Resan fortsätter

Jag sov gott i den lilla stugan i Orsa trots att det ”bara” var en vanlig skummadrass på en ribbotten. När jag drog upp rullgardinerna var det fortfarande lite skumt ute men jag såg att det skulle bli en härlig höstmorgon. Efter frukosten tog jag på mig halsduk, mössa och vantar och en extra tröja under jackan och gick ut i den frostiga naturen.

DSC_0028

Några frusna blommor såg jag längs min väg ner mot Orsasjön, för naturligtvis var det dit jag valde att gå.

DSC_0015DSC_0002

En hemmagjord skylt varnade för…ja, vadå. Jag tror att det är lågt flygande höns man ska se upp för. Eller är det en tupp?

DSC_0006

Jag kom ner till en liten båtplats och mitt emot den flöt ett litet hus framför en vackert höstfärgad skog.

DSC_0012

Jag kände att det var dags att vända tillbaka och gick förbi en flock fjordingar. En av mina favoritraser bland hästar. De gånger jag har ridit har det oftast varit på en stadig och trygg fjording. Där har jag känt att jag har suttit ganska säkert.

DSC_0020

Fler frostiga växter.

DSC_0017DSC_0024

När jag var tillbaka i stugan och höll på att packa ihop mina saker, ringde min äldsta dotter och frågade om jag skulle hinna till Örebro till senare på eftermiddagen. Psykologen kände att han var på väg att bli sjuk och undrade om jag kunde ändra tiden och ses redan den dagen. Efter en kort överläggning med mig själv kom jag fram till att det skulle fungera och plötsligt blev det lite bråttom. Men jag kom fram i tid och jag hann t o m ta några korta små raster. Det var lite synd att jag inte kunde stanna och ta någon liten promenad i det fantastiskt vackra landskap jag for igenom men jag njöt i alla fall av allt jag såg genom bilrutan.

Hur samtalet med psykologen var tänker jag inte skriva så mycket om. Bara att jag fick förtroende för honom och det bekräftade den uppfattning jag redan hade om honom.

Jag var väldigt trött när jag kom till den stuga jag bor i de här dagarna. Jag ringde min dotter och rapporterade om samtalet och snart var det sovdags. Stugan är av äldre typ och ganska sliten men ren och väldigt mysig. Här har jag två sovrum, vardagsrum och ett stort kök. Onödigt stort för mig men priset var bra och jag bor gärna i stugor ute på landet när jag behöver någonstans att bo på resor.

På morgonen såg himlen ut så här.

DSC_0001

Jag tog det lugnt på förmiddagen. Det började regna ganska tidigt och uteaktiviteter har inte lockat. Vid lunchtid åkte jag och hämtade min äldsta dotter och som alltid är det väldigt roligt att kunna träffas. Efter en mysig eftermiddag tillsammans for vi senare till min yngsta dotter,  hennes man och katterna Pixel och Grixis. Min svärson är en baddare på matlagning och enligt min dotter har hans matlagning nu nått nya nivåer. Jag kan bekräfta att han är duktig och t o m jag, som i vanliga fall inte är mycket för soppor, blev glatt överraskad över hur god och matig hans tomatsoppa var.  Till det serverades vitlöksbröd och jag är helt ärlig när jag påstår att jag verkligen njöt av smakerna.

20191002_174120

Nu har jag skjutsat hem äldsta dottern och även denna kväll känner jag att jag kommer att sova väldigt gott. Nu har jag tankat härliga kramar så att jag klarar mig ett tag.

Något som inte är ovanligt i stugor på landet är krafsandet från små tassar i väggar eller under diskbänken. Här har det krafsats rejält i skåpet under diskhon två gånger senaste timmen. Jag bankade lite på skåpet och då blev det tyst. Jag har inte vågat öppna men jag måste nog göra det i morgon innan jag ger mig iväg. Soporna ska nämligen tömmas när jag lämnar huset och jag får väl banka ordentligt i skåpdörrarna innan så att eventuella besökare gömmer sig en bit därifrån.


15 comments

  • Att inge förtroende är nog nödvändigt om man ska göra ett bra jobb som psykolog. När det känns som en trevlig pratstund och ändå resulterar i något, då måste det ju vara bra hanterat från hans sida 🙂

   Gilla

 1. Nattfrost, hu det är vi förskonade från än så länge… Dröjer ett tag förhoppningsvis. Men vackra bilder blir det förstås. 🙂

  Bra att du är nöjd med dina boenden och även att mötet med psykologen kändes bra. Det här med möss, ja, det är förstås vanligare på landet, allra helst i hus som det inte bor någon i hela tiden, men det förekommer även i städer. Jag glömmer inte den morgon jag skulle kasta något i soppåsen i Drammen i Norge. När jag öppnade skåpsdörren satt det en mus överst på soporna och plirade på mig. Den dörren slogs snabbt igen med väldig fart! 🙂

  Ha fortsatt bra dagar under din resa!

  Gilla

  • När solen skiner och det glittrar i frosten känner jag hur jag nästan går med ett leende när jag promenerar. Det behövs inte mycket för att känna lycka 😀
   Möss är jag inte rädd för. Men de kan förstöra ganska mycket om de får rumstera omkring. Däremot var jag lite småskraj när jag och syrran hade en stor råtta i källaren i Mjölby. En riktig superråtta som fortsatte leva där nere trots att vi såg att den hade ätit av råttgiftet. Till slut, efter att ha fått ett starkare gift, dog den men då hade vi haft den som gäst alldeles för länge.
   Tack, det ska jag 🙂

   Gillad av 1 person

   • Nej, jag är inte rädd för möss, men de ska inte vara i en lägenhet. Överraskningsmomentet… Hmm…en sådan stor råtta som du berättar om, sådana skulle jag inte vilja ha i huset överhuvudtaget. Under min barndom kunde vi vissa vintrar få in sådana vintertid… Då var jag så liten så jag minns inte hur föräldrarna fick bukt med dem.

