Veckorapport

För att inte helt förlora kontakten och för att inte min blogg ska känna sig helt övergiven, kommer här en liten uppdatering.

Jag mår likadant. Min läkare ställde en del frågor och av svaren gjorde han bedömningen att jag har rätt. Det är inte en vanlig depression utan ett kortisonframkallat tillstånd. Det som mest övertygade honom om det var att jag mår bäst på morgonen och sedan sämre ju längre dagen går. Enligt honom är morgnarna svårast för de flesta deprimerade. Han tittade på de nytagna provsvaren, jämförde med tidigare omgångar och sa att det var dags att börja trappa ner på kortisonet. Med ett stort leende sa han ”du kommer att vara glad igen i april”. Mars blir alltså en period som bara passerar utan att jag bryr mig så mycket.

Några fina stunder har jag ändå. Bildbevis på det nedan 🙂 Min syster har saknat badkar sedan vi flyttade hit. För någon månad sedan hittade hon en badbalja för vuxna på nätet och beställde en sådan. När den kom var hon helt lyrisk över hur bra, smidig och lätthanterlig den är. Jag blev också sugen och nu står en nästan likadan (syrrans är gul) i mitt badrum. I dag tog jag premiärbadet. Jag är helt läkt på utsidan och då är det ok. Ååh, så skönt det var. Jag är ingen badare och har absolut inte längtat efter ett badkar men det här var riktigt underbart. Finns det inte plats för ett vanligt badkar så är denna badbalja en perfekt lösning. Ekonomiskt är det också med en ganska liten vattenåtgång.

158159

Om jag och min syster njuter av varma sköna bad när det är kallt ute så vill denna snart tolvåriga valp hellre leka i snön. Han gräver och sprätter och springer omkring. Alla njuter vi på olika sätt.

160

 

 


14 comments

 1. Vad skönt att få en rapport om ditt mående, jag har saknat dina inlägg. Bra att du och läkaren är överens om nedtrappning av kortisonet. Det såg väldigt härligt ut med badbalja 😀
  Kram

  Gilla

  • Tack, så gulligt att du skriver så.
   Det är bara att hoppas att värdena inte går upp igen för då måste jag höja dosen. Men det ska nog inte behöva bli så.
   Badbaljan var ett riktigt klipp. Perfekt för utrymmet hos mig.
   Kram

   Gilla

 2. Trevligt att få en lägesrapport om ditt mående och så skönt att läkaren kunde bekräfta din teori. Då får väl hoppas att mars går riktigt snabbt så att glädjen återvänder!

  Vilken söt liten badbalja men den gjorde mig lite överraskad! Hade väntat mig mer något i stil med en badtunna men denna verkar praktisk,smidig och bra. inte för att jag är en badare heller 😉

  Kram

  Gilla

  • Ja, han verkade vara helt inne på samma linje som jag men han ville ändå försöka utröna om det finns andra orsaker. Det är bra att de är noga.
   Ja, visst är den söt 🙂 Väger inte ens fem kilo och är väldigt lätt att bara flytta undan om jag vill duscha utan att den tar upp plats. Inte särskilt kostsam varken i inköp eller användande och det är två bra plus 🙂
   Kram

   Gilla

 3. Härligt att höra av dig! Skönt att du snart får påbörja nedtrappningen av kortisonet och på sätt och vis lite skönt att höra att du nu fått belägg för vad du trodde!
  Nalle är för söt! Riktigt igång där ser jag 🙂

  Gilla

  • Tack, det kanske blir så att jag försöker hålla igång bloggen med något inlägg varje vecka tills det här är över 😉 Jag tittar ju även in till er andra lite då och då. Jag var egentligen aldrig tveksam men sköterskan såg lite orolig ut och pratade om att vi måste ha koll på det här för att inte missa om det beror på något annat. Men de reaktioner hon pratade om stämmer inte med hur jag uppfattar mig själv.
   Båda våra hundar är fantastiskt pigga för sina åldrar och Nalle kommer att bli minst lika gammal som Kasper. Han är nog t o m lite piggare som tolvåring än vad Kasper var 🙂

   Gillad av 1 person

 4. Härligt med ett inlägg från dig! Har tänkt på dig och funderat över hur du mår och över vad läkaren skulle säga angående nertrappning av kortisonet … så skönt att han gett klartecken och är positiv till utvecklingen.
  Vilka mysiga badkar ni skaffat! Ser härligt ut!
  Nalle ser verkligen ut att njuta av snön 🙂 Härligt att han är så pigg och lekfull fortfarande!
  Sköt om dig nu och fortsätt krya på dig!
  Kram

  Gilla

  • Tack för din omtanke 🙂
   Det blev precis som jag hoppades och trodde. Nu är det bara att vänta och en månad går ju ganska fort.
   Jag var lite skeptisk till badbaljorna först men min syster var så nöjd med sin så jag kunde inte motstå hennes entusiasm. Det var bra för det är väldigt skönt att omslutas av varmt vatten när man är lite frusen.
   Nalle är en glad livsnjutare och det är så roligt att se honom leka som en valp i snön 🙂
   Tack, jag ska göra det.
   Kram

