Ett lätt val

Under morgonen var jag helt övertygad om att jag skulle fara och handla och det var inte förrän jag tänkte börja göra mig i ordning för avfärd som en annan idé ploppade upp i huvudet. Varför inte göra den där utflykten till Bynäset, som jag har skrivit om tidigare? Mycket roligare och väldigt mycket skönare än att dra omkring på en kundvagn. Jag gjorde en snabb inventering och såg att jag klarar mig utan påfyllning flera dagar till. Då blev det lätt att välja. Det var elva grader och sol med lite dis. Jag såg fram emot en skön förmiddag och det blev det.

Jag använder samma karta igen för att ni ska kunna se var jag var. Bynäset är markerat med en orange prick och ni bör kunna klicka på bilden för att se ordentligt. På närbilden visar den gula markeringen var jag gick.

 

Jag inser att alla ställen jag visar er ser ganska lika ut. Det är sjö med is och en natur som är delvis vintrig och delvis vårlik. Vi lär t o m ha meteorologisk sommar här runt Storsjön nu. Men fjällen syns inte den här gången. Det är lite disigt åt det hållet och då blir det en helt annan vy.

DSC_0028

Det som vid en väldigt snabb blick kan se ut som en palm där borta är faktiskt en tall. Men ingen skulle väl låta sig luras att tro att det är skummande bränningar mot stenarna.

DSC_0048

Jag strosade fram och stannade till lite här och där. Det var en ljuvlig förmiddag och den där lyckan, som jag skrev om tidigare, den fanns där. Förr njöt jag sällan av att röra mig sakta framåt. Jag ville gå fort och njöt av att jag orkade. Tänk så anpassningsbara vi är. Nu är det så här jag måste göra och då gillar jag det.

Här går det en stig tvärs över halvön och tillbaka till parkeringen. Jag stod och funderade en stund. Jag borde nog ha valt den stigen men jag ville absolut inte göra det. Återigen var det lätt att välja. Det kändes lite som att ge fingret åt ryggen och hånskratta åt den.

DSC_0082

I stället fortsatte jag på stigen som följer stranden. Större delen av halvön är avspärrad eftersom det kan finnas en hel del farliga grejer sedan det här var ett militärt övningsområde. Men håller man sig på rätt sida om staketet ska det inte vara någon fara. Det är ju trevligt att röjningsarbetet i första hand har gått ut på att göra Bynäset till ett friluftsområde med en sjönära stig.

DSC_0054

När jag kände att det var dags hittade jag en bra sten att sitta och vila på och samtidigt äta min lilla medhavda matsäck. Det var så tyst (förutom fåglarna) och helt underbart att sitta där och bara ha det bra. Jag satt och tittade ut över sjön mot Andersön, där jag var för ett tag sedan. Jag har inte varit iväg så långt hemifrån än men det finns ju natur så det räcker i närområdet.

Vatten rinner lite överallt nu i snösmältningsperioden.

DSC_0058

Jag kom tillbaka till stigen som korsar halvön och nu kände jag mig nöjd med att ta kortaste vägen tillbaka. Det blev lite av ett äventyr för det var inte lika lätt överallt som det såg ut att vara i början. Här hoppades jag på att det skulle finnas en liten gnutta mark under isen. Det vet jag inte om det fanns men det höll i alla fall för mig. Det var vattensamlingar på fler ställen men eftersom det bästa för min rygg är kuperad mark så gjorde jag små rundor utanför stigen när det blev för blött. Plötsligt blev det helt snöfritt igen och då gick det lättare.

DSC_0081

Den sällsynta näverblomman 😉 visade upp sig i solen.

DSC_0090

Sista biten var täckt med is och snö men här var det inga problem att gå på sidan. Jag tog mig torrskodd (med mina walkingskor) hela vägen och jag lyckades även gå hela vägen utan att halka omkull.

DSC_0096

Nu var det bara en liten bit kvar till parkeringen och där fick jag med mig en sista bild innan jag for hem.

DSC_0101

Nu när påsken är över har jag haft jättetrevliga samtal med vänner och två helger i maj är middagar med dem inplanerade. Jag måste dela upp dem på två tillfällen om det inte ska bli lite väl trångt hemma hos mig och för att jag ska hinna med att prata med alla. Oj, vad kul det ska bli att träffa alla och hittills har alla jag har fått tag i tackat ja. Några återstår men jag hoppas att de också har möjlighet. Maj blir en rolig månad med både besök söderifrån och goda vänner som kommer hit 😀


En kommentar

  1. Härligt att du kom ut och att det ändå låter som om ryggen höll. Vilka fina miljöer du har omkring dig nu! Jag blir riktigt avundsjuk 🙂 (nä, jag unnar verkligen dig dem men jag är lite trött på mina egna vyer här och längtar väl helt enkelt efter annat).

    Gilla

    • Jag häpnas ofta av hur mycket gladare jag faktiskt blir av att komma ut och röra mig lite i vacker natur. Så ja, det var härligt 😀 Haha, ryggen går inte av och då kan man nog säga att den höll. Men när jag går i lite bättre terräng (för ryggen) så går jag lite längre och slutresultatet blir detsamma. Jag har nog kommit förbi någon slags spärr och utmanar mig själv lite mer än för några veckor sedan. Huruvida (roligt ord att använda) det är bra i längden lär visa sig 🙂
      Avundsjuk behöver du inte vara. Jag har sett dina närmiljöer och har ofta känt ungefär samma sak då. Men ta gärna en liten sväng hit någon gång och se med egna ögon 😀 Nya vyer har du snart tillgång till när ni kommer till Rom.

