Promenad i bebyggt område

Full av energi bestämde jag mig för att även lunchpromenaden igår skulle bli en lite längre variant och jag ville byta till en lite annorlunda miljö. Direkt, när vi kom utanför dörren, såg jag att vi var bevakade (eller snarare hundarna, jag var inte så intressant). En av alla grannskapets katter tittade misstänksamt på de två stora lurvarna som kom ut och inte märkte någonting. Till sist fick Nalle syn på inkräktaren men när katten såg att  han var upptäckt fick han bråttom därifrån.

DSC_0002DSC_0003

Vi fick ännu en skön promenad i solskenet och visst finns det blommor att beundra även  längs asfalterade stråk. En och annan fågel finns det också och i brist på stillasittande småfåglar blev det en bild på en kaja. Kajor är ju också fåglar 😉 Här ska vi inte vara fördomsfulla och nervärdera någon.

DSC_0006DSC_0007DSC_0010DSC_0019

Jag märkte att min gamla Kasper hade det lite kämpigt på slutet så jag bestämde att det blir inga fler långa promenader för honom under de varmaste timmarna. Han får pensioneras från den ansträngningen och hänga med på längre rundor när det är lite svalare. Man ska vara snäll mot sina djur.


14 comments

 1. Vilken underbar blomsterprakt. Tänk att det kommit så långt hos er. Vårblommor är nästan det finaste för man har längtat hela vintern. Här tinar det för fullt men det är ändå nästan en meter snö kvar så några vårblommor kommer jag nog inte att se men jag kunde inte hålla mig. Köpte några penseer och satt i krukor på bron och får väl ta in dom på nätterna. Nu längtar jag efter blommor och grönt. Inte ens viden har slagit ut

  Gilla

  • Ja, det är otroligt fint och allt är ju mycket tidigare här nere. Men å andra sidan så är sensommaren mycket vackrare i Jämtland med allt som blommar i diken och på ängar långt in på hösten. Man skulle kanske bo i en stor husbil och alltid fara dit väder och natur är som vackrast just då 😀
   Det är en lång väntan hos dig men desto större glädje när det äntligen händer och våren exploderar. Penseer är jättevackra och bra för att de är så tåliga. Det är säkert väldigt fint med dina krukor med snön i bakgrunden. Fina kontraster 🙂

   Gilla

 2. Åh så vackert!
  Men så är det, djuren måste få styra över hur och när saker och ting sker. I Kaspers fall med ålderns rätt!

  Gilla

  • Ja, det finns en del vackert även utanför skogen 😉 men jag föredrar nog mina skogspromenader i alla fall. Mycket lugnare. En del av mig går bara och väntar på den dag då han inte ska orka mer men en annan del tror att han ska leva för evigt. Jag tror nog att han blir sexton år i alla fall. Vi får väl se. Han mår fortfarande väldigt bra trots en del skröpligheter (men så är det ju med mig också 😉 ).

   Gillad av 1 person

 3. Haha, som jag letade efter kajan där bland blomstren innan jag scrollade och hittade den längre ner. Det såg då folktomt och öde ut på ditt förra inlägg o så vill man ju inte alltid ha det. Jag spanade lite på dagens promenad att om jag tar på mig stövlar nästa gång så kan jag kanske försöka tassa på stigar som varit oframkomliga senaste halvåret. Lite desperat att få gå nya rundor, precis som du. En fördel med att flytta. Visserligen känner jag till området därikring men nu kan jag utöka strapatserna något och gå upp på berg och kullar som legat lite väl långt bort härifrån. Har ett berg där det växer murklor, får väl erkänna att jag fortfarande kan plocka ett gäng och torka. Jag kokar dem längre, mycket längre än förut innan man varnade för att giftet inte går ur. Men sen tänker jag att om jag äter en murkelstuvning två gånger per år, jag som rökt i fyrtio innan jag lade av, jämförelsevis borde jag fixa det!
  Tänk vilket kanonväder vi fått nu i april, som om någon tyckte vinter var väl tuff och vill kompensera lite…
  Kram från pörtet

  Gilla

  • Jag gillar folktomt och öde för då kan jag gå i mina egna tankar och i skogen slipper jag hålla hundarna lika kort. Visst träffar jag en del andra hundpromenerande folk ibland och det är kul att byta några ord men jag vill inte ha störande moment eller behöva vara vaksam hela tiden.
   Haha, jag var lite effektiv och skrev ihop texten lite. Borde kanske ha skrivit om Kajan vid den bilden men du hittade ju den till slut 😀
   Det är kul med nya stigar att vandra på och här omkring finns det massor av stigar att upptäcka nu när jag kan komma lite längre bort. Mycket spännande framöver alltså 😀 Det blir roligt för dig också när du har lite andra vägar att upptäcka. Jag hoppas verkligen att du ska trivas i ditt nya hem och i din nya omgivning. Murklor har jag inte vågat plocka på många år men jag skulle nog inte kunna tacka nej till en god murkelsås. Otroligt gott. Jag tror inte att det är någon fara att äta så sällan som du gör. Förr var det ju en delikatess och du är ju försiktig. Min termometer visar 24 grader nu och det får väl räknas som sommartemperatur. Men det ska inte fortsätta så och det är väl inte riktigt dags än kan jag tycka.
   Kram

   Gillad av 1 person

 4. Jo men det ska man vara. Under Herr Hunds sista levnadsår drog vi ner på promenaderna för hans skull och när det var som varmast blev det bara en sväng runt kvarteret. Den nedkortade långrunda gick lika bra att ta tidigare eller senare.Nu när vi bara har Miss E så blir det längre rundor igen men hon är ju bara tio år gammal och pigg som en mört.

  Vilka härliga bilder! Just den med krokusarna och Kasper eller Nalle (är lite osäker på vem som är vem) är så fin och färgerna underbara!

  Kram och fortsatt fin fredag!

  Gilla

  • Ja, värme påverkar ordentligt och det känner ju vi också. Min Kasper, som är den svarta sötnosen, hänger med bra fortfarande men när han börjar svikta i ork så är det bara att anpassa sig. Det märks skillnad på de andra promenaderna också men han är ändå otroligt pigg 😀
   Det blev en fin färgkombination med Nalle nosandes på krokusarna. Det finns många färgklickar både i skogen och i samhället att titta på nu. Jättehärligt!
   Kram och detsamma!

   Gilla

 5. Finns så mycket vackert i naturen nu, vi hade 25 grader varmt igår så allt bara exploderar.
  Ja när man nått den höga åldern som hund behöver nog rundorna anpassas i längd. Men det är fantastiskt att han är så pigg ändå.
  Kram

  Gilla

  • Det var lika varmt här igår men idag blir det lite svalare, trots sol.
   Kasper är en riktig krutgubbe men i slutet av promenaderna är han lite seg nu. Inte så konstigt och jag är ändå väldigt glad för att han fortfarande hänger med så bra 🙂
   Kram

   Gilla

 6. Härlig blomsterprakt! Det är ett klokt beslut att dra ner på promenaderna för Kaspers skull under de varmaste timmarna.
  Ha det gott!
  Kram

  Gilla


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s