Drömma kan man ju…

…men i mitt fall slår en av mina drömmar inte in. Men då är det bara att acceptera det och komma upp med en ny dröm tills den första blir möjlig.

Nu ska jag inte vara så kryptisk längre utan berätta vilken dröm jag måste ge upp. Jag ringde till Östersundshem, det kommunala bostadsbolaget i Östersund, för att höra vad mina köpoäng räcker till. Beskedet var att om ca 3,5 år kan jag kanske få en lägenhet i de områden jag har tittat på. Till nästa sommar kanske jag kan få en nyproducerad, lite dyrare lägenhet eller något i ett mindre attraktivt område.

Attans att jag missade att logga in inom ett år en gång. Då föll jag ur kön. Hade jag inte gjort den missen så hade jag fått precis vilken lägenhet som helst.

Men nu är det som det är och jag har kollat runt lite på nätet efter alternativ. Jag vill inte ha en annan av Östersundshems lägenheter medan jag väntar för då faller jag automatiskt ur kön och får börja om igen. Det finns andra alternativ men jag vet inte vad privata hyresvärdar utan köer har för kriterier när de väljer vilka som ska få bo hos dem. Det blir troligtvis en bostadsrätt till att börja med. Det hade jag inte tänkt mig. Jag vill inte binda upp pengarna i bostaden och jag har ingen lust att ha med en förening att göra när saker om mitt boende ska beslutas.

Jag ger inte upp. Något slags boende hittar jag alltid och i värsta fall får jag köpa ett hus med sjötomt i Bräcke för ca 500 000 kr. Priset avspeglar hur populärt det är.

Det blev ännu mer svamp idag och jag invigde min svamptork. Förra hösten spred jag ut svamp i olika stadier av torkning på tidningar överallt. Jag tänkte slippa det den här säsongen.


23 comments

 1. Ser ut som du har en svamptork? Är du nöjd med den? Har under alla år torkat svamp på ”myggfönster” som placerats på två stolar. Fö alltid intressant att se exempel på kötider å huspriser från andra delar av Sverige än Stockholm, det skiljer sig MYCKET om man säger så.

  Gilla

  • Det här var första gången jag använde den och den verkade göra det den ska med bra resultat. Jag fick rådet att köpa en tork med en fläkt inuti för att luften ska cirkulera.
   Både priser och kötider skiljer sig så mycket åt så det går knappt att jämföra Stockholm med Östersund.

   Gilla

 2. Men du vad tokigt det blev med lägenhet! Min lycka var att jag ville bo här i avkroken, hade jag velat bo i stan hade jag inte lyckats få någon lägenhet.Hade bara stått i kö ett år, då jag började inse att det kanske kunde vara bra…
  Men när jag ville gå in och titta på en ledig lägenhet nu så kom jag inte in. Ringde o frågade varför, jo, man får inte byta lägenhet under första året hos Ludvikahem! Undrar varför…nu har jag ingen tanke på att byta, men tycker det verkade vara en konstig regel. Tänk om man varit tvungen att välja en för stor eller för liten lya för att inga andra fanns tillgängliga och sen när det blir ledigt så får man inte byta på ett helt år!
  Jag är lika avis, minst, på dina fjällskivlingar som du på mina kallar!
  Och du, en anledning att Candie ser så ynklig ut är ju öronen, men det beror på att det är två varianter av samma hund, Candie är den ursprungliga hunden, phalene, med hängöron, medan Blinka är papillon, men uppstående fjärilsöron. Bägge sorterna är rasrena och i samma kull kan det förekomma bägge arter!
  Trevlig helg och kramen

