Så glad att jag kom i väg

Jag var lite tveksam till hur jag skulle göra när jag vaknade med feberkänslor. Samma feberkänslor som jag levde med under så lång period men som upphörde för drygt tre månader sedan. Inte riktig feber utan bara något som känns som feber och som har något slags samband med min leversjukdom. Det var relativt låg fejkfeber så jag testade att ta en extra omgång piller för att kanske bli av med den. Det funkade inte alls och jag har nog kommit fram till att det inte är abstinensbesvär, som jag trodde tidigare. Då skulle det hjälpa att ta mina starka piller. Besvären skulle dessutom inte ha försvunnit under flera månader. Ingen vet vad det är som händer när jag får denna låtsasfeber, bara att det har med levern att göra.

Jag ville så gärna åka och eftersom det inte kändes som hög feber vågade jag köra i väg.  Det var en härlig höstmorgon och, som vanligt, stannade jag vid Stora Hammarsundets rastplats för en bensträckare. Jag stannade lite längre än vanligt för att den lite kyliga blåsten skulle få mig att piggna till. Jag tog med mig Nikon på en liten promenad och hittade några nya vyer. Lite annorlunda än de bilder jag brukar ta vid denna rastplats.

172,01175177178179

De friska vindarna hjälpte och resten av resan gick bra. Tre kvart senare var jag framme. Jag togs emot av födelsedagsbarnet (min dotter), Pixel och Grixis. Inifrån lägenheten hördes gitarrmusik och jag fördes tillbaka flera år i tiden till när musik var en given del av min dotters och hennes mans liv. Intresset har varit lite svalt några år men nu har de tillsammans återupptagit musicerandet. Lite senare vilade jag i deras soffa medan de bjöd på gitarr- och fiolmusik. Jag blev så glad för jag har verkligen saknat att lyssna på dem.

Katterna och min dotter fick några presenter och kameran fick arbeta en hel del. Dessa katter älskar att leka med vatten och hamnar ofta i diskhon. De lekte med sina nya leksaker och jag fick min beskärda del av mys och gos.

203220209

Det är väldigt skönt att vila ut i mattes knä efter en lång lekstund.217

Min äldsta dotter kom senare på eftermiddagen och gjorde en stor tiramisu. Det har blivit lite av en tradition att hon gör en sådan när hennes syster fyller år. Den fick vila i kylen några timmar medan min svärson lagade en väldigt god middag som vi med god aptit mumsade på. Lite senare kom några av parets goda vänner och vi fikade och fick äntligen smaka den goda tiramisun.

Nu är det bara jag, yngsta dottern, svärsonen och kissekatterna kvar och nog känns det att jag inte är på tipptopp. Men för att inte somna redan blir det ett blogginlägg. Samtidigt lyssnar jag på ungdomarna som håller på att öva in en ny låt att framföra tillsammans med sina lika musikaliska vänner. Just nu njuter jag av både gitarr- och fiolmusik och vacker sång. Jag önskar att jag kunde låta er lyssna och njuta lika mycket som jag gör. Det här är livet.

 

 


13 comments

 1. Märkligt med ”febern”, min sambo har liknande besvär men vad jag vet inga problem med levern. För hans del verkar det komma från en skada som han har (efter en operation), när han ”drar upp” skadan i muskeln blir han liggande sjuk med feberkänsla och influensaliknande symtom. Mycket märkligt.
  Ha ha – så grym kisse ser ut på den bilden. De där sneda, gula ögonen… Men en väldigt vacker bild!
  Jag har också haft vattentokiga katter, en som till och med envisades med att sova i handfatet. Perfekt storlek verkade han tycka… Inte så kul om man låtit kranen stå och droppa dock, det kan bli rejält blött runt om 🙂

  Gilla

  • Det kanske är vanligt med feberkänslor vid olika slags invärtes problem. Ingen verkar kunna svara på vad det beror på. Det är bara gissningar. Men om din sambo också känner av samma sak så är jag i alla fall inte ensam om det. Inte för att det är någon tröst men det kanske inte är så konstigt att det blir så.
   Ja, närbilden blev faktiskt häftig. Det är en väldigt snäll liten kisse så bilden ljuger lite (i alla fall om man inte är en mus) 😉
   Det brukar sägas att katter skyr vatten men det är tydligen en sanning med modifikation. De här två har inget emot att blöta ner både sig själva och omgivningen 🙂

   Gillad av 1 person

   • Ingen aning faktiskt. Läkarna verkar ganska handfallna (tyvärr). Men nu har vi i alla fall konstaterat att det är när han får ont i det forna operationssåret (han fick skära upp både armhåla och bröstmuskel) så kommer problemen. Håller i sig någon dag eller två sen är det okej igen. Men som du säger, kanske det handlar om vad som pågår i övrigt i kroppen
    Ha ha – de flesta katter är ganska snälla enligt min erfarenhet, men de är rätt bra på att se grymma ut 😉 Och det där med att de skyr vatten är nog inte helt sant (men de är så klart individer de också).

