Härliga vårvärme

I dag kom den…vårkänslan och värmen. Inte som längre söderut men lagom sköna 12 grader och sol. En fantastisk dag. Jag åkte till Östersunds skidstadion och parkerade vid Arctura (vattentorn och restaurang).

DSC_0006DSC_0008

I dag var det en hel del folk ute och letade checkpoints. I närheten av skidstadion var det även full aktivitet på ett gäng vältränade ungdomar, förmodligen skidåkare. Men skidorna hade fått lämna plats för löparskor. Ingen åkte rullskidor och förklaringen till det såg jag lite här och där när jag vandrade omkring i området. På de många stigarna, som går kors och tvärs i de här skogarna, mötte jag både familjer och ensamma personer som i olika hastighet tog sig fram i jakt på kontrollerna. De flesta hejar glatt och det är en slags gemenskap bland alla oss som ägnar oss åt denna aktivitet.

DSC_0011

Jag har lugnat ner mig några snäpp och kämpar inte på lika länge när jag letar. Jag försökte gå systematiskt tillväga och började i ytterkanten. Jag återvände till bilen innan det blev jobbigt och det är så klart så jag ska göra. Det ska ju vara trevligt på alla möjliga sätt. Nästa gång fortsätter jag där jag slutade och tar upp jakten på ett lagom antal stolpar. Jag känner mig riktigt nöjd med mig själv för att jag har blivit så klok 😉

Jag hade precis lokaliserat den sista stolpen när en nyfiken liten krabat fick mig att stanna till.

DSC_0014DSC_0018DSC_0020DSC_0021

Jag sa hejdå till Kurre och strax därpå satt jag i bilen på väg hem. En kopp kaffe på balkongen gjorde min dag ännu bättre. Perfekt väder för att sitta där en stund och vända näsan mot solen.


16 comments

 1. Så heldig du var som møtte ekorn. De er så trivelige små vesen, men her er det så alt for sjelden å møte på dem når en er på tur. De jeg har sett de siste årene har vært i parker i byen.

  Gilla

  • Ja, det var kul 😀 Förmodligen var det en unge eftersom den var så nyfiken. Annars brukar ekorrarna försvinna väldigt snabbt. Men det kan ju vara så att den har blivit ganska van vid människor och inte känner sig särskilt rädd.

   Gilla

 2. Skönt att vårvärmen även nått Jämtland, vi behöver sol och värme i dessa tider, tror att många människor mår bra av det. Även här var det ett underbart väder, en promenad runt Djurgården med sandaler på fötterna och t-shirt, härligt, nu på kvällen står balkongdörren öppen så katten kan springa in och ut.

  Gilla

  • Ja, som vi har väntat och längtat. Nu är den här och jag hoppas att den stannar. Men det är inte riktigt läge för sandaler och t-shirt här än så länge.
   Katten är säkert väldigt belåten över att kunna komma ut på balkongen och kanske komma närmare de spännande fåglarna 😀

   Gilla

 3. Skönt att solen värmde till hos dig, snösmältnigen går undan nu. Visst är det skönt när klokheten tar över. Grymt bra jobbat med dina stolpar. Jag jobbar fortfarande på att jag ska ta mig ut till min första. Jobb och lite annat att göra kommer före. Älskade Kurre, de är ju bara för söta och väldigt nyfikna.
  Trevlig fredag!

  Kram

  Gilla

  • Ja, äntligen beter den sig som den ska den här tiden 😀 Klokheten får mig att må bättre så den borde visa sig lite oftare. Men envisheten är också en stark drivkraft.
   Det är inte bråttom att hitta stolparna. Du hinner ändå och du har hela sommaren och hösten på dig. Jag blir alltid glad när jag ser de pigga ekorrarna. Ibland är de snälla och gömmer sig inte lika snabbt 🙂
   Tack detsamma!
   Kram

   Gilla

 4. Sån söt liten ekorre! Låter som en jättehärlig dag med vacker natur och sen en kopp kaffe i solen. Tänk vad lte man behöver egentligen, kaffe och lite sol på näsan, sen är man lycklig.
  Kram

  Gilla

 5. 12 grader, burr säger jag, fast, vi har inte haft just varmare mer än en dag, just idag var det faktiskt 19 grader i skuggan, dock med en rejäl västanvind! Så lyckade foton du fick på kurre! Jag såg en på morgonpromenaden, den ilade uppför en tallstam på tok för högt upp för min kamera. Jag reagerade dock på ett lite snattrande läte som måste kommit från kurre. Kan inte minnas att jag vet hur de låter eller har hört dem förut?
  Helgkram från pörtet

  Gilla

  • Allt är relativt och 12 grader, sol och bara lite vind kändes nästan som sommar i jämförelse med vädret vi har haft innan 😀 Igår kom vi faktiskt upp i 17 grader men då blåste det rejält i stället.
   Det var en snäll ekorre som gav mig chansen att ta skapliga bilder. De är både söta och roliga att titta på och den här gav ifrån sig ett litet pip varje gång den satte fart uppåt efter en liten paus.
   Kram tillbaka!

   Gilla

 6. Söt ekorre förmodligen en unge för dom brukar vara nyfikna. Hos Broder B har han fått en hel familj runt huset och pappan i familjen försvarar sina barn och nästan anfaller honom om han kommer för nära. Ser att både du och Ingrid på Gotland letar efter något som jag inte riktigt fattat men det kan väl vara kul för då kommer man ju på andra platser dit man inte annars skulle gå och upptäcker nya grejor. Ha en fortsatt fin helg. Här regnar det men heller regn än hagel och snö

  Gilla

  • Jag tror också att det var en ekorrunge. De är jätteroliga att titta på men oftast hinner man inte med att fota dem. Den här stannade upp ibland och då var jag snabb med kameran 🙂 Det är nog bäst att ha lite respekt för alla djur som skyddar sina ungar. Man får titta på lite avstånd och kanske komma lite närmare när de märker att man inte vill dem illa. De här stolparna, som är utsatta på många orter, engagerar ganska många människor och är ett väldigt bra sätt att upptäcka nya platser. Alla letar efter sin förmåga och gör bara det man själv har lust med. Helt gratis är det också och det är ju en stor fördel 😀

   Gilla

 7. Vilken härlig promenad och nu syns det att våren kopplar greppet även hos sig! Vilken fin kompis du mötte. I Hyde Park i London kryllar det av tama ekorrar men på hemmaplan brukar de vara lite mer skygga.

  Kram och god kväll!

  Gilla

  • Ja, det var skönt att vandra omkring och sakta men säkert kommer våren. Det märks att den är senare än vanligt men att den kommer, det vet vi. Den nyfikna ekorren satt inte stilla särskilt länge men tillräckligt för att jag skulle hinna ta några snabba bilder. Att den inte förstår att det skulle bli så mycket finare bilder om den bara lugnade sig lite 🙂
   Kram och detsamma!

   Gilla


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s