En väldigt skön dag

Min bloggvän Anita bor väldigt naturskönt ca en och en halv timmes bilkörning från mig. Förra sommaren, när jag bara var en besökare i Östersund, hälsade jag på hos henne och det blev en riktigt trevlig dag. Nu bor jag här uppe och självklart svarade jag ja när jag blev tillfrågad om jag ville komma igen. Den första som välkomnade mig var fina labradoren Jack, Anitas brors hund.  En superglad och lekfull vovve som viftandes på svansen lekte antingen med oss eller på egen hand i stort sett hela tiden jag var där. Här gräver han efter stenar som han sedan försöker få upp på land.

DSC_0003

Efter en stund med fika nere vid stranden vandrade vi några hundra meter bort till Anitas bror och hans sommarstuga. De har varsitt hus på släktgården men på sommaren flyttar brodern bort till sin mysiga, timrade sommarstuga. Jag fick följa med på en skön båttur för att få se omgivningarna och en del av de platser som jag har läst om i Anitas blogg (som du kommer till HÄR ).

DSC_0005

DSC_0006

Släktgården sedd från sjön. De två husen en liten bit upp och längst till höger i bilden finns bastun och den lilla strandstugan.

DSC_0010

Det var länge sedan jag var ute med båt på en sjö och det var härligt. Varma vindar och mycket fint att titta på. Jag fick t o m ro några årtag både när vi lämnade bryggan och när vi kom tillbaka hit, till den fina sommarstugan. Vi fikade på bryggan och vad kan vara mysigare en dag som den här?!

DSC_0011

Jag och Anita vandrade tillbaka till hennes hus och innan jag gav mig av hemåt hjälptes vi åt att plocka ihop lite svarta vinbär till mig. Sedan lämnade jag Anita i hennes paradis och körde hem. Efter en kvart kom jag  på att jag hade glömt mobilen i hennes badrum och vände tillbaka. Den låg där jag trodde och jag gav mig återigen av, nu på en ganska välkänd väg 😉 Det man inte har i huvudet…


18 comments

 1. Men åååhhh Ingrid … såå trevligt! Jag tänkte nog att du skulle till Anita någon gång under sommaren – önskar jag bodde närmare er båda!
  Fina bilder allihop … och kul att se gården utifrån sjön!
  Kram

  Gilla

  • Ja, det var det verkligen 🙂 Jag har väntat med flit eftersom det händer så mycket hos Anita hela sommaren. Nu har det lugnat ner sig lite och när hon föreslog att jag skulle komma ville jag gärna det. Jämtland är ganska glesbefolkat så du och Lasse får också plats och ni skulle vara väldigt välkomna 😀 Men jag vet ju att ni trivs och vill bo i ert eget paradis och att ni förmodligen även trivs bättre med klimatet där. Jag hoppas att ni i alla fall får ork, tid och lust att komma upp hit med husbilen så småningom.
   Tack, det blir en bättre översyn när man ser platser från sjön.
   Kram

   Gillad av 1 person

 2. Visst hade vi en fin dag. Idag håller gubbarna på med att göra iordning mötesplatser så man kan möta timmerbilarna till vintern utan att behöva backa jättelångt. Jag lagar lunch till oss alla och sedan ska AMV och jag vara nere vid sjön och sola och läsa och kanske rent av bada. Att ta tillvara den här fina dagen måste man bara göra.

