Midsommarblomster

Jag hittade en hel del blomster i morse men just den rätta sortens midsommarblomster såg jag ingenstans. Lite konstigt. Den brukar väl växa lite överallt? Jag gick i skogen men korsade även en del öppna ytor. Där växte gräset högt och diverse andra blommor samsades om utrymmet. Men inga midsommarblomster. Inte hela världen, tänkte jag. Det fanns så mycket annat att titta på och nog skulle jag ha fått ihop en bukett med sju sorters blommor om jag hade velat. Som ni vet så har jag ingen önskan om att drömma om någon blivande man så jag nöjde mig med att njuta av blomsterprakten ute i naturen. Där är den ju i alla fall vackrast.

Jag borde kanske lägga ner lite energi på att leta fram namnen på alla blommor men den energin har jag inte just nu. Några kan jag ändå men resten får ni nöja er med att bara titta på (om inte ni själva vet vad de heter).

Jag vet att det är en nyckelpiga med på den här bilden, det kanske kan bli en bonuspoäng 😉

399397396395

Brandlilja

393392

Smultron. Sommarens första som jag gav till Kasper.

391

Kråkvicker.

390

Rölleka.

389388387

Någon slags tistel.

385

En väldigt blek smörblomma.

384

När vi kom ut ur skogen låg den här fina kissemissen och tittade surt och misstänksamt på oss. Kasper ignorerade den och gick bort till några grässtrån som luktade gott men jag tycker att katten var ganska söt, trots sin surmulna blick, så den fick finna sig i att bli förevigad.

398

På midsommarafton vill jag äta jordgubbar. Eftersom jag har en bärälskande hund, som i vanliga fall brukar sluka de flesta sorters bär, så är det klart att han ska få smaka mina jordgubbar. Jag valde ut en stor, fin jordgubbe och la mellan hans tassar. Reaktionen var inte den jag har varit van vid. Han tittade, luktade och vände bort huvudet. Han, som alltid tillsammans med sin förra kompis Rex brukade länsa jordgubbslandet (och alla andra bärbuskar), ville inte ha sin jordgubbe. Jag försökte truga och flytta den närmare honom. Jag t o m delade den i två delar ifall han tyckte att den var för stor. Kasper ville inte ens lukta på den igen. Ha la bara ner huvudet och struntade fullständigt i läckerbiten framför honom. Jag blev lite besviken. Han brukar bli så glad och jag ville ge honom något gott. Men med åldern försvagas ju sinnena och kanske luktade inte den här jordgubben gott.

 

Jag åt i alla fall upp en stor portion goda jordgubbar med vaniljglass och mitt smaksinne är fortfarande helt intakt.

Glad midsommar önskar jag er alla 😀


10 comments

 1. Härliga foton!
  Lite ovanligt med hundar som gillar bär! Min hund gillade frukt vilket väl också är lite udda. Men mest för att vi åt den tror jag. Han hade en förkärlek för att mosa dem en sväng först genom att rulla runt på dem. Märkliga idéer men sån var han 🙂

  Gilla

  • Jag trodde att de flesta hundar äter bär. De vi har haft har gjort det i alla fall. Blåbär är en delikatess och även krusbär. De har varit så söta när de med läpparna försiktigt lossade krusbären från busken. Alla bärbuskar var helt länsade upp till den höjd där de inte nådde högre 🙂
   Kasper äter gärna frukt. Allt utom citrusfrukter. Nalle älskar även klementiner. Inte så bra enligt veterinärer eftersom frukt och bär innehåller mycket socker men lite godis kan de få ibland. Ett tag åt mina hundar alltid en varsin morot som ”kvällsfika”. Jag tror att det mest var Rex som älskade frukt och bär och nu, när han inte finns längre, behöver inte Kasper konkurrera om det som bjuds längre. Då är det inte lika åtråvärt.

   Gillad av 1 person

 2. Konstigt med midsommarblomstren … men det blev ju en hel del annat fint!
  Min mamma hade en papillontik, som var vegetarian om hon själv fick välja 🙂 Hon åt aldrig kött eller charkuterivaror, men kunde smaka på stekt fisk och ibland kyckling – helst åt hon paprika, majs och finrivna rotsaker… hon älskade smultron , blåbär och hallon, men gillade inte jordgubbar!

  Gilla

  • Hundar är helt klart väldigt olika, precis som vi. Din mammas hund hade lite ovanliga matvanor men hon lyckades visa vad hon ville ha. Kul att få höra om denna lilla papillon och hennes smak 🙂

   Gillad av 1 person

 3. Nog var det konstigt men hundar brukar ju känna lukter. Kanske var jordgubbarna besprutade med något eller gödslade med något som hunden kände men inte du. Brorsans hund är galen i bär. Han till och med noppar av omogna krusbär och äter. Usch så surt

  Gilla

  • Ja, det kan ha varit något sådant, eller så har han blivit kräsen på äldre dar. Krusbär har varit en favorit för Kasper och hans kompis (som inte finns mer) men här har vi ingen krusbärsbuske innanför staketet så han får hålla sig till slånaronian och smultronplantan 🙂 När blåbärssäsongen startar så blir det kalas i skogen för det är mums för Kasper 😀

   Gilla

 4. Så underbara blomsterbilder! Här finns det gott om vallmo men blåklint är ganska så sällsynt numera. Man det det lite då och då i kanten av en rågåker.

  Vår Miss E lever för att äta så här ratas inget 😉 Herr Hund däremot åt för att leva!

  God midsommardag!

  Gilla

  • Tack! Vallmo och blåklint har jag bara sett i trädgårdar. Men jag rör mig inte i så stora områden så jag kanske har missat mycket. Blåklint är Östergötlands landskapsblomma så jag tycker att det borde vara gott om sådana.
   Rex brukade också stoppa i sig allt han fick möjlighet att äta förutom lök. Det var jag glad för den gång han hittade en gul lök eftersom det inte är bra för hundar 😉 Men han var en väldigt hungrig hund, kanske lite lik Miss E.
   Detsamma till dig 🙂

   Gilla


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s