Stigmansgården

Det är där vi är nu. Stigmansgården utanför Karlsborg, bara några km från Tivedens nationalpark.

Men först ett bildbevis på att vi såg en midsommarstång igår och att min syster, på min uppmaning, tog hundarna med sig i en midsommardans kring stången. Vi hittade stången vid hembygdsgården. En gård med många fina gamla hus på en udde i Svartån. Jag ska visa mer från den när jag någon gång har kameran med mig.

DSC_0678

Nu är vi alltså på semester (om man kan ha semester som långtidssjukskriven). Vi tog två bilar eftersom min syster och hennes son inte kan stanna lika länge som jag. Jag tvivlar på att vi hade fått plats i bara en bil så det var nog lika bra. Stigmansgården är en lägergård och byggnaderna är precis så slitna som jag förväntade mig. Men vad gör det. Det är rent och allt fungerar. Vi har sådan tur att vi är de enda besökarna den här veckan. Nästa vecka kommer det ett stort gäng med massor av schäfrar (minst tjugo st) men nu är det väldigt lugnt och skönt.

Vi fick inte den stuga jag hade bokat (första bilden). Det är synd för utsiktens skull, men å andra sidan är den stuga vi fick mycket större. Den här stugan sker det någon slags renovering i och därför blev det så här.

DSC_0020

Mittemot den mindre stugan ligger den här, med tio sängar fördelade på fyra sovrum. Vi får alltså varsitt rum och har ett över. Tre av sovrummen har våningssängar men jag fick det lite lyxigare rummet med en dubbelsäng. Det är jag tacksam för. Men med ålderns rätt ska man väl ha någon fördel.

DSC_0021DSC_0023

När vi hade installerat oss tog vi en liten promenad ner till Bocksjön. Vi följde först en stig men kom ganska snart ut på en grusväg.

DSC_0001DSC_0007DSC_0013DSC_0008

Nere vid sjön var det väldigt bråttom ut i vattnet för vissa. Som jag förstår det ska det röjas bort mer vass här nere. För hundarnas skull går det bra ändå men nog skulle det bli finare efter en röjning.

DSC_0009DSC_0017

Idag nöjer vi oss med att se oss omkring lite här i närområdet. I morgon däremot tar vi oss till nationalparken. Vädret verkar bara bli bättre och bättre så vi får nog några sköna dagar här.


25 comments

 1. Vilka fina bilder och härligt att komma iväg några dagar! Jag har inget planerat på min semester, hoppas på ett Stockholmsbesök om den nye familjemedlemmen anländer i tid.
  Kram

  Gilla

  • Ja, det är jätteskönt och vilken tur att jag fick sällskap. Det skulle vara väldigt tomt här annars med alla hus alldeles tomma. Men det är ganska skönt att vi får vara för oss själva 🙂
   Jag håller tummarna för att du blir mormor i tid och kan åka och titta på underverket 😀
   Kram

   Gillad av 1 person

 2. Härligt med en liten semestertripp, såg att några var rysligt badsugna! Hoppas vädret fortsätter att vara bra så ni kan komma ut på lite härliga naturupplevelser.
  Det där är en mer midsommarstång än vad jag har sett! Har faktiskt inte sett en enda i år (borträknat från den fuskiga i blomman från igår). I och för sig inget jag saknar heller 😉
  Ha det gott – ser fram emot massor med foton från er semestertripp!

  Gilla

  • Ja, det är jätteskönt att komma iväg hemifrån lite. Vatten är som en magnet för vissa 😀 Det verkar bli varmare de kommande dagarna så vi ska nog få några fina vandringar.
   Det var lite underligt att midsommarstången redan var rest. Det brukar väl göras tillsammans med alla firare. Eller det kanske inte är en tradition överallt. Men det var ju fint att vi fick se den 😀
   Det blir nog en del foton är jag rädd 😉 Ska försöka hålla avtryckarfingret lite i styr.

   Gillad av 1 person

   • Låter härligt!
    Fota på du – det är ju liksom en del av hela grejen tänker jag! Fast det är klart, lagom är bäst. Mycket mår bra av att inte ses genom sökaren också, jag kan nog tycka att i alla fall jag blir lite distanserad när jag fotar – inte riktigt med. Men hittar man bara den balansen så…

    Gilla

   • Ja, du har rätt i det. Man blir väldigt fokuserad och glömmer ofta helheten. Men jag försöker att inte bara leta detaljer utan att även se vyerna. Men det gäller att njuta av den utan lins också 😀

    Gillad av 1 person

   • Jag har lite svårt att hitta balansen men försöker att tänka på det så jag inte blir alltför insnöad bakom kameran. Jag har bättrat på mig på den punkten , har knappt fotat alls den senaste veckan!

