Slut för den här gången

Det känns inte riktigt lika vemodigt att lämna Åre den här gången. Jag är ju snart tillbaka. Inte i Åre men i Östersund och mitt nya hem på Frösön. De sista dagarna har varit lite småtråkiga eftersom ryggen har satt ner foten 😀 och tvingat mig till lite mindre aktivitet. Det är ju tur att jag i alla fall kunde se en del av fjällvärlden från lägenheten. Min svägerska har kommit med rapporter från de promenader hon gick. Ännu fler byggnader och avstängningar har satts upp inför VM och massor av Mazdor (bilar) har levererats  av långtradare till ett speciellt område.  Ingen aning om vad de ska användas till men det finns nog många som vill köra omkring i dem. Snö har körts bort och där har parkeringsplatser dykt upp i stället. Jag är glad för att vi nu sitter på tåget bort från all trängsel och stress. Jag har besökt Åre under ett tidigare VM och det var inte kul. Men jag såg Stenmark och grabbarna och det var behållningen från det besöket.

Kameran har legat undanplockad några dagar men en bild från vår tågresa blev det ändå, tack vare mobilen. I kväll är jag hemma i Mjölby igen. Jag kommer hem till ett helt tomt hus eftersom min syster har åkt iväg på den fjärde och sista delen av utbildningen i USA. Tråkigt att inte ha någon som säger hej när jag kommer hem men det är väl lika bra att jag vänjer mig vid det.

20190202_0947242838138773505773799.jpg


16 comments

 1. Ja du är snart tillbaka, måste kännas underbart. Jag förstår att det blir ett himla galej när VM ska vara där. Skönare när det är som vanligt. Jag är ju också sån, flyr ifrån stadsfestivalef och annat som drar en massa människor. Lite konstigt, för jag älskar ju Stockholm och där är ju inte precis brist på folk.
  Kram

  Gilla

  • Ja, det känns underbart och väldigt märkligt 🙂
   Egentligen är det inte så underligt att du inte gillar festivalstockholm. Det är ju inte samma Stocholm som du älskar och är van vid. Den staden druknkar lite i all kaos då.
   Kram

   Gilla

 2. Jag förstår att det inte känns lika vemodigt att åka hem igen denna gång för snart är du tillbaka i din nya bostad. Kan tänka mig att det blir ett väldigt ståhej och mycket folk vid stora tävlingar. Vet hur det är här den veckan när Falsterbo Horseshow pågår. Liv i luckan minsta sagt men lite kul ändå. Fin bild från tågresan!

  Kram och ha en god hemresa!

  Gilla

  • Det känns bara som en kort paus från att vara här uppe. Kanske blir det så att jag saknar Mjölby i framtiden i stället 🙂
   Än så länge är det bara de som förbereder VM som är där men om några dagar blir det nog väldigt trångt överallt. Då har jag det bättre hemma 🙂
   Tack, vi måste ju ha någon bild på oss själva så att vi vet att vi var här 😉
   Kram

   Gilla

 3. Jag förstår att det är skönt att komma därifrån innan VM drar igång på allvar, det blir nog lite väl mycket ståhej då! Men som du skriver, du är snart tillbaka i trakterna däruppe och då på heltidsbasis. Du har verkligen något att se fram emot!

  Gilla

  • Ja, det är både lite läskigt och väldigt kul att jag snart bor där uppe 😀 Jag tvivlar inte på att det är rätt beslut men lite pirrar det i magen också. Trängsel och VM-yra är inget för mig så nu känns det ganska bra att lämna Åre för den här gången.

   Gillad av 1 person

   • Nej vi är lite lika i det där med trängsel och folksamlingar tror jag 🙂
    Jag tror du har gjort alldeles rätt när du bestämt dig för att flytta tillbaka dit, det kommer att bli kanon för dig tror jag!