    Gilla

   • Ingen verkar särskilt intresserad av att ta reda på orsaken. De håller mest med mig i mina funderingar. Kroppen reagerar väl på att något är fel och det är nog bara att acceptera och vänta på att det slutar.

    Gillad av 1 person

 2. Så bra att du ända tog beslutet att åka! Måste vara en väldigt jobbig känsla denna med konstiga feberkänsla … och konstigt att det inte verkar vara något man vet så mycket om.
  Hammarsundet är en fin rastplats där vi ofta stannar när vi har vägarna förbi. Fina bilder därifrån!
  Härliga kattbilder – en del katter är verkligen inte rädda för vatten! Mysig bild på din dotter med katten i sitt knä 🙂 Häftigt med de intensivt gula ögonen i närbild!
  Härligt att din andra dotter också kom en stund … och att hon gjorde Tiramisu … mums!
  Njut nu av din tid där hos din dotter och måg – och ha det så gott!
  Kram

  Gilla

  • Ja, jag hade ångrat mig om jag hade stannat hemma. Men hade det varit lite värre så hade jag inte vågat köra. Visst är det jobbigt att ha feberkänsla ofta och jag var så glad att vara av med den. Men förhoppningsvis gör den bara en kort comeback.
   Jag och min man har också stannat till på den rastplatsen några gånger. Men jag har konstaterat att det inte finns många rastplatser utan minnen i Sverige. Det är inga problem, jag gillar att minnas 🙂
   Det blir ganska många bilder på katterna. En del har barnbarn och jag har barnens katter i stället 😉 Min dotter får godkänna allt jag lägger ut om henne, både texter och bilder, och den här bilden fick godkänt 🙂 Den är fin.
   Min äldsta dotter mår bättre nu när skolarbetet har anpassats efter hennes problem. Tänk att så små åtgärder kan göra så mycket 🙂 Hon har mer arbete eftersom hon måste göra allt själv men hon lägger upp det som hon vill och gör det när hon vill. Sedan hon bodde ett år i en italiensk familj har tiramisu blivit hennes paradrätt 😀
   Nu är jag hemma igen men jag njöt verkligen av besöket. Det är kravlöst både för dem och mig och det är det som är så härligt. De kan syssla med vad de vill medan jag kan roa mig med katterna och, som det blev nu, lyssna på deras musicerande 😀
   Kram

   Gillad av 1 person

 3. Så skönt att du kom iväg även om du inte är helt i tipptopp. Är man bland nära och kära så är inte kravet på en så stort heller utan man kan med gott samvete unna sig en siesta om det skulle behövas. Läser att du är hemma igen så jag förstår att det blev ett par trevliga dagar.

  Tiramisu är för övrigt min absoluta favoritefterrätt. Åt flera goda i Italien men en i Rom tog verkligen priset. Sedan dess har ingen kunnat matcha den…

  Kram

  Gilla

  • Det är aldrig jobbigt att träffas inom familjen och det beror nog till stor del på att det är så kravlöst. Ingen behöver känna att man måste underhålla någon annan. När jag väl hade kommit dit var det inga problem. Jag fick, som vanligt, lägga beslag på divandelen i soffan och där hade jag det bra 😀
   Jag åt tiramisu för första gången hos min dotters värdfamilj på Sicilien och sedan dess är det även min favorit. Men det är ganska mäktigt så det gäller att vara försiktig med portionsstorlekarna 😉
   Kram

   Gilla

 4. Jättefina bilder och jag njuter *tack*
  Skulle ha varit kul att höra denna fina musik som du också bjuds på *ler*
  Slår mig en tanke … du har inte fibromyalgi också? Jag har typ det m.m. Googla på det och läs på.
  Hälsa dina goa familj/ kram

  Gilla

  • Tack! Med fina motiv blir det fina bilder 😀
   Det var en glad överraskning att de hade hittat musikintresset igen och det var ett rent nöje att höra dem ta ut låtar på gehör och få till det tillsammans. De gick båda gymnasie med musikinriktning och det blev många härliga föreställningar att njuta av 😀
   Jo, jag har haft diagnosen fibromyalgi sedan början av 90-talet. Det är inte hela förklaringen till min värk men den del som i alla fall är diagnosticerad. Jag har fått reumatiska diagnoser och sedan blivit fråntagen dem så det är tydligen svårbestämt. Jag har en liten tanke om att en del av värken kanske påverkas av min stora lever och hur den trycker på andra organ och ändrar jämvikten. Ungefär som när man är gravid och får ont lite här och där. Det är något jag förhoppningsvis får reda på snart 🙂
   Nu är jag hemma hos Kasper igen men han kan få en extra klapp från dig 😀
   Kram

   Gillad av 1 person

  • Ja, jag är glad att jag kom i väg. Det är mycket tur när kattbilder blir bra. De sitter inte stilla långa stunder. Jag har inte så mycket vana med katter och foton men du har säkert massor av fina bilder på din katt 🙂

   Gillad av 1 person


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s