Fantastisk morgon

Jag och solen strålade i kapp under dagens morgonpromenad. En helt fantastisk morgon med en helt annan luft än dagarna innan. Förmodligen var det den svaga vinden som jagade bort fukten. Kameran fick hänga med och lite tur hade jag den här gången. Två fåglar, en hackspett och en koltrasthona poserade ganska snällt. Problemet fanns hos mig. Jag hade inte teleobjektivet med mig och dessutom bara en hand ledig (två hundkoppel i andra handen). Då blir händer, som aldrig är helt darrningsfria, lite extra darriga och bildkvalitén blir därefter. Men jag hade ännu mer tur och träffade på några lite mer stillsamma djur som jag kunde komma närmare.

_20170514_082156121123126133128

Varje dag händer det något i skogen och det finns alltid nya upptäckter att göra. Jag hade fotoögonen öppna och beredda. Ungefär som när man tar med sig svampögonen under hösten.

125122124

129131135

 

 

 

En gammal bekant från förra våren får vara med i år igen. Jag går ofta förbi och blir fortfarande helt fascinerad av naturens små underligheter. Jag funderade då på om dessa växter lever i ett kärleksförhållande eller om slingerväxten, som jag tror mig minnas är en vildkaprifol, parasiterar på det lilla trädet. Jag vet fortfarande inte om valkarna på trädet betyder att de har växt ihop eller om slingerväxten har strypt stammen och på så sätt svarvat till den. Hur det än förhåller sig så fortsätter de att leva tillsammans och ser ut att ha det ganska bra.

127

Tyvärr måste jag medge att mandelkuren mot halsbränna inte fungerade så bra som jag trodde. Vid lindrig halsbränna hjälpte mandlarna men jag märkte senare att när det blev en kraftigare attack så behövdes hjälp av annan medicin. Men då behövde jag bara ta en tuggtablett så lite nytta gjorde mandlarna.

Som en liten bonus ska ni få ta del av det vackraste språk vi har i Sverige 😉 Detta är ett inlägg som vi jämtar gillar och skrattar åt på facebook. Det cirkulerar lite då och då men den här gången delar jag det med er i stället för med mina fb-vänner (några finns på båda platserna så då kanske det blir en repris).

Om du ha vöxe opp ma hemlaga`n mat å götte kleve opp för å bytte kanal pau TV:n, cykle te skola uttan hjelm, veve fram kassettbanna ma e penne, och vö tvungen å gau öve te grannongan (om man hadde hadd någer ) iställe för å ringe på mobil´n för å ta reda pau va dom jole, all affäran va stängt om söndagan, lägg opp de henne pau fejsboka dekkan om du ha vö ma om e . För dau ha du överlevd.

 

7 comments

 1. Häftigt där med kaprifolen och trädet. De verkar leva i något slags symbios. Spännande vad naturen kan skapa! Härliga foton, här regnar det så någon promenad blir det inte nu på förmiddagen i alla fall.

  Gilla

 2. Men vilken lyckad fotosafari! Då ska jag inte envisas med Husse och mandlarna för han var ärligt talat ganska så tveksam…
  En mulen och kall dag här men jag hoppas solen lyser på er.

  Gilla

 3. En riktigt skön fotopromenad – tack för att vi fick följa med! Bra att du har fotoögonen med dig 🙂 Jag har gått en lite promenad genom skogen för att hämta tidningen (varför gå närmaste vägen?) Skulle fota lite och upptäckte att minneskortet satt kvar i datorn – så inga foton från skogen idag…
  Texten om hur vi levde … och överlevde har jag sett förut, men aldrig på jämtska … kul text 🙂
  Ha en fin lördagskväll!

  Gilla

  • Jag är glad för att ni vill vara med på min promenad 🙂
   Det är väldigt smidigt att bara flytta över minneskortet när bilderna ska till datorn, men det gäller att komma ihåg att det ska tillbaka till kameran. Lätt hänt men en aning förargligt. Men du ska väl hämta tidningen på måndag igen 😉
   Jag förstår jämtska ganska bra men skulle inte våga ge mig på att försöka prata så själv. Som tur är får jag lite övning i hörförståelse i bland när en god vän från landsbygden i jämtland ringer 🙂
   Tack detsamma!

   Gillad av 1 person


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s