Grått och trist men mysigt

De möbler jag har beställt skulle inte komma förrän i november men tydligen gick något bra för jag fick dem redan i onsdags. Lika bra gick det inte med transport och hantering. Av de tre paketen var det endast innehållet i ett som var oskadat. En av kartongerna var så trasig så att en del smådelar hade ramlat ur och speditionsfirmans chaufför kom tillbaka med det senare när han upptäckte det. Det är tråkigt och självklart blir man besviken när förväntningarna grusas. Men det är inte så mycket att göra åt saken och jag kunde i alla fall bygga ihop en bänk och ställa på plats. Reklamation är gjord och förhoppningsvis löser de det snabbt och utan krångel. Om jag ska försöka se något positivt i det här så är det kanske tur att jag inte kunde bygga ihop allt samma dag. Det arbete jag la ner var tillräckligt krävande men min envishet hade fått mig att fortsätta och kanske få sota för det senare. Det finns en mening med allt 😉

CSC_0003

Det har varit några gråa och trista dagar ett tag men jag har ändå njutit av mina morgonpromenader. Vad gör det om det duggar lite när skogen står där lika välkomnande som vanligt och vovvarna är glada och verkar trivas ändå. Jag såg en liten filmsnutt med kronprinsessan i går och den hängde kvar i mitt medvetande. Medan jag vandrade på de något blöta stigarna kände jag mig både glad och väldigt nöjd med att inte ha det som hon. Hon gick en promenad med hela följet av säkerhetsfolk och journalister och var tvungen att leende konversera och vara tillgänglig. Jag hoppas att hon emellanåt kan smyga i väg på promenader helt ensam för hur ska man kunna njuta under de förutsättningar som filmsnutten visade? Jag är neutral till frågan om monarki men jag känner sympati med den tjej, som verkar vara väldigt trevlig och kompetent, men som hela tiden är bevakad, påpassad och som tidvis även har mått väldigt dåligt.

Jag trivs med att gå ensam med bara hundarna. Men jag ser fram emot att orka prata samtidigt som jag går och kanske någon gång ha promenadsällskap. Som det är nu kan jag i bland stanna till och prata med någon jag möter men när det är dags att gå är det bäst om vi väljer olika stigar. Någon gång i bland kan det kännas lite tråkigt. Jag möter lite då och då en kvinna i skogen. Hon går med sin lilla hund och varken den hunden eller Nalle visar tecken på att vilja vara vänner så de får inte komma nära varandra. Men vi människor har väldigt givande och intressanta samtal. Det är inte vanligt att träffa någon på det sättet och genast känna en väldig gemenskap. Jag skulle väldigt gärna fortsätta samtalen med denna trevliga och spännande kvinna men kan inte föreslå att vi ska gå tillsammans. Att bjuda hem någon på fika är inte heller aktuellt eftersom jag tar slut bara av att prata längre än en kort stund. Det får räcka med en givande pratstund när vi någon gång träffas i skogen och i längden kanske det räcker så. Man behöver inte utveckla alla spännande nya bekantskaper till mer än just det som för tillfället känns kul.

Om några dagar ska jag ge mig i väg på en liten resa. Det är återigen Örebro och ett besök hos min yngsta dotter och hennes man som är målet. Förhoppningsvis ska äldsta dottern den här gången hitta tillräckligt med kraft för att träffa oss en stund. Det är en födelsedag som ska firas och eftersom det fungerade så bra förra gången så vågar jag mig på en ny vända. Det går bra att köra själv när jag stannar halvvägs och rör lite på mig. Kör jag på morgonen brukar det fungera och jag stannar kvar över natten och åker tillbaka nästa morgon. Jag hoppas att katterna, Pixel och Grixel, vill sova tätt intill mig även denna gång. Det blir extra mysigt med två varma spinnbollar som sovsällskap.

478


14 comments

 1. Men så bra det blev med bänken men visst blir man besviken när emballagen inte är hela eller om delar saknas. Bra blev det i alla fall och snabb leverans ska aldrig underskattas.

  Så mysigt att ha en resa att se fram emot, få träffa nära och kära och så. Hoppas att även äldsta dottern orkar med att ansluta till er.

  Kram och god fredag!

  Gilla

  • Jag är nöjd och nu börjar det bli lite mer enhetlig inredning, i alla fall färgmässigt. Förut var det en väldig mix 😉 Men nu återstår en tv-bänk och en hög, smal byrå. Sedan är det inte lika mycket blandning.
   Det ska bli härligt att träffa dem igen och om inte äldsta dottern orkar så svänger jag i alla fall förbi för att få den obligatoriska kramen 🙂
   Kram och detsamma!

