Mysgemenskap

Det ordet satte jag precis ihop och det säger precis hur det är när min son kommer till mig. Han kom igår och jag har uppfostrat honom väl till att bli glad och trivas bland allt mitt julpynt. Vi satt här med levande ljus, lite gofika och prat om ditt och datt omväxlat med några vilostunder. Jag blir så glad när han med ett stort leende säger att han trivs bra och mår fint här hos mig. Det är så jag vill ha det. Mina barn ska känna att de kan vara sig själva när de kommer hit. Vi umgås så mycket eller så lite de vill och den som vill kan gå undan och vara för sig själv en stund.

Vi har nyss förberett middagen tillsammans och att stå tillsammans med min matlagningskunniga son i köket är ett nöje. Med gemensamma krafter har vi improviserat fram en rätt som vi ska göra klar och äta lite senare. Det mest spännande inslaget blir den veganska potatisgratängen. Jag tror att det blir gott. Till den blir det en trattkantarellsås och så det som det började med, de veganska bollar som jag ville bli av med i frysen, kokta morötter och broccoli och hemgjord lingonsylt. Kul att tillsammans improvisera fram något som förhoppningsvis smakar bra. Jag har nu för tiden alltid ett litet förråd av ingredienser till vegansk matlagning så nu går det bra att improvisera. DSC_0208

I kväll kommer även yngsta dottern. Vilken väldigt fin första adventhelg det blir och jag ser väldigt mycket fram emot att hon ska komma. Det är inte så länge sedan jag hälsade på hos henne och hennes man men jag längtar lika mycket i alla fall. Äldsta dottern har, klokt nog, bestämt sig för att spara på krafterna till en ev Göteborgsresa och en julvistelse här. Det hade varit härligt att ha dem här samtidigt alla tre men jag tycker att hon tog rätt beslut.

Som ni förstår blir det mycket mysgemenskap de här dagarna för, som jag har sagt förut, jag har verkligen världens bästa och finasta ungar 😀


11 comments

 1. Mysgemenskap … vilket härlig ord! Klart du uppfostrat sonen i din anda så han gillar julpyntet 🙂 Du kommer att få en riktigt härlig adventshelg och äldsta dottern gör rätt i att spara på krafterna.
  Haha … så är det – för dig är de världens finaste och för mig är mina de bästa och finaste! Precis som det ska vara!
  Önskar dig en fin fortsättning på fredagen och en härlig helg!
  Kram

  Gilla

  • Ja, visst låter det ordet väldigt trevligt 😀
   Jag gissar att det är det välbekanta från uppväxten som skapar trivsel och igenkänning. Helgen kommer att bli lika mysig som det alltid är när vi samlas och du har så rätt i att vi alla har de bästa ungarna för just oss 😀
   Ha en riktigt trevlig första advent 😀
   Kram

   Gillad av 1 person

 2. Precis som här då! Sonen kom i går och i kväll kommer yngsta fröken. I morgon blir det sedan middag hos oss så det blir bra. Något speciellt ska vi inte hitta på men det är mysigt att bara ses och umgås tillsammans.

  Kram och god fredag!

  Gilla

  • Ja, visst är det guldkornen i tillvaron som visar sig när barnen kommer hem 😀 Så mycket aktivitet behövs inte. Det räcker att bara vara tillsammans 🙂
   Kram och detsamma !

   Gilla

 3. Mysgemenskap – ett härligt ord. Det har vi ägnat ett par kvällar åt, nu är det andra tider 😉 Det finns fler sonen vill passa på att umgås med när han är är uppe!
  Jag tror nog det blir en härlig middag, vegansk eller ej 😉 Hoppas ni får en trevlig helg tillsammans även om ni är en ”man” kort 🙂

  Gilla

  • Vi är tydligen flera i vår bloggemenskap som har fått glädjen att träffa våra söner den här helgen 🙂 Mys på alla möjliga ställen 😀
   Middagen blev väldigt god och helt vegansk och snart kommer nästa unge. Den tredje är saknad men vi ska snart träffas i alla fall 😀

   Gillad av 1 person

 4. Åh så roligt att få hem delar av barnaskaran, jag gläds med dig. Jag har väl accepterat nu att sonen är tillbaka i Japan. Det tog två veckor ungefär för mig.
  Kram

  Gilla

  • Ja, det är verkligen jättekul. Jag är väldigt glad över att ha dem relativt nära och jag önskar att du hade haft samma möjlighet till umgänge med din son.
   Kram

   Gilla


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s