I skuggan av min syster

Rubriken ska inte tas på allvar. Jag känner inte alls att jag lever i någons skugga. Däremot är jag väldigt stolt över allt min syster lyckas med och hur hon är som person och syster. Det är ändå en lite märklig upplevelse att då och då se hennes ansikte i annonser och artiklar. En del av er kanske  minns  att jag fick vara med i en artikel, den om vår boendeform, men i övrigt är jag nöjd med att se henne lite här och där och med att vara den anonyma systern.

Förutom att hon hörs i poddar och syns i diverse sammanhang har hon nu blivit intervjuad av Östgötatidningen. En trevlig liten artikel där hon och Nalle sitter och ser ut att trivas väldigt bra ihop. Helt överensstämmande med sanningen!

DSC_0202

Jag vill inte skriva så mycket mer om min väntan och min hälsa.  Den som är intresserad av mitt äventyr lite mer i detalj kan läsa ett längre inlägg på min andra blogg. När det så småningom blir på riktigt så kommer jag att dela upp det så att detaljer om vård, mediciner och ev andra sjukdomsrelaterade ämnen beskrivs på min temablogg. Den finns ju till just för detta. Här blir det troligtvis bara inlägg om upplevelsen av att ligga på sjukhus, maten, människor jag möter och mina framgångar. Kanske några tankar och känslor om helheten också. Då slipper ni ta er igenom alla detaljer som kanske de som delar min sjukdom är intresserade av och de slipper läsa om allt som inte är relevant för dem.

Jag vill visa er vad som gav mig den största lyckan i går (tänk att det var igår, det käns som väldigt länge sedan). Det stämmer att hunger är den bästa kryddan 😀DSC_0200


17 comments

 1. ”I skuggan av” behöver ju inte alltid vara dåligt även om det ofta tolkas så. Kan nog vara rätt skönt ibland, för vissa i alla fall, att befinna sig ”i skuggan av”. 🙂
  Jag tänker att vi skriver om vad vi vill och har lust med här – och på andra ställen om man så önskar. Det är ju det fina med bloggandet på något sätt. Du gör ditt val och vi andra gillar läget 😉 Vi kan ju alltid läsa på din andra blogg om vi så vill!
  Själv tycker jag nog jag blir lite väl flat på bloggen, jag – som älskar att diskutera och argumentera – drar mig för alla slags konfrontationer trots att jag skriver lite anonymt (inga nättroll här inte). Delar mest tankar om väder och vind tror jag, egentligen ganska trist. Men, det har som du vet, med mitt jobb att göra. Kanske jag rent av får mitt lystmäte av diskussion och argumentation där??? Ha ha… så kan det i och för sig vara med 85 anställda och fyra underställda chefer att hålla reda på 😉 Ibland önskar jag, som du också vet, ett annat jobb som inte ger samma skäl till längtan efter anonymitet. Så kanske det blir en dag, vem vet 🙂

  Gilla

  • Jag sitter gärna i skuggan under äppelträdet en het sommardag 🙂
   Det är mest för de pld-intresserades skull som jag delar upp det. Den bloggen börjar med att jag upptäcker sjukdomen och fortsätter med allt som gjorts och sagts med och om den. Det blir långa pauser ibland bara för att jag inte vill blanda in annat där. Om någon söker info om pld ska de kunna hitta dit och inte behöva läsa om resten av mitt liv. Det är faktiskt genom den som jag slutligen fick hjälp att hamna på listan. Men det är oundvikligt att ni, som är med mig här, får ta del av delar av den berättelsen.
   Bloggen kan vara en motpol till det egna livet. Om du gillar att argumentera så kan det ändå vara ganska skönt med en plats där du slipper göra det. Nog tycker jag att du uttrycker en del åsikter och en del kan läsas mellan raderna (förhoppningsvis läser jag rätt). Men konflikter är inte roligt och jag gillar den trevliga stämning som finns i de bloggar jag läser. Jag tycker om blandningen vardag-bilder och det bjuder du på men samtidigt för du också fram en hel del åsikter, även om de inte är jättekontroversiella 😀 Fortsätt med det du trivs med och om du får lust, så skriv lite skarpare också någon gång 🙂

