Dubbelt upp

Efter många turer och misslyckanden att skicka bilder på transportskador till det företag jag beställde möbler från, kom vi äntligen fram till en lösning. Jag vet inte varför de inte fick mina bilder. Hos mig stod det klart och tydligt att de hade blivit skickade men de kom inte fram till mottagaren. Tre misslyckade försök krävdes innan jag fick en annan mailadress att skicka dem till. Då fungerade det och jag fick snabbt besked om att nya möbler, i sin helhet, ska skickas till mig. De vill inte ha de gamla i retur så helt plötsligt har jag dubbelt upp av byrån och tv-bänken.

På byrån är skadorna placerade på undanskymda ställen så det är inget som stör. På tv-bänken däremot syns ett avskavt hörn väldigt tydligt i framkant och en del sprickor sitter också väl synliga även om de är ganska små. Men i stället för att göra som företaget föreslog och kassera de skadade möblerna, byggde jag ihop dem och nu får de stå där det var tänkt tills de nya kommer. Hur jag gör sedan vet jag inte. Byrån får stå där den står och den nya ska jag försöka hitta en annan plats till. Tv-bänken är ett större, men ändå angenämt, problem. Kanske kan jag bygga ihop den nya utan fötter och placera ovanpå den jag redan har. Då döljs den värsta skadan. Men jag vet inte om det blir bra med en så pass hög tv-möbel. Jag får klura vidare på det och i värsta fall hamnar den skadade bänken i källaren. Jag ska i alla fall smeta dit lite färg och se om det blir lite bättre.

Nu har jag ett mycket mer enhetligt vardagsrum med soffbord, en stor och en liten tv-bänk och en byrå i samma färg (om nu vit är en färg, det finns delade meningar om det). Jag är nöjd trots att det står ett stort vitrinskåp i ljus ek i en del av rummet och att en fåtölj med delar av björk står bredvid skåpet. De stör inte så mycket och nu får det vara som det är.

Ett glädjande besked kom idag. Jag är nu bland de prioriterade på listan och troligtvis, utan att kunna garanteras, är min väntan slut innan årsskiftet.


13 comments

 1. Men vad härligt att höra att du flyttats ”upp” i kön!
  Det där med möbler är en svår historia tycker jag som är ganska hopplös på heminredning. Här hemma är det typ inget som passar ihop tror jag, men det blir nog ordning på det vad det lider också 😉
  Skönt att du slipper hålla på och skicka tillbaka prylarna i alla fall. Nu kan du ju välja på att behålla eller kassera och har ingen press.

  Gilla

  • Det är knappt att jag tror på det men nu dröjer det inte så länge 😁
   Jag är inte heller något inredningsproffs men det är ju bara jag själv som ska bli nöjd 😊
   Så länge det finns utrymme i källaren slängs inga möbler 😉 Jag är alldeles för snål och det kan ju komma en dag då någon behöver en möbel 😊

   Gillad av 1 person

 2. Så bra att du hamnade bland dem med förtur! Jag är urusel på detta med inredning och ganska ointresserad. Vårt hem är en salig blandning av nytt (nåja) och gammalt, men det viktigaste är ju att man trivs 🙂
  Klart du inte ska kasta något – det är bra att du har plats i källaren. 🙂
  Ha en bra lördag!
  Kram

  Gilla

  • Ja, nu känns det inte så overkligt längre 🙂
   Jag har aldrig brytt mig om mode och trender, vare sig när det gäller inredning eller annat. I stället har jag följt min egen smak i det mesta. Jag gillar alla möjliga stilar men nu har jag försökt sortera de olika stilarna i olika rum. Vardagsrum och sovrum går i vitt, mat/gästrum i rödbrunt och ett litet gästrum i svart och mörkbrunt. Överallt finns det blå inslag eftersom det är ”min” färg. Min syster är mer bestämd i sin uppfattning och vi konstaterade tidigt att vi aldrig skulle kunna dela hushåll 🙂 Ingen av oss skulle trivas. Men vi hittade den perfekta lösningen 😀
   Nejdå, här kastas inget i onödan 😉
   Trevlig helg
   Kram

   Gillad av 1 person

  • Det känns väldigt overkligt. Jag tänker inte särskilt mycket på själva ingreppet utan mer på alla praktiska saker omkring. Det första jag gjorde var att gå ner till min syster och vi började genast planera för tillsynen av hundarna. Det är det absolut viktigaste. Sedan kom tankar på hur jag ska göra med julpyntandet (jättekonstigt men det var det som dök upp i skallen 😉 ). Jag gick igenom min sjukhusväska och konstaterade att den var redo. Mina barn fick veta att det närmar sig och sedan fortsatte jag som vanligt. Det är fullt möjligt att det dröjer till efter årskskiftet också så jag tänker inte börja bli nervös ännu 😀

   Gilla

 3. Angenäma problem ja! Dock tror jag att det blir för högt med dubbelt upp när det gäller teven. Vi fick samma besked när vi beställt lampor via nätet. Det var enklare för dem att vi tog hand om söndriga produkter än att vi returnerade. Enklare – billigare skulle jag tro.

  Det var ett positivt besked!

  Kram

  Gilla

  • Jag log lite när jag tittade in till din blogg och såg att du också har skrivit om dubbletter, fast av en annan sort 🙂
   Du har nog rätt i att det blir för högt men jag kan inte riktigt släppa tanken. Jag ska nog i alla fall testa 🙂 Det är klart att de har räknat ut vad de tjänar mest på. Jag tror inte att det är p g a vänlighet eller generositet. Men de räknar lite konstigt för jag erbjöd mig att behålla byrån till 50 % av priset. De erbjöd bara en bråkdel av det och skickar hellre en helt ny – utan kostnad. Det kan inte löna sig för dem 😉
   Det är jätteskönt att äntligen veta att det närmar sig 😀 Det har varit en lång och jobbig väntan och de har tagit hänsyn till min ”orimligt långa väntan”.
   Kram

   Gilla

 4. Ojoj redan? Eller det är ju inte alls ”redan” men att det könns plötsligt för en utomstående. Så skönt at höra att du kan få hjälp inom så kort tid från nu!

  Möblerna ser också jättefina ut. Massa kramar

  Gilla

  • Hahaha, ja du har hängt med länge och visst känns det som alldeles nyss jag flyttade ner och hamnade på listan 😉 Men det har faktiskt gått två år i början av december. Nu känns det i alla fall bra att det snart är dags 🙂
   Jag är nöjd med mina möbler 🙂
   Kram

   Gilla

 5. Grattis till att du snart ska få göra din operation.
  Mycket lycka i detta inlägg … dubbelt upp av möbler och ett fint vardagsrum i väntan på de nya möblerna.
  Varför ska allt vara så stilenligt … bra att du har de möbler som du vill ha 🙂
  /kram

  Gilla


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s