Blöt plast

Så luktade det i morse när jag släppte ut Kasper en stund vid femtiden på morgonen. Det slog emot mig och jag kände direkt att det påverkade min andning. Det var 16 grader ute och alldeles fuktigt i luften och på gräsmattan. När jag, några timmar senare, gick i väg på vår vanliga morgonpromenad kändes det precis  likadant. Det var som om något tryckte ner mig och gjorde det tyngre att andas. Jag försökte tänka efter om det verkligen har varit så här de två somrar som jag har bott här. Men som jag minns det har den här kvävande fukten bara varit här under några väldigt varma och vindstilla veckor mitt i sommaren. Jag kände mig riktigt nere och önskade mig bort till svalare och torrare luft (gissa vart).

När jag hade kommit hem och druckit det kaffe som min svägerska hade gjort i ordning, kändes det lite bättre. När min svägerska lite senare skulle åka hem och som avskedsord sa ”det är så kul att komma till dig för du är alltid så glad och positiv”, skämdes jag lite. Först blev jag glad för att hon sa så och jag var tvungen att tänka efter hur jag egentligen är. Och det stämmer nog att jag för det mesta är väldigt glad. Men den här morgonen var jag en bitter surkärring och det tillåter jag mig att vara i bland. Men inte för länge.

Det blev en väldigt varm dag men mycket av fukten försvann. Jag orkade faktiskt vara i solen några timmer. Ja, jag t o m somnade till en stund. Några av er har hängt med mig här länge och minns kanske hur jag längtade efter sol och värme när jag bodde i Optand i Jämtland. Jag satt där uppe och såg hur soligt det ofta var här nere och konstaterade att jag då bodde på den plats i Sverige som hade absolut sämst sommarväder. Vilken skillnad det är på mig nu jämfört med då. Från att ha varit den största soldyrkaren till att nu sucka tungt när det blir för varmt. Jaja, det har medicinska orsaker och logiska förklaringar men nu när jag bor här, väldigt långt söderut i landet, så kunde jag väl åtminstone få njuta av det jag förut längtade så mycket efter. Men nejdå. Jag tittar avundsjukt på väderkartan och konstaterar att där har de tolv grader och sol. Alldeles underbart.

Jag känner inte alls igen mig själv i den här klagolåten och jag gillar inte hur jag är. Skärpning!

Jag har ändå varit ute lite och jag kröp långt ner i gräsmattan och hittade små, små ogräsblommor och något konstigt kryp. Någon lite större blomma hade också slagit ut i dag.

 

 

 


4 comments

 1. Härliga foton! När det gäller vädret är jag också en surkärring, aldrig riktigt nöjd (med några undantag). Jag tror det är en typiskt svensk inställning att gnälla på något vi ändå inte kan påverka det minsta 😉
  Sen vill man så klart inte vara bitter i största allmänhet. Hoppas du återfår dina lite ”ljusare” tankar inom kort. Som du skriver, en stund kan man få vara lite bitter men inte för länge!

  Gilla

  • Det är nog så att det bara är jag själv som lider av min bittra, sura sida. Jag mår mycket bättre när jag slutar gnälla. Om det blir för varmt och fuktigt ute så får jag väl sätta mig i källaren i stället 😉

   Gilla

 2. Underbara bilder! Om du bryter av stjälken eller ett blad och den har rödgul mjölksaft så är det skelört – en gammal medicinalväxt som är ett riktigt ogräs.
  Vi kan nog alla vara lite bittra surkärringar ibland – och vädret är nog det som stör mig värst i det vardagliga livet.
  Hoppas du känner dig lite bättre idag – det känns i alla fall inte lika fuktigt som igår morse när dimman var tät…
  Ha det gott!

  Gilla

  • Du vet så mycket när det gäller växter 🙂 Kul att du delar med dig av de kunskaperna.
   Ja, det är mänskligt att vara lite bitter i bland Men man får akta sig så att man inte hamnar där för ofta 😉
   Luften känns och luktar likadan i dag och här är det ingen dimma. Kanske är det tydligare för mig eftersom jag blir så påverkad av det och eftersom jag är van vid en mycket torrare luft. Men humöret känns mycket bättre så totalt sett är det ganska bra 😀

   Gillad av 1 person


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s