   Gillad av 1 person

   • Jo jag förstår att du delar upp det som du gör. Förresten har jag läst någonstans att man ska hålla sin blogg ”nischad” och då gör du ju det med den ena 😉 Min nischning är nog mer som din ”vardagsblogg” – lite gott & blandat.
    Jo, det kommer nog att hända att jag blir lite skarpare i tonen någon gång men för det mesta kommer jag nog att vara lite småtråkig 😉 Tänkte mig nog en fotoblogg mer renodlat när jag började, där behöver man ju inte uttrycka så mycket åsikter liksom. Men, jag tycker det är kul att skriva och har nog hittat en nivå som just nu känns ganska lagom (om än småtrist). Kommer man till skarpare, om vi nu ska kalla det det, åsikter så ligger de ofta så nära mitt jobb (jag har ju gjort karriär inom elände kan man säga) och då spar jag gärna åsikterna dit. Man kanske kan tro att jag inte alls är engagerad i olika former av mänskligt lidande eller hur vi tar omhand de som behöver vår hjälp, men det är ju det jag gör hela dagarna och därför håller jag det gärna borta från bloggen.
    Se där ja, nu har jag avslöjat mer om mitt jobb än någonsin tidigare – men nu var det ju på din blogg 😉

    Gilla

   • Ja, då får jag tacka för att du gör min blogg mer intressant 😀
    Jag tycker inte alls att din blogg är trist. Jag skriver inte heller om kontroversiella ämnen, i alla fall inte som jag vet om 😉 Det är just det här med att lära känna människor och deras vardag som jag gillar och hur mycket vi ska lära känna varandra är valfritt för alla. Om du har upptäckt den nivå som du trivs med så är det ju så du ska fortsätta. Men jag vet själv att man ibland kan bli sugen på att gå utanför de ramar man själv har satt upp. Om du gör det så får vi lära känna dig ännu mer och det vore kul men det ska vara på dina villkor.
    Förresten så lyser det igenom i dina texter att du bryr dig mycket om många, både djur och människor. Man kan inte dölja vem man är helt och hållet 😉

    Gillad av 1 person

   • Ha ha… nej jag har väl inte menat att dölja att jag är intresserad av såväl djur som människor men har ingen lust att diskutera ”välfärdsfrågor” även på fritiden. Annat går dock bra 🙂
    Det blev en djupgående diskussion om bloggars innehåll det här, intressant det också faktiskt 😉

    Gilla

 2. Vilken fin header! Jag förstår att du är stolt över din syster, det hade jag också varit om hon var min syster. Tyvärr har jag vuxit upp med att man inte ska få beröm av syskon om man presterat något bra, i mitt liv har det tigits ihjäl. Därför är det roligt att se andra kunna glädjas med sina syskon. Mina barn kan tack och lov också glädjas med varandra.
  Kram

  Gilla

  • Reglerna var säkert satta i all välmening och det var nog en vanlig uppfattning att det stärkte barnen om man inte pjåskade med dem. Tur att vi vet bättre nu. Allt var inte bättre förr. Men du har ändå lärt dina barn andra vanor och det kan du känna dig stolt över 🙂
   Kram

   Gilla

 3. Först … vilken härligt julig header! Underbara tomtar!
  Jag tror jag förstår hur du menar – för du lever ju inte i skuggan av din syster, utan ni delar ert hus med varandra och du är stolt över henne – och det ska du såklart vara! jag gick in på Östgötatidningen och läste artikeln – intressant och bra!
  Förstår att den lilla pajen smakade väldigt gott efter flera timmars väntan!
  Ha en fin fortsättning på kvällen!
  Kram

  Gilla

  • Tack! Bilderna är två år gamla och Kasper orkade fortfarande hoppa upp i en säng för att posera 🙂
   Ja, så är det och jag är jätteglad för allt som går så bra för henne 😀
   Jag gillar paj i vanlig fall också men den här var smaksatt med hunger och det blev som en festmåltid 🙂
   Tack detsamma!
   Kram

   Gillad av 1 person

 4. Kul att få se din söta och duktiga syster. Nalle och din syster kompletterar varandra bra.
  Finns det någon bild av dig någonstans eller … Nu ser jag dig på din nickbild … fin … du och Kasper kompletterar varandra bra. Mörka och ljus … skratt.
  Skriv precis som du vill för det är din blogg /kram

  Gilla

  • Ja, det syns vilken hund som hör ihop med vilken matte 😉
   Jag brukar ge samma råd till andra bloggare som är lite fundersamma men ibland faller jag också i fällan att ifrågasätta mig själv och vad jag ska skriva 😉 Men när det väl gäller så skriver jag precis det som faller mig in 😀
   Kram

   Gillad av 1 person

  • Jag är gärna i skuggan av andra personer. Jag trivs med mig själv och har inget behov av att vara den som får mest uppmärksamhet. Den här rubriken skrev jag med en lite skämtsam underton och menade egentligen inte så mycket med den. Men det som sägs i kommentarerna stämmer så kanske förstår ni mer än jag själv tänkte när jag skrev den 😀
   Kram

   Gilla


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s