  Gilla

  • Jag blev lite besviken först men när jag kollar runt på olika sajter ser jag att det finns mycket annat att fundera på. Jag skulle gärna bo lite lantligt, faktiskt så är det nog det jag allra helst skulle vilja göra. Jag har nog bara tagit för givet att lägenheter hittar man i stadsmiljö. Men nu är jag öppen för andra möjligheter. Det ordnar sig på något sätt 😀 Jag tror att man kan börja samla poäng igen efter en månad hos Östersundshem. Jag såg inget om några andra begränsningar. Men jag ska försöka hitta något som inte gör att jag måste börja om.
   Jag hoppas att vi båda så småningom hittar både Karljohan och fjällskivlingar och jag vill även hitta lassvis med kantareller och trattisar 😀
   Jaha, så spännande att det kan bli två varianter i samma kull. Som jag skrev så är de jättesöta båda två men det var lite skönt att få veta att Candies öron inte visar på rädsla eller osäkerhet. Blinka ser ju så väldigt självsäker ut bredvid Candie.
   Detsamma till dig och kram 😀

   Gilla

 3. Synd som sagt att du missade ett år där … men bara du har tålamod så kommer du säkert att hitta just DIN lägenhet! Du bor ju inte så illa nu heller, men jag förstår om du har hemlängtan.
  Jag skrollar förbi svamparna – vill inte se … blir så avundsjuk. Ja, nu har jag ju matsvamp så det räcker, men ändå … 🙂 Grattis till svamptorken! Mycket bättre och snabbare än att sprida ut på tidningar.
  Ha en bra dag!
  Kram

  Gilla

  • Man måste logga in varje år för att behålla sin köplats och tyvärr gjorde jag det för sent ett år. Jag skulle ha haft nästan 10 års köpoäng annars. kanske blir det bättre så här. Nu tittar jag ju på alla alternativ och då finns nog chansen att hitta något väldigt bra 🙂 Jag bor bra här men jag känner mer och mer att det här inte är det jag vill ha. Jag sitter nästan aldrig ute i trädgården eftersom jag inte tycker att den är tillräckligt insynsskyddad. Trädgården är bara en plats som måste skötas och då kan jag lika gärna ha en lägenhet med ganska stor balkong. Skogen och min syster är båda svåra att lämna men det har gått så långt att jag mår dåligt av att tänka på att bo kvar här.
   Jag har för mig att dina skogar levererade svamp lite senare förra året också. Men sedan blev det massor hos dig. Du får nog snart se så många sorters svampar så att du blir mer än nöjd 😀 Svamptorken verkar vara riktigt bra men jag la i alla fall ut den torkade svampen på en tidning efteråt. Bara för att vara på säkra sidan 😉
   Kram

   Gillad av 1 person

   • Det blir nog bra ska du se … den som söker han finner 🙂
    Angående den torkade svampen så är det faktiskt bättre att lägga dem i burkar direkt efter torkningen – kolla bara att de är knastertorra. 🙂
    Kram

    Gilla

 4. Så tråkigt att du inte fått någon lägenhet. Jag hade sett fram emot att du skulle komma närmare. Ser att du plockat svamp. Jag brukar plocka trattkantareller och rödgul trumpetsvamp och har ett bra ställe men iår fanns inte en enda svamp där men hittade några gula kantareller och en massa karljohansvamp. Det verkar vara ganska gott om karljohan så jag får väl nöja mig med det eller gå en gång till och leta trattisar om det börjar regna lite mer

  Gilla

  • Jag har inte gett upp! Jag kommer förhoppningsvis att flytta upp nästa sommar ändå 😀 Någon slags bostad ska jag hitta och blir jag inte nöjd så vet jag att jag kan få ett fint läge om några år 🙂
   Jag skulle bli jätteglad om jag hittade trattisar och trumpetsvamp. Min andra syster brukar hitta massor av dem i sina skogar så jag kanske följer med henne ut och plockar svamp någon dag. Karljohan är också kul att hitta. Grattis till det!

