Misslyckade bilder

Alla har nog varit med om att de foton man tar inte blir som det man såg i sökaren, eller på displayen. Oftast raderar i alla fall jag de bilderna direkt och försöker igen. Men i går kväll blev det tvärtom. Jag var inte nöjd med de bilder som visade en korrekt bild så jag raderade dem. Men de misslyckade bilderna blev ganska spännande. Suddiga men fantasieggande. Vad är det vi ser egentligen? Jag vet, och ni kan säkert också klura ut det. Men hur en kamera, som hålls så stilla som mina händer klarar att hålla den, kan få till ljuset så här, det kan inte jag förklara. Jag förstår att det har att göra med optik, ljuskänslighet etc. Alla finesser som gör en kamera till en kamera. Jag vet för lite om hur min kamera fungerar för att kunna förklara och för mig är det inte så viktigt. Men nog skulle en bra historieberättare kunna få till något spännande av de här bilderna. Synd att de är så suddiga för annars skulle de kunna vara ganska fina.

CSC_0002DSC_0005

Det här däremot, det är en man som hänger i skogen. En man av plast och förmodligen en figur som många ungar känner igen. Kanske en actionhjälte eller en skurk från samma story.  Han ser väldigt sammanbiten och koncentrerad ut men inte särskilt ansträngd. Han hängde bra där så jag lät honom fortsätta med det. Kanske någon har placerat honom där för att ägaren lättare ska hitta honom.

_20170902_080519

Jag fortsätter att plocka stolta fjällskivlingar på mina morgonpromenader. Men nu börjar det område, som är inom min räckvidd, bli tömt och tillväxten är inte så snabb längre. Kanske var det sista omgången som kom hem med mig i dag. Jag har sett att det finns både kremlor och en del smörsoppar också men de har fått stå kvar. Det var länge sedan jag plockade kremlor och jag måste nog läsa på lite. Jag minns hur jag brukade smaka på dem för att avgöra om de var ätliga. Men det var min man som var svampkännaren och jag litade på honom. Därför vill jag känna mig mer säker på mig själv innan jag börjar fylla mina påsar med just kremlor. Många andra svampar växer också där ute nu men jag skulle aldrig få för mig att plocka något som jag inte är säker på att jag kan äta. Kanske räcker det med svamp nu. Men det är svårt att sluta när man väl har börjat plocka. Ett beroende. Ett kul och bra beroende men ändå, det är lätt att bli väldigt fast.


11 comments

 1. Här finns det snart bara skivlingar och giftiga sådana men jag fick lust att plocka och färga lite garn men jag vet inte om jag hinner för snart är det älgjakt och skogen full av skjutgalna karlar. Få se om jag hinner för egentligen är det onödigt för jag har massor med färgat garn och jag min toka kan ju inte en sticka.

  Gilla

  • Hahaha, jag ser framför mig hur du sitter där med huset fullt av färgat garn och högarna bara växer 😀 Men om du vill börja sticka så finns det massor av väldigt bra informationsfilmer, där det syns tydligt hur man ska göra, på nätet. Bara att googla 🙂
   Det är nog säkrast att du håller dig borta från skogarna när älgjakten sätter igång. Även om de ser att du inte är en älg så kan kulor studsa fel.

   Gilla

 2. Haha 😀 Såg roligt ut med figuren hängande i trädet. Nej äta svampar man inte är säker på är ätliga är nog ingen bra idé.
  Kram

  Gilla

  • Ja, jag studsade nästan till när jag såg honom. Inte vad man väntar sig direkt 😉
   Ja är väldigt försiktig när det gäller svamp. Men jag är inte överdrivet rädd för då går man miste om så mycket 🙂

   Gilla

 3. Ibland blir ”misslyckade” bilder riktigt läckra .. bra exempel är dina bilder 🙂
  Svampjakten är beroendeframkallande … helt klart!
  Äntligen har det börja komma lite svamp i hemmaskogen här – inga mängder, men ändå 🙂
  Vet man bara att det säkert är en kremla så kan man ju som du skriver smaka på dem – det finns många bra matsvampar i den gruppen 🙂

  Gilla

  • Jag tycker att de blev ganska kul men tyvärr även ganska suddiga 🙂
   Jag kommer precis tillbaka från morgonens promenad med massor av stolta fjällskivlingar och en hög med något som jag först trodde var smörsopp. När jag plockade dem såg jag att de inte hade någon ring. Jag kollade i svampboken och nu tror jag att det är grynsopp. Jag hittade ingen annan förväxlingssvamp men vill ändå fråga dig om du tror att det kan finnas någon oätlig liknande svamp. Jag kan lägga upp bild i nästa inlägg om du är osäker. Tack snälla du i förhand 😀

   Gilla


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s