    Gilla

   • Jag vet inte om jag ska säga att det är duktigt gjort men kanske är fotandet en del av allt som stressar dig och då är det jättebra om du klarar av att minska. Jag måste erkänna att ibland känns det lite som ett beroende som stressar när det blir för långt mellan fotandet. Senaste veckan har jag inte haft med kameran på så många promenader och det har faktiskt känts ganska skönt 🙂 Men när den är med tenderar det att bli ganska många foton.

    Gillad av 1 person

   • Nej egentligen stressar inte fotandet mig men det får mig att bli en aning distanserad. Nu är det inte anledningen till att fotandet legat på is under veckan, det handlar mer om brist på tid och att jag faktiskt inte riktigt sett något intressant att fota. Det mesta är utblommat, det har varit för varmt – eller nu senast för regnigt. Ja… ursäkterna är många 😉

    Gilla

 3. Där kommer ni att ha det bra! Lite snopet att ni inte fick den bokade stugan men samtidigt så är det inte fel med var sitt sovrum och gott om plats. Skönt att du knep dubbelsängen för våningssängar brukar inte vara så bekväma. Det behöver inte vara lyx när jag övernattar men helt och rent vill jag absolut ha det. Vilken tur att det bara är ni denna vecka för man vet ju aldrig vem hundarna kommer överens med eller inte. Det är inte så få som dyker upp heller…

  Ha det riktigt bra!

  Kram

  Gilla

  • Ja, det känns väldigt bra här. Jag skulle gärna ha lite finare utsikt men den finns bara några steg ifrån vår ytterdörr så det är ändå ok. Min syster sa genast att dubbelsängen är min eftersom jag bokade stugan och förmodligen stannar längst. Ja tack, sa jag 😀
   Vi hade med oss bäddmadrasser för säkerhets skull och med dem blir sängarna helt ok. Hittills känns det väldigt bra.
   Ja, haha, Nalle skäller gärna på andra hundar och triggar då igång Kaya så ett gäng schäfrar vore inte optimalt 😉 Men är man en osäker vovve så är det inte lätt att låta bli att skälla. Som tur är håller han inte på så länge.
   Tack, det ska vi.
   Kram

   Gilla

 4. Ser ut som en alldeles fantastisk miljö att njuta av. Så bra att du fick sällskap och slapp vara ensam i den stora stugan … Vackra bilder!
  Ha det gott och njut!

  Gilla

  • Det finns mycket att se och upptäcka 🙂 Det hade varit lite ödsligt att vara här ensam. På tisdag blir det så men det kommer att gå bra det med.
   Tack! Vi njuter men blir trötta av alla intryck och vandringar 🙂
   Kram

   Gillad av 1 person

 5. Så hyggelig at du tittet innom hos meg i dag. Takk for at du sa fra om at en måtte ha googlekonto for å kommentere, nå har jeg ordnet så du slipper det 😉

  Gilla

  • Du har en väldigt trevlig blogg så det gör jag gärna igen. Jag får kämpa lite med språket men det mesta förstår jag 😉
   Tack för att du ordnar så att jag kan ha min vanliga signatur 😀

   Gilla

 6. Lyxigt värre med hela stället för er själva. Ser fantastiskt ut. Trevligt att du slapp åka dit själv även om din syster inte kan stanna lika länge. Önskar er en underbar semester. Bli så full av skratt när jag ser de badande hundarna eftersom jag Eddie är precis lika dan.
  NJUT!

  Kram

  Gilla

  • Det var verkligen en bonus att det var helt tomt i övrigt. Jag kan tycka att det är kul med folk men på en sådan här tripp är det skönt att få lugn och ro efter tröttsamma vandringar 🙂
   Min syster håller på att packa inför deras hemresa och jag ska snart ge mig iväg på nästa upptäcktsfärd 😀 Det har varit väldigt roliga och härliga dagar tillsammans men jag trivs i mitt eget och naturens sällskap så det blir inga problem att vara ensam.
   Badälskande vovvar är härliga att titta på. Vilken livsglädje – underbart 😀 Och ja, jag njuter för fullt. Har inte hemlängtan för fem öre 🙂
   Kram

   Gilla


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s