   Gilla

 2. Så fint med den nya bänken … och så mysigt med ljuslyktorna!
  Trist med de trasiga emballagen och det skadade innehållet – hoppas det går bättre nästa gång!
  Jag såg också lite från prinsessans besök i eklandskapet i Tinnerö och tänkte detsamma. Tänk så bra vi har det som slipper ha en massa folk i släptåg på våra skogspromenader 🙂
  Så trevligt att ha en liten resa att se fram emot – alltid kul men kalas. Hoppas dottern orkar med att ses.
  Ha en bra dag!
  Kram

  Gilla

  • Bänken passar bra och jag är nöjd. Men den vill ha sällskap av en likadan men lite mindre tv-bänk och en hög byrå. Först när de är på plats är vi helt nöjda 🙂
   Visst är det trist och visst blev jag besviken men det är sådant som händer och man kan inte klandra någon. Löser det sig snabbt så blir jag snabbt glad igen 🙂
   Ja, det är skönt att vara en väldigt anonym och okänd person som får vara ifred på aktiviteter. Men hon och familjen smyger säkert i väg på hemliga utflykter i bland. I alla fall hoppas jag det för deras skull.
   Det ska bli väldigt kul att komma dit igen och en liten stund ska nog även äldsta dottern kunna vara med 🙂
   Tack detsamma!
   Kram

   Gillad av 1 person

 3. Dina inlägg är så givande att många gånger som glömmer man att kommentera allt plus ge kommentarer till dina fina bilder. Osis med dina möbler men bänken blev fin med allt. Bra att du får dela upp allt så att du orkar montera allt.
  Bra att du vilar efter vägen till dina barn.
  Mysiga kissekattor.
  Fortsätt att njut av livet och allt/ kram

  Gilla

  • Jag blir så glad för det du skriver men samtidigt lite generad 🙂 Jättekul att du gillar mitt skrivande. Jag tänker inte så mycket när jag börjar ett inlägg. Ofta har jag en idé men hur det blir till sist avgörs medan fingrarna arbetar på tangentbordet. Det är inte alls säkert att det blir som jag har tänkt från början och i bland stämmer inte rubriken riktigt överens med innehållet. Det händer att jag ändrar rubriken när jag är klar 😉 Jag kan själv tycka att jag använder lite för många ord för att beskriva något. Jag har svårt för att vara kortfattad. Men när jag väl har skrivit så får det vara som det blev 🙂 Tack för att du uppmuntrar mig 😀
   Det löser sig nog med möblerna. Nu har jag börjat tänka att det nog blir väldigt fint med röda juldekorationer mot det vita 🙂
   Jag har börjat lyssna mer på kroppen på gamla dar och en bensträckare underlättar på resan. Katterna börjar nog närma sig ett halvår i ålder nu och båda är väldigt gosiga och tillgivna 🙂
   Ja, jag ska njuta och jag säger detsamma till dig. Fortsätt hitta ljuspunkterna i tillvaron 🙂
   Kram

   Gillad av 1 person

 4. Snygg bänk! Men trist med trasiga paket, hoppas det löser sig smidigt!
  Skogen är härlig – en plats för ett slags meditation enligt min mening. I fred ska tilläggas med tanke på din kommentar om kronprinsessan. Jag är då inte avundsjuk på hennes ständiga passning.
  Hoppas resan till Örebro går fint och att ni får några härliga dagar tillsammans!

  Gilla

  • Bänken är helt i min stil. Inget märkvärdigt och inget jättemodernt – bara en bänk 🙂 Den passar hos mig.
   Ja, vi återkommer ofta till hur bra vi mår i skogen och hur härligt det är att ha tillgång till den. Och visst har vi det bra som kan gå där för oss själva och låta tankarna vandra som de vill 🙂
   Jag ser verkligen fram emot att få träffa mina barn. Jag har ett ständigt behov av att få en dos av dem 😀

   Gillad av 1 person

   • Det är väl så det är – barnen är på något sätt ett ständigt behov 😉
    Skrattade gott när jag pratade med min son i dag – han skulle på Halloweenmaskerad – klädd som Rödluvan i kortkort kjol… ja ja, det är kanske tur att han är en bit bort 😉

    Gilla

 5. Det var ju en väldigt fin möbel i alla fall och du är duktig som kan sätta ihop grejorna själv. Jag kämpade med en byrå till hallen för flera år sedan och det gör jag aldrig om. Hoppas du får trevligt och att det går bra att köra. Ha en fin helg. Här är det grått och duggar men det snöar inte i alla fall och det är huvudasaken

  Gilla

  • Haha, jag är en riktig veteran när det gäller att bygga ihop möbler och köksskåp. Genom åren har jag byggt ihop alla skåp i tre nya kök 🙂 medan min mans uppgift var att sätta dem på plats. Min man hade inte tålamod nog och struntade i alla monteringsanvisningar så det blev jag som fick sköta den saken. Jag har satt ihop otaliga ikeamöbler också så vanan finns. Det är bara orken som inte är som den en gång var.
   Det kommer säkert att bli en kul helg med ungdomarna och katterna. Solen har faktiskt kommit fram här nu och det verkar som om den ska stanna ett tag 🙂

   Gilla


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s