Att fotografera i blåst

Det är definitivt inte lätt. Tålamod krävs och det kan bli en lång väntan innan motivet behagar hålla sig någorlunda stilla. I bland besitter jag både tålamod och envishet och i dag var det ett sådant tillfälle. Tack vare det fick jag till sist till några skapliga bilder från trädgården.

Syrenerna är snart helt utslagna. Från min balkong kommer jag då att kunna se ut över både våra egna och ett antal kommunalt skötta exemplar i många olika färger.

 

146

Ett av våra äppelträd. Snart börjar min vånda över all frukt som jag inte hinner och orkar ta hand om.

 

145

Gullvivan har varit med flera gånger men den är så fin så den får hänga med även denna gång.

144

Rabarbern växer verkligen som ogräs. Jag har kvar rabarberpaj sedan förra sommaren i frysen. Jag ska gå igenom alla mina recept och se vad jag ska hitta på i år. En del av den ska nog gå åt. Någon slags dryck blir det förmodligen. Kakor och pajer är också ett måste.

 

143

Liljekonvaljerna i trädgården är tidigare än de som växer i det vilda. Jag tror inte att någon mänsklig hand har planterat dem runt omkring vår rabarber utan det är nog moder natur som har skött det på egen hand.

140

Jag har alltid älskat Lupiner. Helst ska det vara ett hav av olika färger. Hos oss växer det mest blå lupiner men någon enstaka rosa finns det också.

138

En buske som jag inte vet namnet på (kanske får jag lite hjälp).

137

Detta är vad som händer i trädgården just nu. Som vanligt blir det mest närbilder. Det är ju så himla kul att kunna se detaljerna.

Nu ska jag ta med ogräskorgen och en liten spade och köra förra årets mest otacksamma uppgift i repris. Vår långa grusinfart har redan börjat växa igen och det är dags att börja ägna en kvart om dagen åt ogräsrensning där. Tråkigt men ett måste. Där vi bodde förut gjorde det inget om ogräset kom. Gräsmattan blev större för vart år och det fanns inga grannar med perfekt skötta trädgårdar runt omkring oss. Men jag får väl se det som en nyttig upplevelse. Lite ansträngning och frisk luft i kombination 🙂


9 comments

 1. Så vackert det blommar hos dig men att fotografera i motvind är verkligen inte det lättaste. Våra uppfart skulle behöva få en liknande översyn för just nu är det inte snyggt… Kram och ha en bra trädgårdsdag!

  Gilla

  • Tack! Som du vet är jag inte van vid så tidig vår och sommar så jag är som ett litet barn som upptäcker världen 🙂
   Grusgångar är väldigt gästvänliga mot ogräs. Egentligen borde man asfaltera hela infarten. Men där sätter snålheten stopp.
   Kram och detsamma.

   Gilla

 2. Suck, även här försvann min kommentar. Vet inte vad det är med vissa wp-bloggar. Men som sagt, även vår uppfart skulle behöva få sig en översyn för just nu ser det inte bra ut. Det gäller bara att komma till skott…

  Kram

  Gilla

 3. Härliga blomsterfoton! Tror bestämt att våren kommit en bra bit längre på väg hos er än hos oss, men det är väl precis som det ska vara!

  Gilla

  • Förut bodde jag längst norrut av alla i släkten och nu bor jag plötsligt längst söderut. Så det kan bli. Det märks en väldig skillnad och jag blir fortfarande förvånad när allt blommar så tidigt 🙂

   Gillad av 1 person

 4. Härliga bilder från din trädgård – mycket som blommar nu 🙂 Har ingen susning vad det är för buske med den rosa knoppen … kul om någon vet!
  Att fota i blåst är verkligen inte lätt – helt klart tålamodsprövande … liksom att rensa grusgångar från ogräs…

  Gilla

  • Tack!
   Kanske är det svårt att känna igen busken bara med hjälp av den bilden. Jag får återkomma om jag någon gång får ett svar 🙂
   Även om det krävs tålamod och om arbetet är lite tråkigt så blir resultatet i båda fallen ganska bra 🙂

   Gillad av 1 person


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s