Ärenden i stan

Jag hade en inbokad läkartid i dag på förmiddagen. Ett, enligt mig, helt onödigt möte men jag har redan lyckats få dem att gå med på att tumma på rutinerna och klara av de flesta mötena per telefon. Min kontaktsköterska tyckte att jag borde träffa läkaren innan sommaren och eftersom det var ett halvår sedan sist så sa jag ok. Lite tillmötesgående måste man ju vara.

Kanske var det ändå ganska bra att träffas för jag fick receptbelagd medicin mot min halsbränna. Läkaren tyckte inte att jag skulle behöva hålla på med receptfria tuggtabletter och i hans röst hördes lite förakt för dessa tabletter. I stället fick jag mer långtidsverkande och förebyggande kapslar. Jag tyckte att tuggtabletterna funkade men måste hålla med om att de inte hjälpte så lång stund. Sköterskan såg mig i väntrummet och passade på att ta mitt blodtryck. Det var högre än jag har haft förut, 158/90, men det kan vara en enstaka hög mätning. Inget jag oroar mig för.

Eftersom jag var i Linköping passade jag på att åka till ”plantagen” för att köpa några sommarblommor till diverse krukor. Förutom dessa fick jag även med två ampelblandningar. De hänger nu på min balkong men resten får vänta tills regnet har slutat falla.

CSC_0054

 


6 comments

 1. Låter bra om du får en medicin som fungerar bättre! Om inte annat blir nog läkaren glad 😉 Härliga blommor!

  Gilla

 2. Det lät väl bra med en checkup innan sommar och semestrar tar vid. Kanske bli medlet mot halsbränna en positiv överraskning. vem vet 😉 Som bonus blev det lite blommor vilket aldrig är fel!

  Gilla

  • Halsbrännan har inte märkts av sedan jag tog två kapslar tidigare och visst är det skönt om jag slipper den.
   Om vädret tillåter ska blommorna ner i krukor i morgon. Det ser alltid lite finare ut när sommarblommorna är på plats 🙂

   Gilla


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s