Grattis till Kasper

I dag är det Kaspers dag. Han fyller 15 människoår vilket motsvarar 105 hundår. Jag tror inte att han är medveten om att det är hans födelsedag men man skulle kunna tro att han har full koll. Strax före fem i morse möttes jag av den här synen när jag vaknade 😀

DSC_0171

Där satt han och stirrade på mig ungefär som om han undrade varför jag inte kom upp ur sängen och firade honom. Eftersom mobilen alltid är nära mig numera (måste ju vara beredd på att få samtalet) så sträckte jag mig efter den och kunde bevara hans väntan på bild.

Jag gick naturligtvis upp, det är inget konstigt med det för jag brukar alltid vakna och gå upp den tiden. Då började svansen gå på Kasper och vi kramades medan jag tyst sjöng ”ja må du leva” för honom. Han kramades faktiskt tillbaka genom att lägga upp en tass på min axel. För några år sedan skulle han ha väckt mig genom att hoppa upp i sängen, lagt sig tätt intill och buffat med sin nos under min haka. Om inte det hade hjälpt skulle han ha krafsat med tassen och det kunde göra ont så för att undvika det gick jag hellre upp.

Det blev inga paket i dag. Kasper bryr sig inte ett dugg om leksaker längre och godsaker skulle han få tillräckligt av senare. Efter de vanliga rutinerna med frukost, morgonpromenad och lite annat, gjorde jag i ordning två hundbakelser och hämtade sedan Kasper och naturligtvis även Nalle. Kalaset var över på några minuter. De satt snällt och väntade medan jag ställde varsitt fat framför dem. När jag sa ”varsågoda” smaskade de snabbt i sig godsakerna och gick sedan iväg åt varsitt håll. Men de verkade i alla fall tycka att det de bjöds på var väldigt gott. I botten låg en torkad kycklingfilé och på den en klick leverpastej. I den klicken hade jag placerat en halv dentastix och runt om fanns minifrolicar och några makaroner. Inga gräddtårtor här inte. Det tål inte min vovves mage och jag tror inte att det skulle ha varit mer uppskattat.

Medan kalasdeltagarna mumsade stämde jag och min syster upp i ”ja må du leva” igen men ingen av vovvarna hade tid att bry sig. Kasper brukar alltid reagera och bli glad av den sången men det var väl inte det bäst valda tillfället. Vi fick ändra lite i slutet av sången eftersom ”hundrade år” redan har passerats men han märkte nog inte det heller.

Efter det korta kalaset ville födelsedagsbarnet vila en stund innan hans ”moster” tog med honom på promenad.

CSC_0050

Ibland kan en person göra eller säga något som värmer lite extra. Efter mitt inlägg om att jag saknar gott tunnbröd fick jag en kommentar som gjorde mig alldeles varm och glad. Skogsnuvan , som är en bloggvän i Jämtland, skrev så rart och beklagade att hon redan hade gett bort det mesta av det tunnbröd hon har bakat. Annars skulle hon ha skickat lite till mig. Hon erbjöd sig att skicka lite till påsk i stället för inte ska jag behöva vara utan tunnbröd, tyckte hon. Tänk så fina människor man träffar i bloggvärlden. Efter mindre än ett års bekantskap via nätet möter jag en sådan vänskap. Och det är inte bara hon som har blivit en vän. Det känns som om jag har träffat flera fina vänner här och jag skulle verkligen sakna er om ni försvinner härifrån ❤


16 comments

 1. Grattis till Kasper! En aktningsvärd ålder har han kommit upp i men ser ut att vara vid god vigör. Det är härligt när djuren får vara friska upp i hög ålder.
  Men visst är det så att man skapar nya vänner genom bloggandet! Bloggvänner helt enkelt. Lite spännande bara att jag skulle kunna passera i princip varenda en av er och inte känna igen er ens på nära håll. Men, det är ett slags vänskap det också!

  Gilla

  • Ja, Kasper kanske får fira sin 16-årsdag också. Det skulle inte förvåna mig 😀
   Ibland kan jag tycka att det är just den relativa anonymiteten som är så skön och bra bland oss bloggare. Vi väljer själva hur mycket, eller lite, vi vill lämna ut om oss själva och det är väldigt kravlöst. Vill vi ta en paus så gör vi det och är välkomna när vi återkommer. Samtidigt kan jag ibland tänka att det vore kul att träffa alla. Kanske inte samtidigt men var och en vid något enstaka tillfälle. För hur det än är så lär man känna varandra även om många tror att de inte visar så mycket av sig själva. Det går att utläsa en hel del i texter och jag tycker om känslan av att börja förstå mer om en annan människa 🙂 Jag tror att jag hör till den mest öppna gruppen och jag har inga problem med att vara personlig eller lägga ut foton. Men jag respekterar och förstår att andra inte vill göra så. Vi är helt enkelt bloggvänner på våra egna, individuella villkor 😀