      Gillad av 1 person

      • OM jag kommer till Rom – du kan ju gissa vilket flygbolag jag bokat med 🙂 Nåja, jag tar det med ro, de borde vara färdiga till dess.
        I alla fall min rygg mår bättre av lite småbökig terräng att gå i, att gå på slät och hård mark längre sträckor fungerar inte så bra. Nu tror jag inte jag får i närheten så ont som du men ändå, det är en värk som känns rätt onödig när jag ganska enkelt kan välja andra vägar.
        Huruvida är ett härligt ord, torde gillar jag också 🙂 Många dock blir det också när jag är i gång. Inte det modernaste språkbruket men jag gillar det 🙂 (och jag fick skäll när jag pluggade för då var det en stor satsning på modernare språkbruk i branschen – jag gick lite mot den satsningen kan man väl säga – ha ha).

        Gilla

      • Ojdå! Jag håller alla tummar för att strejken är över när ni ska iväg.
        Det är likadant med min rygg. Den mår väl inte bra men den klarar sig lite längre i kuperad terräng. Jag tror nog att du ibland får samma slags jobbiga smärta men det verkar som om min rygg har låst sig i det här läget. Tur att man efter ett tag vänjer sig så pass att man klarar lite mer igen. Men det är mental inställning som gör skillnaden, inte själva problemet i ryggen.
        Jag gillar lite omoderna ord. Det är jättekul att även mina barn använder sig av den typen av ord och min lillasysters son gör det väldigt ofta. Men även nya roliga ord lär jag mig av dem. De senaste är hyperbol och litotes 😀 (överdrift och underdrift).

        Gillad av 1 person

  2. Hej, anpassningsbar är ordet! Jag känner tyvärr att jag inte är säker på att fixa vandringslederna med stavar häromkring i år längre…jag är ofta yr och staplig på steget. Måste fundera vidare hur jag ska tänka o göra. visst, det är trist om man måste ge upp saker man fixat förut, men, till vilket pris? Härliga vyer du visar, jag känner i hjärtat hur mycket du njuter

    Gilla

    • Ja, det är väl tyvärr så för väldigt många av oss. Vi måste anpassa oss efter kroppen och det kan vara trist att avstå från sådant man tycker om. Än så länge avstår jag inte utan minskar bara på det roliga. Jag ska inte påstå att jag förstår ditt dilemma men jag kan försöka tänka mig in i oron när man vet att man kanske ramlar någonstans där ingen ser en och man inte kan ta sig upp själv. Är det så du känner så förstår jag att du är fundersam. Vad du är funderar på så hoppas jag att du hittar ett sätt som hjälper dig.
      Jag njuter så mycket det bara går av allt fint omkring mig och om du känner det i ditt hjärta så kan du kanske ana hur mycket jag känner det 😀
      Kram

      Gillad av 1 person

  3. Ett bra val! Ja, att göra en naturutflykt istället för en inköpsrunda menar jag 🙂 En härlig runda och så bra att ryggen fixade det! Så trevligt att ha flera inplanerade besök av vänner att se fram emot! Hoppas vi kan komma iväg uppåt dina trakter också någon gång 🙂
    Ha en fin helg!
    Kram

    Gilla

    • Ja, visst var valet bra 😀 Bynäset har jag aldrig besökt tidigare men jag lär återkomma nu när det är så nära mig. Ryggen fixar mer än man tror med lite envishet. Men egentligen var det nog mer min inställning som fixade det 😉
      Ja, nu känns det jättekul att träffa vänner både härifrån och söderifrån. Du vet att jag blir jätteglad om ni kommer 😀
      Tack detsamma!
      Kram

      Gillad av 1 person

    • Ja, jag är väldigt nöjd med hur jag valde 😀 Mat har jag alltid gott om i någon form men den havrebaserade kaffemjölken var lite i farozonen. Den är viktig 😀
      Bynäset är en ny upptäckt för mig. Ett fint utflyktsmål alldeles i närheten.

      Gilla

  4. Vilken härlig utflykt som du kom ut på och bra mycket mer givande än att promenera omkring med en kundvagn i sällskap. Vackra bilder bjuder du som vanligt på och er natur är fantastisk. Jag har bara varit i dina trakter vintertid och då såg man ju ett helt annat landskap.

    Maj låter alltså som en trevlig månad för visst är det härligt att umgås med sina vänner.

    Kram och ha en fin lördag!

    Gilla

    • Det var en väldigt skön dag och jag gillar den här naturen väldigt mycket. Stenstränder, lite karg natur, en sjö och ibland fjäll 😀 Det är fint. Du får väl ta med dig Husse och hälsa på här uppe någon gång under en varmare årstid. Jag är gärna guide eller åtminstone kan jag lämna några tips 😀
      Maj blir nog en väldigt trevlig månad verkar det som 🙂
      Kram och detsamma!

      Gilla

  5. Det märks verkligen att du hamnat där du vill vara. Det bara sprudlar glädje från dina inlägg! Så roligt att få besök också. Det är ju roligt att få visa upp sin nya bostad.
    Kram

    Gilla

    • Hahaha, så du märker att det är så 😀 Jo men visst stortrivs jag och visst är jag på helt rätt plats. Det var kul bara att prata med alla i telefon men det känns ännu roligare att snart få träffa dem. Alla har på olika sätt ställt upp när jag har behövt det så nu vill jag både träffa dem och bjuda igen lite grann.
      Kram

      Gilla


Lämna en kommentar