. Hoppas det blir av att du kan träffa din syster också!
  Kram

  Gilla

  • Tack! Jag tror också att det kommer att gå bra och ganska snabbt. Det blir inte ett särskilt stort flyttlass och vi är fyra personer som hjäps åt. Lite samvetskval har jag men jag ska ändå ta vara på allt och vara glad för att vi får träffas 😀
   Kram

   Gilla


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s