   Gillad av 1 person

   • Ja det är det fina med det hela, det sker på våra egna villkor. Jag hör kanske till den mer försiktiga typen med personliga saker (i alla fall foton), det hör nog mest ihop med mitt jobb tror jag. Sen delar man väl en hel del personligt ändå, så är det 😉

    Gilla

   • Jag har väldigt stor förståelse för att någon som yrkesarbetar är mer försiktig. Jag har fått väldigt tydliga instruktioner från min ”juristdotter” om att inte lägga ut något om henne utan godkännande. Hon har en anonym egen blogg och där får jag inte kommentera med min vanliga signatur eftersom hon inte vill kopplas ihop med min blogg och hittas. Det är klokt tänkt tycker jag men lite besvärligt blir det för mig och det medför att jag väldigt sällan kommenterar där. Jag behöver inte tänka på att arbetsgivare, klienter eller kommuninnevånare ska hitta mig. Det är ganska skönt faktiskt 😀

    Gillad av 1 person

   • Arbetsgivaren oroar jag mig inte för, det är nog snarare klienterna som jag inte vill ska hitta mig. Sen blir det ju i alla fall en hel del personligt men på något sätt i anonymitet trots allt. Äsch, man kan inte oroa sig för allt 😉

    Gilla

 2. Grattis till Kasper och så mysigt att bli firad med godsaker och skönsång. Jag har svårt att komma ihåg mina katters födelsedag men Agria brukar skicka sms och gratulera. Jag tycker också det är roligt med bloggvänner, det är värmande att få kommentarer och roligt att gå in och kolla om det kommit någon uppdatering!
  Kram

  Gilla

  • Hälsningen är framförd 😀
   Jag vet inte om det var skönsång direkt men det var välment 😉 Det kanske inte är så vanligt att fira sina djurs födelsedagar. Jag brukar sjunga för att reaktionen alltid blir speciell just för den sången (han sätter den i samband med roliga firanden) men annars brukar jag inte fira. Nu tyckte jag att det var lite speciellt att han fyller 15 och då blev det lite extra 😀
   Det är roligt att lära känna sina bloggvänner mer och mer allteftersom man följer varandra. Jag är nyfiken på människor och intresserad av andras vardag så jag är glad för att ha hittat en bloggvänkrets 🙂
   Kram

   Gilla

 3. Ett försenat men ändå ett Stort Grattis till Kasper! Vilket härligt kalas!
  Visst träffar man många nya vänner så här i bloggvärlden – härligt tycker jag 🙂
  Snällt av Anita att tänka på dig – till Påsk kan du nog få njuta av hennes tunnbröd 🙂
  Ha en bra ny vecka!
  Kram

  Gilla

  • Kasper tackar för hälsningen 🙂 Han var nöjd med sin födelsedag och gillade det extra godiset.
   Det är roligt att få följa olika människor i vardagen och efter ett tag blir det en fin, till viss del anonym och kravlös vänskap. Vi stöttar varandra och gläds med varandra. En fin sida av livet på nätet helt enkelt 🙂
   Ja, Anita gav mig verkligen ett snällt och lite oväntat erbjudande och kanske är det för att det var oväntat som det känns extra värmande 🙂
   Tack och detsamma!
   Kram

   Gillad av 1 person

 4. Ett bra och festligt firande även om den gemensamma delen inte blev så lång. Godis och grädde är det inte tala om här heller utan ska det firas så blir det med något matnyttigt som passar en hundmage. Lugnast så helt enkelt.

  Kram och god måndag!

  Gilla

  • Våra vovvar leker aldrig med varandra så det är precis som vanligt. De kan möjligtvis lukta lite på varandra ibland 😉 Men de tillhör samma flock och blir alltid glada när de ser varandra om någon är borta ett tag. Firandet var nog precis lagom för både magar och energi, i alla fall för Kaspers del 🙂
   Kram

   Gilla

 5. Grattis i efterskott fina Kasper. Blev varm i hjärtat av din mattes inlägg plus fina bilder.
  Så fina ni båda är och så härligt att moster och matte sjöng för dig.
  Bloggvänner är underbara … fin vän du har *hjärta*
  /kram

  Gilla

  • Han tackar med en svansviftning 🙂 Både Kasper och Nalle vet om att det är otroligt stiliga och fina. Det får de höra varje dag så de är nog väldigt medvetna om sitt värde 🙂
   Ja, det är fantastiskt hur personer, som man aldrig har träffat, räcker ut en hand och visar att de bryr sig 😀 Inte bara med erbjudanden om gåvor utan med vänliga ord och bekräftelse 🙂 Det är du ett gott exempel på ❤
   Kram

   Gillad av 1 person


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s