    Gillad av 1 person

 2. Vilken mysig färd du är ute på. Så vackra bilder. Härligt att träffa barn och katter och uppleva svärsonens matlagning. Och så bo i härliga stugor. Även om där finns ovälkomna gäster.
  Kram

  Gilla

  • Jag trivs väldigt bra med att resa omkring så här har jag upptäckt 😀 Det blir nog mer av det nästa år. Allra bäst är så klart att jag får träffa så många av mina nära och kära 🙂 Jag blir bjuden på god mat lite här och där och det är inte heller så dumt. Små stugor i fina omgivningar gillar jag. Helst skulle jag slippa möss men det är något man nästan får räkna med om man väljer sådana boenden.
   Kram

   Gilla

 3. Blomster med frost taler sitt tydelige språk om at vi går vinteren i møte, men høsten er en nydelig tid. Særlig når man liker å fotografere. Så trivelig å følge deg på dine reiser.

  Gilla

  • Det är något lite vemodigt med frost på blommor som fortfarande är som finast. Ett tydligt tecken på att något snart är slut. Men det gör inte mig något för jag ser lika mycket fram emot kommande årstid som den som var 😀

   Gilla

 4. Du bjuder på vackra bilder på din resa. Frost söderöver… här möttes vi igen av snö när vi vaknade på morgonen. Den är borta nu ( klockan är över 12).
  Möss är inte heller jag rädd för, men att plötsligt överraskas av dem är inte roligt. Inte heller är det roligt att hitta mösslort i lilla dotterns säng… som jag gjorde . Vi hyrde ett gammalt hus på landet. Hon hade ett rum i nedervåningen, själva sov vi uppe. Efter den upptäckten fick hon flytta upp till oss.
  Möss fanns också i nedre köksskåpen, men de försvann i takt med att råttfällorna sattes ut.

  Gilla

  • Tack! Det är vackert med frost och särskilt när solen skiner så att det glittrar lite 🙂 Det är skönt att snön smälter på dagarna nu men det dröjer nog inte många veckor innan den ligger kvar och gör allt ljust och fint 🙂
   Det är inte kul att behöva sanera efter möss när de har rumsterat om och jag förstår väldigt väl att ni inte ville lämna dottern där nere. Jag har också haft en del möten med möss och efter en vinter fick jag sanera hela sommarstugan på allt de hade lämnat efter sig. Men det var bara just den vintern det blev så, tack och lov.

   Gilla

 5. Så vackert med alla frostnupna växter! Vilken tur att du kunde komma iväg tidigare och att samtalet blev bra.
  Jag är inte så förtjust i soppor heller men en vällagad och matig soppa kan vara riktigt god. Just tomatsoppor får inte bli tunna och blaskiga. Så mysigt att bo i en stuga men krafsandet hade jag klarat mig utan. Tack och lov så har vi aldrig haft möss inomhus. Peppar, peppar…

  Kram och ha en fin kväll!

  Gilla

  • Ja, det är vackert med frost. Vissa blad blir extra fina med frostmönster 🙂
   Det var en väldig tur att jag hann fram i tid för det hade inte varit kul om mötet hade blivit inställt.
   Det var roligt att ärligt kunna säga att det var en väldigt god soppa. Tillsammans med vitlöksbrödet blev det jättelyckat. Jag tror att min svärson såg det lite som en utmaning att få mig att tycka om soppa 😉
   Stugan var väldigt fin och mysig men jag var noga med att hålla skåpet med musen stängt.
   Kram och detsamma!

   Gilla

 6. O så vackra frostnupna foton! Orsa ligger ju högt och norröver men inte så långt borta, o enligt prognosen blir det frost endera natten här också. Du har fångat kylan på härliga foton! Tur du kunde tidigarelägga psykologbesöket, tänk om du åkt hela vägen bara för att höra att han blivit sjuk! Och så kul att få träffa dina döttrar, då boostar man positiv energi! Det räcker med ett kortare möte så kan man höja humöret många snäpp. Min dotter kommer och hämtar sin hund i helgen, en fika hinner vi säkert med även nu, känns fint att få se en brunbränd utvilad dotter som redan imorgon vet att hon lever för det är tydligen total kaos på jobbet. Så kan det ju bli när man är borta ett par veckor. Nu fortsätter du med att träffa gamla bekanta, vänner, familj? Minns inte riktigt men tyckte du skulle ha fullt upp ett tag! Kramen

  Gilla

  • Tack! För mig ligger ju Orsa söderut men det såg ungefär likadant ut där som hemma. Med undantag för att hemma kom det snö den dagen.
   Ja, det var tur att jag inte var längre bort än att jag hann till mötet samma dag. Jag vet inte om han fick så mycket nytt från mig men han sa att han hade fått en hel del att fundera på. Mina barn är det absolut bästa jag har, precis som det är för de flesta, och jag har verkligen njutit av att få träffa dem. Nästa gång blir nog i jul. Du kommer också att känna samma glädje och energiökning när du träffar din dotter snart. Som du skriver, det behöver inte vara långa stunder för att det ska vara bra.
   Snart ger jag mig iväg till en kompis i Norrköping och i kväll kommer jag fram till Svärmor. Där är vi bortbjudna både till lunch och middag och det ska bli väldigt roligt 😀
   Kram

   Gillad av 1 person


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s