    Gilla

 4. En härlig vecka är slut … snart slutspurten i Östergötland för att sen åter åka norrut!
  Förstår att det ändå var skönt att lämna Åre nu när VM börjar!
  Tråkigt att ryggen inte ville vara med de sista dagarna – hoppas du blir bättre när du kommer hem.
  Kram

  Gilla

  • Ja, det var en skön vecka 🙂 Jag har svårt att fatta att det bara är drygt sex veckor kvar tills jag flyttar. Det har känts så avlägset förut men nu är det ju snart dags. Jättehärligt men samtidigt lite vemodigt att den här perioden tar slut snart.
   Ett VM i Åre är inget jag har lust att uppleva igen. Man ser tävlingarna bättre på tv och slipper trängsel och alla omvägar kring tillfälliga hus och avspärrningar.
   Hahaha, ryggen ja 😀 Jodå, den kanske hade kunnat må bättre efter någon dag hemma men det har ju som bekant snöat och min syster är bortrest. Vi har en lång garageuppfart och måste dessutom hålla ordning på trottoaren utanför. Det var ren envishet och j-ar anamma som fick mig att röja all tung snö. Men det var inte så mycket att välja på och du kanske kan gissa att inte bara ryggen protesterar nu 😉 Men det går över. Du känner säkert själv av skottningen hemma hos dig.
   Kram

   Gillad av 1 person

 5. Så fin foto på er!
  Kan tänka mig att det kommer att vara mycket ståhej nu när VM börjar. Jag hade inte haft något emot att vara på plats då Ingmar åkte. Tänk att hela Sverige stod stilla de gångerna. Kom ihåg att jag jobbade på KA2, militäranläggning, på kansliet en av gångerna. Alla från hela anläggningen, från städare till högsta chefen letade upp en TV och det var helt stilla. Vilken spänning!
  Hoppas din rygg snart blir bättre så att du kan ta dig ut på dina rundor.
  Kram

  Gilla

  • Tack! Ganska suddig bild men vi ser ju i alla fall ut att trivas 🙂
   Vi såg även fru Stenmark, tror att hon hette Ann Uvhagen eller något sådant, kungen och en del andra välkända figurer. Jag skulle aldrig få för mig att be om en autograf men det var kul att få se dem 🙂 Det var tider det, när allt stannade upp i Sverige. Det måste ha varit så under en ganska lång tidsperiod för jag har minnen både från olika skolor och arbete av hur vi gick ifrån allt bara för att titta på tävlingarna.
   Jag börjar tro att jag får dras med en känslig rygg hädanefter. Inte blev det bättre av snöskottningen på hemmaplan heller. Jag längtar verkligen efter att bo i lägenhet utan något som helst utejobb som måste skötas 🙂 Men jag kan i alla fall mycket mer än många andra och det är så man får tänka.
   Kram

   Gilla

 6. Tur att du kom hem innan snöovädret började. Det har snöat i flera dagar nu och minst en halv meter har det kommit. Har varit ute och skottat lite. Allt går inte att ta med snöslungan och det bara fortsätter att snöa. Ska ha besök av vänner imorgon och hoppas att vägen är plogad så dom kommer hit.

  Gilla

  • Det snöade lite grann när vi åkte men det blev inga tågförseningar i alla fall. Det värsta kom nog dagen efter. Här har det också snöat. Bara några dm men det är mycket för att vara här. Min syster är bortrest så det blev jag som fick slita med det. Jag vill aldrig mer se en snöskovel eller ha en lång garageuppfart. Vilken tur att jag slipper det snart 😀 Jag håller tummarna för att vägen till dig blir farbar så att ditt besök tar sig dit.

   Gilla

 7. Fina tjejerna! Äsch så trist att ryggen strejkar. Lika när min kompis var här, efter tre dagars skidåkande fick hon så ont i foten att det inte gick att skida mer. Nu när hon är hemma har hon samma besvär och har fått order från sin doktor att sluta belasta foten tills den läker…
  Såg uppladdningen inför VM ikväll på teve, inte för att jag är såå intresserad men teven stod på efter att jag sett tidigare program. Och självklart hoppas jag att det ska bli ett fint VM där man kan genomföra alla tävlingar och slipper ställa in pga väderproblem som så ofta är fallet i alpina grenar. Jag har fortfarande inte begripit när du flyttar, i mars, april??
  Kram från pörtet

  Gilla

  • Haha, tack! Jag får nog inse att ryggen är dålig och acceptera det. Det är bara att anpassa sig och det brukar jag vara ganska bra på 🙂
   Jag tittar lite ibland från VM men det är mest för att få en skymt av vyerna när de åker ner. Jag kom ju aldrig så högt upp den här gången. När de lite mindre fartfyllda grenarna börjar nästa vecka så ska jag titta lite mer. Det är roligare när svenskarna är med och kämpar om pallplatserna 🙂
   I morgon är det sex veckor till flyttdatum 😀 (om jag räknar rätt). 20:e mars är det dags. Kan knappt fatta att det snart är dags men åååh, vad jag längtar 😀
   Kram

   Gillad av 1 person


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s