Slut på jul

Alla tomtar är nerplockade i sina plastbackar och så är också juldukar och övrigt julpynt. Snart ska jag börja ta ner julgardinerna och sist ska granen kläs av och bäras ner i källaren igen. DET KÄNNS SÅ SKÖNT!!! De ljusstakar och stjärnor som lyser i mina fönster ska få vara kvar till efter nyårsafton men sedan ska även de förpassas till källaren. Inte en enda julsång till ska ljuda i mitt hem i år för nu är julen slut.

Jag brukar alltid vara bland de som är tidigast med att plocka bort julen men nu är jag extra tidig. Ni förstår nog varför. Det är av samma orsak som fick mig att pynta ovanligt tidigt. Jag vill inte riskera att inte hinna ifall samtalet kommer, det j-a samtalet. Ursäkta språket men nu är jag så in i norden trött på att vänta på det som har styrt mitt liv i flera år så jag har lite konstiga tankar. Jag känner att jag är arg på själva samtalet som aldrig kommer. Be mig inte förklara det för det kan jag inte. Helt ologisk och även idiotiskt men vad ska jag annars vara arg på?

Just i fallet med julpyntet så är jag ändå lite glad för att jag har en anledning att plocka bort allt redan nu. Jag brukar vara rejält trött på tomtarna direkt efter jul (konstigt hur snabbt det vänder från att älska julen någon dag innan). Ändå försöker jag varje år att vänta åtminstone till efter årsskiftet. I år slipper jag det och om jag ska se positivt på det där uteblivna samtalet så är det väl just det att det ger mig en anledning.

Kasper hade glädjen att få en extra julklapp på juldagen. Nalles lillmatte (vet faktiskt inte vad jag ska kalla henne i förhållande till Nalle. Om min syster kallar sig för mamma så måste ju hennes dotter bli Nalles syster. Men det låter heltokigt så det får bli lillmatte trots att ingen säger så) gav Nalle en julklapp som Nalle blev jätterädd för. Han tyckte att den lät alldeles för läskigt. Då fick Kasper den i stället och han tyckte att det var mysigt att tugga på den pipande, mjuka figuren (ser ut som Yoda i Star wars). Men Kasper blev lite förnärmad av att hans matte kröp omkring med kameran framför honom och gav mig det ”onda ögat” för att få vara ifred. Eftersom jag tror på respekt för mina familjemedlemmars integritet så lät jag honom tugga i lugn och ro.

493492

Nu ska jag ta en kopp kaffe, titta färdigt på en inspelad julfilm (ja, jag har några sådana kvar och jag är inte så fanatisk att jag raderar dem bara för att jag är trött på julen) och sedan börja med att byta tillbaka till de gamla vanliga köksgardinerna.


11 comments

 1. Vi har inte så mycket pynt framme så det får vara kvar.Men visst känns det som om julen börjar bli lite dammig. Dags för tulpaner och ljus!

  Kram och god onsdag!

  Gilla

  • Jag vill inte kalla mig extrem när det gäller julen men inomhus har jag ganska mycket pynt och många tomtar. Julgardiner i alla fönster hör också till och det kanske inte är så konstigt att jag tröttnar direkt efter jul 😉
   Tulpaner låter inte alls fel och ljus i andra färger än rött ska naturligtvis vara framme 😀
   Kram

   Gilla

 2. Ja det var ju tidigt att plocka undan julen men jag förstår anledningen. Förstår också att du är arg över samtalet. Måste vara frustrerande när du fått det en gång att det ska dröja nu. Men det kommer säkert snart, tror jag.
  Kram

  Gilla

  • Direkt efter julhelgen är jag alltid väldigt trött på allt som har med julen att göra så det är skönt att bli av med allt pynt redan 🙂 Jag kan ju inte vara arg på någon för att det dröjer och jag vill inte önska att det ska hända någon något så att en donation kan bli möjlig. Då återstår bara att bli arg på något som inte är någonting 😉 Men egentligen finns det inget att vara arg på över huvud taget så jag får se till att sluta med det 😀 Inte ens jag hänger med i mitt eget resonemang 😉
   Kram

   Gilla

 3. Jag har inte heller så mycket pynt så det får vara kvar framme till i vart fall efter nyår. Sen åker det nog undan här också 😉
  Förstår dock din tanke och jag tycker nog inte alls det är knasigt att vara lite arg (eller frustrerad) i din situation, hela livet blir ju satt på ”paus” i väntan på samtalen – jag skulle också bli frustrerad. Jag hoppas att du snart får din efterlängtade operation!

  Lillmatte tycker jag är helt logiskt! Det kan möjligen bero på att vi kallade sonen för lillhusse så länge vi hade djur (nu gör vi faktiskt inte det vilket jag antar att han är glad för). Min mamma, sonens mormor – var inte gammelmatte dock utan hon gick helt kort under benämningen mormor även för hunden 😉 När det kommer till djur är uttrycken inte alltid helt logiska – men de funkar 😉

  Gilla

  • Jag kanske blir extra trött på pyntet eftersom jag har relativt mycket och till sist orkar jag inte se det längre 😉
   Ja, lite ilska är nog naturligt men det är tur att jag inte är en som börjar kasta grejer eller deppa ihop. Jag kan inte låta bli att tänka på att nu skulle jag ha varit en månad in i återhämtningen och det är nog det som är mest frustrerande.
   Lillmatte får duga här på bloggen 🙂 Hon brukar säga en variant på sitt namn när hon pratar med Nalle, typ kom till …men jag vill inte skriva ut det namnet här 🙂 Jag är moster till Nalle och ibland säger vi att han och Kasper är kusiner. Det låter helt normalt för oss så det är nog en vanesak 😉

   Gillad av 1 person

 4. Då förstår jag varför du vill plocka undan julen. Jag är ju tvärt om Jag vill ha kvar julen så länge som möjligt nästan ända till påsk. Här har det snöat i två dagar så nu är det massor med snö. Jag är lite snorig och trött och hängig så du kan tro att jag är glad att sonen är hemma och skottar så jag får ligga på soffan och slöa

  Gilla

  • Ja, jag vill gärna hinna få undan den ifall det äntligen skulle bli dags att åka till Sahlgrenska igen. Jag har så mycket pynt hela december så när julen är över är jag nöjd och vill bli av med allt julpynt så fort som möjligt 😉
   Tråkigt att du är förkyld men jag förstår mycket väl att du är glad att sonen hjälper dig med skottning och en del annat.
   Krya på dig och tänk på hur tråkigt det är här nere där det bara är blött och ingen snö alls.
   God fortsättning 🙂

   Gilla

 5. Oj … redan! Jag förstår ju varför just den här gången när du väntar … men annars känns det oväntat tidigt.
  Här är inte så mycket att plocka bort så det får vara kvar till efter nyår.
  Kram

  Gilla

  • Haha, ja jag brukar kämpa på till lite efter nyår men sedan åker det undan 😉 Lika mycket som jag älskar julen och tiden innan, lika trött är jag på allt direkt efter julhelgen. Men nästa jul pyntar jag lika mycket igen 😀
   Jag kanske borde minska lite på utsmyckningen men jag tror att ungarna också skulle sakna det när de kommer. Nere hos min syster ser det helt annorlunda ut. Kvällen innan julafton plockar hon fram sina fyra tomtar och klär granen. Hon har flera elljusstakar och någon stjärna men annars är det väldigt tomt på julpynt i jämförelse med hur det är hos mig 🙂 Vi skulle inte trivas med att dela hushåll 😉
   Kram

   Gilla


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s