Våra barn sa ”ja” till varandra

Vilken fantastiskt underbar dag det var. I går var det den dag då två familjer blev till en när min yngsta dotter och min nyblivna svärson vigdes i rådhuset i Örebro. Det var en relativt enkel men väldigt vacker ceremoni där brud och brudgum höll varsitt tal till sin älskade, och det var kärlek i orden de gav varandra.

DSC_0025,01

Efter vigseln promenerade vi alla tillsammans genom stadsparken bort till Wadköping där vi åt en väldigt god trerätters middag. Under promenaden stannade vi till för fotografering några gånger och det knäpptes flitigt med många kameror. Brudparet ställde glatt och villigt upp på att inta alla möjliga poser och hela tiden strålade de av lycka.

DSC_0028,01CSC_0101CSC_0100

Mina barn och jag ❤

DSC_0054,01

Jag och brudgummens mor strålade säkert nästan lika mycket när vi stolta och glada fick uppleva att våra barn sa ”ja” till varandra. Äntligen kan jag kalla min svärson för just svärson och behöver inte krångla till det med ord som mågaspirant eller svärsonsämne. Nu är det verklighet och det är en väldigt underlig men härlig känsla.

På övervåningen i detta hus i Wadköping åt vi den goda middagen och tillbringade några väldigt mysiga och roliga timmar tillsammans. Vi var ett ganska litet sällskap, bara 14 personer, och det var ganska skönt för mitt huvud som inte behövde hålla isär så många ansikten.DSC_0065

Till förrätt fick vi chevre chaud. En ny bekanstskap för mig men det var fantastiskt gott. Både kött- och fiskätare fick denna förrätt men den veganska varianten såg lite annorlunda ut.

DSC_0083

Vi köttätare åt oxfilé med potatisgratäng, smörad konjakssås, pancettaharicots verts och körvel. Det var riktigt mums. De som åt bookmakertoast med inkokt färsk laxfilé, brynt smör, färskpotatis, färskriven pepparrot, primörer och citron var minst lika nöjda med sin mat. Extra roligt var det att det veganska alternativet, hemgjord falafel, färskpotatis, primörer, riven pepparrot och het tomatsås blev en stor positiv överraskning.

Till dessert åt vi chokladfondant med hallonsorbet och bär. En perfekt avslutning.

DSC_0091

Det lyckliga, nygifta paret är mätta, glada och kanske en liten smula salongsberusade. Men medge att de är ett väldigt vackert par 😀

DSC_0090,01

Efter middagen, med tal och en ihopklippt kombination av filmsnuttar och foton, tog vi oss till brudparets nya lägenhet för avslappnat umgänge medan vi drack lite bubbel följt av kaffe med en helt underbar tårta till. En vän till brudparet hade erbjudit sig att baka tårtan och det var en smaksensation. Jag önskade nästan att middagen inte hade tagit så mycket plats i min mage för tyvärr fanns det inte tillräckligt mycket utrymme kvar för denna mumsiga tårta.

DSC_0119,01

Glada, mätta och väldigt trötta (i alla fall jag) återvände jag och min son till vårt boende. Jag lyckades sova i nästan tre timmar och efter att ha legat och vänt och vridit på mig i några timmar gav jag upp strax efter fyra i morse och gick upp. Jag var fortfarande mätt efter alla godsaker i går men nu, två timmar senare, har jag lyckats få i mig en banan till frukost och en kopp te väntar. När jag har skjutsat min son till järnvägsstationen om några timmar ska jag ta mig hem till min egen, väldigt sköna säng där jag ska sova väldigt gott i natt.

Det här var vårt hem för en natt.

 

 


18 comments

 1. Åh det låter som att ni fick en underbar dag! Grattis till den nyblivna svärmodern får jag väl passa på att säga. De ser onekligen ljuvligt lyckliga ut!

  Gilla

  • Det var verkligen ett väldigt mysigt bröllop och massor av känslor blandades. Men jag grät inte, jag var bara lycklig. Vemodet hade jag redan klarat av innan 🙂

   Gilla

 2. Jag blir så varm och en tår trillar nerför kinden. Ett bröllop mellan två som vill dela livet med varandra i med och motgångar är så vackert. Ni fick så många bra foton och sååå vackra båda två, ni andra också såklart 😉
  Jag förstår att det fanns ett visst vemod då det fattades en person. Åh, vad stolt han skulle ha varit.

  Gilla

  • Ja, de har varit tillsammans i sju och ett halvt år nu och har varit med om mycket tillsammans. Finare ungdomar är svårt att hitta. De foton som finns på fb är bara en liten del av väldigt många 😉
   Det finns självklart vemod med i bilden och det fattades tyvärr två pappor. Men båda två skulle ha varit otroligt stolta och lyckliga 😀

   Gilla

  • Det var alldeles tillräckligt och perfekt för min del också som det är just nu. Annars tycker jag att det är roligt med tillställningar där det även blir dans (jag gillar verkligen att dansa). Men det här var ett väldigt intimt och mysigt evenemang och alla verkade nöjda. Restaurangen i Wadköping var en riktig pärla med en väldigt serviceinriktad och hjälpsam personal. Dessutom fick vi otroligt god mat.

   Gillad av 1 person

 3. Grattis till er alla! Vilken underbar dag och så fina bilder på er <3. När barnen gifter sig så kan man inte annat än att dela deras lycka. Vet ju hur det var för snart ett år sedan här hos oss… Kärlek på högsta nivå och bättre kan det inte bli!

  Kram och grattis än än gång 😀

  Gilla

  • Tack snälla Znogge 😀 Ja, du vet precis hur det är och visst är det en lite märklig upplevelse. Nyss var de barn och nu är de plötsligt gifta. Men det är härligt att se kärleken växa ju längre de är tillsammans och det är ju precis så det ska vara och precis så jag själv upplevde det en gång.
   Snart får jag gratta dig för ännu en av livets stora dagar 🙂
   Kram.

   Gilla

   • Snart så ja ❤ Kram Kanske är det din tur snart… Men självklart är det ungdomarnas beslut och inget man kan eller ska påverka.

    Kram

    Gilla

   • Ja, man ska aldrig säga aldrig men det ser ut som om den dörren är stängd just nu. Men kanske anar jag en liten gläntning på dörren på ett annat håll. Vi får väl se 😀
    Kram ❤

    Gillad av 1 person

 4. Vilken fantastisk dag! Så härliga bilder på det lyckliga brudparet! Stort GRATTIS till dig som precis blivit svärmor till en trevlig svärson 🙂

  Gilla

  • De är precis lika lyckliga som de ser ut att vara, det kan man ingen tvivla på 😀
   Tack Elin, du är så himla snäll. Jag är nöjd som situationen är nu men om jag får uppleva något mer bröllop så blir det både annan färg och annan modell 😉
   Kram ❤

   Gilla


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s