   Gillad av 1 person

 5. Tjena badbruden! Jo tack, jag har sett reklam för dessa badbaljor, men kan inte med bästa vilje i världen se mig själv tjock och klumpig ta mig varken i eller ur baljan! Får jag välja vill jag i första hand bada bastu, (oväntat va?), i andra hand ha badkar och sista alternativet är det tråkiga duschen. Men den får jag låta mig nöjas med både här o i nya hemmet. I morse fick jag stålsätta mig för att duscha, hade tänkt göra det igår kväll men fegade ur för att jag inte ville lägga mig med blött hår. Så det var bara att bita ihop o leta fram lite finsk sisu….
  Det låter ju ändå ganska hoppingivande för dig framöver, men att behöva vänta en månad på att det vänder känns tufft, så jag hoppas doktorn har fel och du piggar på dig tidigare än så. Jag räknar ju också dagar och veckor, men då handlar det ju bara om min flytt. Två månader kvar nu. Kul att ha något att se fram emot men det är mycket i samband med flytt som inte är roligt utan bara jobbigt, framför allt slutstädningen, bevare mig väl…Ha en skön helg/Kramen

  Gilla

  • Om jag lyckas så gör du det också för jag är definitivt inte smidig och en del valkar finns det också 😉 Första veckorna efter op skulle mina magmuskler ha protesterat men nu går det bra att ta tag i framkanten och häva mig upp. Men gillar man bastu så förstår jag att det lockar mer. Jag har alltid gillat duschen mer men ärligt talat så blir man inte lika varm och go i den 😉 Badbaljan blir ett bra alternativ när jag är riktigt frusen.
   Jag är full av tillförsikt och tror på att mitt humör är tillbaka snart. Det lär nog ta minst en månad men det är överkomligt. Jag tänker med medlidande på alla som är djupt deprimerade och inte ser någon ljusning framöver. Det här är en bra erfarenhet som ger mig massor med förståelse för deras situation. Visst är det jobbigt för en som är van att må bra psykiskt men jag försöker känna tacksamhet för att jag vet att det går över. Det här är bara som en liten vindpust i jämförelse med hur många andra lider. Men nog längtar jag efter att vara glad igen.
   Usch ja, slutstädning är inte kul. Jag insåg min begränsning när jag flyttade från Jämtland och lejde en städfirma. Det var fullt tillräckligt att ensam röja ur alla skrymslen, packa allt och sköta tomten. Jag hade precis återhämtat mig efter den första leveroperationen och gick mycket på envishet och vilja i alla fall. När jag insåg att den extra kostnaden (som inte blev särskilt hög) inte skulle göra någon större skillnad efter husförsäljningen var det en stor lättnad. Bara att lämna allt ostädat var otroligt skönt. Jag hoppas att du blir jättenöjd med nya bostaden och att du ska trivas väldigt bra där 😀
   Kram

   Gilla

   • Hej, inne för att se om du orkat med en liten veckouppdatering…o så hittar jag ett svar på min kommentar, tack! Jag har funderat mycket på detta med svar på kommentarer, om jag också ska inför det. Men alltså, när jag kommenterar hos någon så går jag inte tillbaka till det gamla inlägget fler gånger utan nästa gång jag hälsar på så läser jag nyare inlägg. Men, man kan avisera att man svarat, iaf på wordpress som jag använder. Kanske vore det en lösning. Jag vill inte verka otrevlig på något vis som inte skriver svar. Nu ser jag här att jag kan kryssa för ”meddela mig” det låter vettigt.
    Det finns något ordspråk om att inte kritisera någon om man inte gått i dennas skor, det är säkert det du upplever nu med ditt mående. Det är lätt att säga: gaska upp dig, eller, sluta tyck synd om dig själv, eller annat. Jag brukar ofta få höra att jag är så stark så jag klarar vad som helst. Visst, det är kanske peppande menat, men när man är nedtryckt i skorna och bara vill ha lite sympati så känns det inte så positivt. Slutstädningen tror jag att jag lejer bort även denna flytt, i synnerhet nu då jag är ensam och har lite problem med att klättra och krypa på knäna…
    Kram

    Gilla

   • När jag kommenterar på andra wp-bloggar så tänds den lilla ringklockssymbolen längst upp till höger när de har svarat. I alla fall för det mesta. Någon period fungerade det inte men det är väldigt smidigt att bara klicka på klockan och läsa svar på kommentarer. Kanske har du fått det att fungera genom det du upptäckte 🙂
    Kram

    Gilla

 6. Innan jag fick badkar badade jag i en liten gul balja men den var så liten så jag kunde bara bada halva kroppen Sedan fick jag bada den andra men den där baljan ser ju riktigt stor ut och tänk så skönt att bada varmt nu på vintern och ligga där och bubbla på. Det var nog ett väldigt lyckat köp. Bada på.

  Gilla

  • Jag gillar min badbalja och njuter av värmen men när det blir varmare föredrar jag nog duschen. Då är det väldigt lätt att bara lyfta bort baljan och bära ner den i källaren 😀 Men visst är det något speciellt med att krypa ner i ett varmt skumbad och bara känna hur hela kroppen mjuknar 😀

   Gilla


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s