Diskmaskinstrubbel

Så var det dags igen. För tredje gången i år har uppvärmningen i min diskmaskin slutat fungera. Två gånger har en serviceman bytt ut pumpen och nu har jag gjort en felanmälan igen. Det gör man skriftligt på Ikeas hemsida. Ganska smidigt och bra och ännu bättre är det att de har fem års garanti på sina vitvaror. Det kostar mig alltså inte ett öre. Inte lika bra är det faktum att grejerna går sönder.  Jag kunde inte låta bli att i felanmälan skriva in en liten undran om ifall det inte vore på plats med ett utbyte nu. Den stackars reparatören börjar nog känna sig hemma i mitt kök vid det här laget.

Det är inte bara diskmaskinen som har strulat. Nätet, vårt nyinstallerade fibernät, har ställt till det för både mig och syrran. De senaste dagarna har jag bara kunnat komma ut på nätet via mobilens egen uppkoppling och då bryr jag mig inte om att vara ute och surfa mycket. Men efter en urkoppling och omstart fungerar det som det ska igen. Varför kommer man inte på det på en gång? Det har dessutom hänt en gång tidigare men ändå tog det flera dagar innan någon av oss kom på att omstarten måste göras.

När man är lite småirriterad över teknik och mekanikstrul så är det tur att det finns mycket annat att glädja sig åt. För några dagar sedan kom min syster hem från sin skogspromenad och glatt sjungandes ”ja må du leva” räckte hon över en bukett liljekonvaljer. Hon har tagit över min mans tradition att förära mig en sådan varje födelsedag. I år var hon bortrest den dagen så jag fick den någon dag senare. För mig är det väldigt speciellt att få den och jag blev både glad och rörd. Doften har strömmat från min fina bukett ganska många dagar men nu börjar blommorna vissna. Jag passade dock på att fota när de fortfarande var fina.

269

271

Jag har utvecklat en fascination för kryp i blommor och här är ännu ett. Det är förmodligen ännu en sorts lus och om ingen rättar mig så tror jag att det är så 😉 Blomman är en krollilja och det kommer fler bilder när den har slagit ut.

272

En liten pytteblomma i gräsmattan. Kanske är det en blomma som blir mycket högre i annan miljö men den här blommade så långt ner att den klarade sig från gräsklipparens knivar.

274

Jag älskar lupiner. Det har jag gjort sedan barnsben och jag kan inte låta bli att lägga ut ännu en bild.

275


4 comments

 1. Trist när saker krånglar men IKEA har i alla fall bra garanti som du säger. Förhoppningsvis får du en ny och lite mer hållbar maskin nu.
  Lupinerna är på gång här också men än dröjer de några dagar tror jag.

  Gilla

  • Jag tror inte att jag får en ny maskin ännu. Men när reparationskostnaderna överstiger kostnaden för en ny diskmaskin kanske de överväger det.
   När dina lupiner blommar som mest är nog mina överblommade och tråkiga. Då får jag titta på dina bilder i stället 😀

   Gillad av 1 person

 2. Inte alls kul när tekniken strular … men bra av IKEA med sin generösa garanti.Frågan är hur det blir när garantin gått ut – då kan det bli dyra besök av reparatören.
  Lupiner … jodå visst är de vackra när de blommar, men fula med sina grå frökapslar. Dessutom är det en växt som är fruktansvärt invasiv och motar bort våra inhemska blommor från vägkanterna – och den är numer förbjuden att odla i bl.a. Norge…
  Det röda krypet är ingen lus utan en liljebagge – en riktig liljemarodör!

  Gilla

  • Hahaha, du tar ner mig riktig på jorden 😀 😉
   Förhoppningsvis får jag en ny maskin innan garantin har gått ut om det fortsätter så här. Nu är den två år.
   Ja, lupinerna är fula när de blommat över och då tar jag trimmern och mejar ner hela beståndet i vår trädgård. Jag visste inte att de hotar andra arter och det gör mig lite ledsen. Men de vackraste varelserna kanske också är de mest ondskefulla 😉
   Som vanligt är jag tacksam för upplysningar om vad som fastnar på mina foton. Men det är ju synd att det lilla kryp, som jag tyckte såg så fredlig och snäll ut, är en marodör.

   Gillad av 1 person


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s