Vad vill jag med min blogg?

Nu när jag är i början av min nya blogg kanske det är dags att fundera på om jag har ändrat inställning till vad den ska innehålla. Är det något särskilt jag vill säga och ska jag hålla mig inom förutbestämda ramar? I så fall, vilka ämnen brinner jag mest för?

Jag behövde inte fundera särskilt länge innan jag bestämde mig för att fortsätta som förut. Jag vill ha en vardagsblogg där det mesta får plats. Min positiva livssyn ska lysa igenom men jag ska även kunna skriva av mig om tunga bördor och djupa känslor. Inte helt utlämnande men personligt. Om jag reagerar starkt på någonting i omvärlden kanske jag måste avreagera mig lite men mest kommer handlingen att utspela sig i min geografiska eller känslomässiga närhet.

Ett ämne, som jag känner starkt för och som jag har skrivit en del om tidigare, är psykisk ohälsa hos våra ungdomar. Det var längesedan jag skrev något om det men jag förfäras fortfarande över hur ovanligt det är att ungdomar mår bra. Det borde vara tvärtom.

Annat, som ligger mig varmt om hjärtat, är hur stor skillnad det kan bli om man fokuserar på saker man kan göra i stället för att gräva ner sig i allt man inte kan klara, eller om man ser det man har i stället för det man inte har. Att se ljuspunkterna i livet helt enkelt. Det är inte alltid lätt och jag vet att det kan låta tjatigt och präktigt för någon som har det jobbigt. Jag klarar inte alltid av att leva så men det synsättet har hjälpt mig väldigt mycket genom svåra tider och hjälper mig fortfarande. Det…och att ha framtidshopp (att tro på att det blir bättre och planera för hur det ska bli då) är grundbultarna i mitt starka psyke och orsakerna till att jag trots allt mår bra.

I bland kommer jag att vara lite djup men oftast blir nog ämnena mer ytliga och lite puttinuttiga 🙂 I början av mitt bloggande tyckte mina barn att allt jag skrev var så mysigt och hemtrevligt. Det var inte meningen. Jag bara skrev om mitt liv tillsammans med min man och då blev det så. Jag tror att jag fortfarande skriver på ungefär samma sätt även om jag nu inte är lika aktiv och dessutom ensamstående (om man inte räknar med min syster som bor i våningen under min).

Vad är nu kontentan av allt detta? Jo, jag fortsätter som förut och min blogg blir en happening där jag skriver om det som faller mig in. Lite fler foton kanske det blir, eftersom fotografering är ett alldeles nytt intresse, men en renodlad fotoblogg vill jag inte ha. Jag gillar att följa bloggar där det finns både text och foton och så vill jag ha det hos mig. I bland blir det bara text men oftast smyger jag nog med någon bild också.

En runda i trädgården tidigare i dag gav upphov till några nya foton.

CSC_0044CSC_0047CSC_0048CSC_0049CSC_0050CSC_0051CSC_0053

 


11 comments

 1. Bra resonerat om du frågar mig 🙂 Bäst är nog att inte låsa upp sig i det ena eller andra, utan att kunna göra så som man känner för stunden. Jag har mycket bilder och namnet på bloggen skvallrar om mitt fotointresse, men någon renodlad fotoblogg är det då absolut inte…

  Gilla

  • Ja, det finns så mycket att fundera på och dela med sig av. Även om det oftast bara handlar om min vardag så vill jag känna mig fri att skriva om andra saker också i bland 🙂
   Det är därför jag följer din och andras bloggar. Blandningen av fina bilder och text är det jag gillar och blir inspirerad av 🙂

   Gillad av 1 person

 2. Nu var jag för snabb … vill tillägga att dina bilder från trädgården idag är jättefina – hundarna är underbara 🙂

  Gilla

 3. Jag tycker det är en klok idé. Personligen tror jag man tröttnar fortare om man renodlar alltför mycket. Jag har, på din inrådan tror jag, valt att skriva vad som faller mig in för dagen. Om vardagen helt enkelt.
  Härliga foton som vanligt 😉 Jätteroligt att få följa ditt ”nygamla” intresse för fotografering. Nu ska jag själv ta och vittja kameran och se vad som finns där 😉

  Gilla

  • Tänk så klok jag är i bland 😉 Önskar att det alltid vore så. Jag tror att det är därför jag gillar att blogga. Inga krav på innehållet utan bara infall som sätts på pränt.
   Tack, då får jag snart se fler fina bilder 🙂

   Gilla

 4. Har man inget nytt spår som man vill slå in på så är det nog klokt att hålla sig till det tidigare upplägget. Även om barnbarn är på väg hos oss så blir det ingen babyblogg utan jag kör på som vanligt 😉
  Härliga bilder från trädgården!

  Gilla

  • Jag vill gärna läsa om ditt kommande barnbarn men en blandning är roligast. Det blir nog så att mycket kommer att handla om nykomlingen och sådant är alltid kul att läsa 😀

   Gilla


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s