  Gilla

  • Helt klart en jättefin dag 🙂
   Ja, det blir nog väldigt bra när ni får mer plats för möten på vägen. Han som höll på med det igår måste ha undrat när jag for fram och tillbaka flera gånger 😉
   Hoppas att ni har en lika fin dag som igår och att badtemperaturen kanske har gått upp någon grad. Klart man ska ta vara på de fina dagarna 🙂

   Gilla

 3. Vilken härlig dag och vad mysigt att träffa vänner från bloggandet! Fantastiskt egentligen att hitta varandra i cybervärlden.
  Kram

  Gilla

  • Ja, dagen var jätteskön och trevlig. Det är kul att träffa vänner man fått via bloggarna. Lite känner man ju redan varandra och det är spännande att ses i verkligheten ockkså 🙂
   Kram

   Gilla

 4. Vilken härlig dag du fick hos din bloggvän Anita. Jag vet att min bloggvän Eva besöker henne lite då och då. Det brukar vara trevligt att träffas IRL och jag har aldrig blivit besviken när jag träffat en bloggvän. Det har faktiskt blivit några genom åren.

  Kram

  Gilla

  • Jag kunde inte ha valt en bättre dag att få komma och njuta av sommar vid och på en sjö 🙂 Anita är väldigt lätt att gilla och jag vet att hon gärna har många besökare och så ofta som möjligt. Jag har träffat några få bloggvänner jag också och det har varit väldigt lyckat. Vi känner ju redan varandra till viss del och det är kul att få veta ännu mer.
   Kram

   Gilla

 5. Jag känner igen det där med mobilen. Har man glömt den så är det liksom bara att vända och åka tillbaks. Det går ju inte att ringa och fråga om mobilen ligger där. Inte heller kan de som man besökt ringa och säga att man glömt den…

  Gilla

  • Jag kan vara fruktansvärt virrig ibland men vid andra tillfällen är jag väldigt strukturerad och har full koll. Det var tur att jag inte hann åka hela vägen hem innan jag kom på att jag hade glömt den. Det hade varit ganska jobbigt. Det går ju alltid att skicka meddelanden via messenger och använda datorn men tyvärr har ju tekniken inte kommit så långt att man kan skicka en mobil med samma meddelande 😉

   Gilla

 6. Vilket paradis du besökte! Förstår att ni hade det trevligt tillsammans, o har man ingen båt själv så är det ju inte självklart att lyckas komma ut på böljan! Något år har vi hyrt roddbåt bara för att få lite nya vyer. Jag ska fundera om jag kan få till något läsvärt angående mina seglingsäventyr! Kram

  Gilla

  • Det är jättefint där och jag blir lite nostalgisk men det är med gläjde jag tänker tillbaka till när också jag bodde i ett paradis. Att få åka ut med båten och känna de varma vindarna medan man tar sig fram och får se hur omgivningarna ser ut, det är härligt.
   Det vore jättekul att få läsa om era seglatser, både de fina stunderna och kanske lite dråpliga tillfällen 😉
   Kram

   Gilla

 7. Det är väldigt kul att träffa vänner och umgås. Sommartid är det än trevligare förstås. I alla fall tycker jag så, man kan hitta på så mycket då. Deras stuga ligger väldigt vackert, men det har ni förstås redan sett 🙂

  Gilla

  • Ja, det är kul att träffa bloggvänner och vi vet ju redan ganska mycket om varandra. Där ute i Anitas paradis är det sommaren som är finast och läget är perfekt när värmen kommer. Jag gillar de andra årstiderna också och då är det andra nöjen som gäller.

   Gilla

 8. Vilken härlig dag! Så trevligt att träffa sina bloggvänner. Fint väder och goa vänner är underbart. Jag hoppas och planerar för en tripp till Åre nästa år, V 5 tror jag vi sa. Med gamla föräldrar och pappa som inte mår så bra så får jag ha det öppet så länge. Men jag hoppas naturligtvis att vi kommer att ses. Längtar gör vi också pälsklingen och jag.

  Kram

  Gilla

  • Ja, det blev en härlig dag på många sätt 😀 Kul att träffa de man har mycket kontakt med via bloggarna.
   Jag ser fram emot att få träffa er i Åre v 5 och jag hoppas att det inte kommer hinder i vägen. Men man kan inte alltid planera för allt och det är klart att du måste anpassa dig efter hur din pappa har det.
   Kram

   Gilla


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s