Svensk sommar

 

Det måste vara fler än jag som tänker ”svensk sommar” när ni tittar på de första bilderna här. I vanliga fall framkallar de orden bilder av stränder, båtar och badande människor hos mig men en blåklocka framför gulmåran ger i alla fall mig associationer till både Sverige och sommar. Det passar ju bra en sådan här dag då även vädret tydligt visar att den svenska sommaren är i full gång. Efter ännu en må-dåligt-period har jag nu några bättre dagar igen och jag har orkat sitta ute och vända upp trynet mot solen. Lite extra anstränger jag mig eftersom det bara är en vecka kvar till bröllopet och om jag inte har lite färg då kommer jag att se ut som en blek gris i min klänning. Jag har valt klänning efter modell och inte efter färg och i vanliga fall skulle jag aldrig ha köpt den här klänningen. Kanske kommer det bilder efter nästa helg men risken är att jag inte själv känner igen den tant som hamnar på fotona och då kanske jag bara vill slippa se dem 😉

 

621619617

Något har hänt med min Kasper. Kanske är det värmen eller så är det åldern som har förändrat honom. Jag hittade en buske med fina, mogna hallon och som den snälla matte jag försöker vara plockade jag några till min bärälskande hund. Han tog ivrigt flera stycken i munnen men spottade genast ut dem på marken. Sedan var han inte ett dugg intresserad av att ens nosa på de bär som var kvar i min hand. Väldigt underligt. Förut har han kunnat stå väldigt länge vid ett hallonsnår för att försöka få tag i de goda bären. Jag vet att det inte var bärfisar i hallonen för sådana är jag väldigt noga att hålla koll på och inte ge varken mig själv eller min hund. Nåja, smaken förändras ju med åldern sägs det och så kanske det även är för hundar. Han ville i alla fall ha de blåbär som vi hittade tidigare på promenaden.

623625

En buske, eller kanske ett blivande träd, hade så här söta små blommor  längst ut på grenarna.

607608610

Alla sörlänningar är vana vid många trädslag som jag ser som exotiska. Ek är ett sådant träd och i dag hittade jag en liten planta och den kunde jag inte motstå. Så fint det är när de nyaste bladen är alldeles röda mot de lite äldre gröna bladen. Jag har inte tänkt på om det brukar vara så men nu ska jag hålla utkik och se hur det förhåller sig.

614

Och minsann…sitter det inte en liten fluga där också när man tittar närmare 😀

611


8 comments

  • Tack snälla du 🙂 Jag är glad om jag kan må skapligt den dagen så att jag kan orka vara riktigt glad när min dotter gifter sig. Och egentligen är det nog mycket viktigare att hon trivs med sin klänning 😀

   Gilla

 1. Men visst är det så, blåklockor och gulmåra är väl så mycket svensk sommar det kan bli! Åh, är bröllopet så nära, där har jag inte riktigt hängt med märker jag. Spännande!

  Gilla

  • Ja, kanske har man lite extra koll på förändringar just för att åldern är hög. Kasper är fortfarande väldigt frisk men det märks att han successivt blir tröttare och vingligare.
   Kram

   Gilla


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s