   Gilla

 5. Aj då, det är lätt hänt att man missar att uppdatera sig i kön. Jag står i kö i Stockholm för en seniorlägenhet och får ett inbetalningskort på 200 kr/år och det är ju nästan bättre för då missar man inte. När är det tänkt att du ska flytta?
  Kram

  Gilla

  • Förr fick jag en påminnelse varje år men när de slutade med det så glömde jag och då blir det som det blir.
   Jag vill helst flytta nästa sommar men det beror ju såklart på hur svårsålt det här huset är och på om min syster hittar något. Vi vill ju att båda ska ha något nytt att flytta till 🙂
   Kram

   Gilla

 6. Det där de skapat med inloggning varje år (fler bostadsbolag har den varianten) rör nog om ordentligt i bostadsköerna. Det är ju lätt hänt att, precis som du, missa den där inloggningen någon gång. Vet att de börjat ta betalt för att stå i kön till Uppsalahem, vet inte om det går ut någon påminnelse för i så fall blir det ju lite lättare att komma ihåg att logga in.
  Synd att du missade men å andra sidan tycks du ha andra funderingar redan 🙂 Jag vet ingen som så snabbt kan vända en miss till något positivt så snabbt som du 🙂

  Gilla

  • Jag gissar att det blev så många som bara blev kvar i kön fast de egentligen inte var intresserade av en lägenhet längre. De faller bort automatiskt eftersom de inte loggar in och då blir det likadant för en del glömska personer 😉
   Man mår inte bättre av att gräma sig. Det är nog den insikten som får mig att gå vidare. Klart jag blev lite besviken först men det finns ju trots allt andra sätt att hitta en bostad. När det gäller oss gäller det bara att få ihop det så att huset blir sålt samtidigt som vi båda hittar någonstans att bo. Tankarna snurrar hos min syster en hel del också och ibland lutar hon åt att köpa ut mig och hyra ut min våning. Jag tror inte att det blir så men visst, det vore ju smidigt för mig 😀

   Gillad av 1 person

   • Jo så var det förståss, men en liten peng för att stå i kön och så en påminnelse att betala skulle väl tillgodose båda tänker jag. De som inte har behovet vill inte betala, de andra kommer ihåg att logga in 🙂
    Nej det har du så rätt i! Hoppas ni hittar en lösning som passar er båda!

    Gilla

 7. Så förargligt men det är inte lönt att gräma sig. Gjort är gjort eller i det här fallet inte gjort. Förhoppningsvis så kan en plan B dyka upp så att bostadsfrågan löser sig. Även vi har stött på patrull. När det gäller nybyggnadsprojektet som vi har tecknat oss för har bygglovet överklagats vilket känns allt annat än bra. Nu vet vi inte om vi ska vänta eller hoppa av och hitta något annat…

  Kram och ha en fin lördagskväll!

  Gilla

  • För mig löser det sig på något sätt. Men fy så tråkigt att det krånglar för er. Allt var ju klart, trodde jag i alla fall. Jag förstår om ni vill titta på annat om det tar lång tid. Hoppas det handläggs snabbt och att beskedet blir positivt för er del.
   Tack och detsamma!
   Kram

   Gilla

 8. Jeg koser med andres hunder jeg også dersom jeg er på tur uten egne hunder. Det er utrolig mange hyggelige folk en kommer i snakk med. Det er da ingen som ikke setter pris på at sin hund får litt oppmerksomhet.

  Gilla

  • Nu tror jag att din kommentar kom på fel inlägg men det gör absolut inget eftersom jag förstår precis vad du kommenterar 😀
   Jag har gjort likadant ibland förut men då försökte jag stå emot. Kom det en liten valp mot mig så kunde jag inte hindra mig men nu vill jag helst hälsa på alla vovvar 😀 Det verkar som om de flesta människor blir glada för att deras hund får uppmärksamhet 😀

   Gilla

 9. Ibland så sker saker och så helt plötsligt har det blivit till något bättre tack vare den där missen. Vem vet! Jag håller tummarna för det i alla fall.
  Kram

  Gilla

  • Det kan mycket väl bli bättre än jag hade tänkt. Egentligen är jag ju inte en stadsmänniska och nu har jag kollat runt lite efter hus att hyra lite lantligare. Det finns en del hus, som är del av gårdar, att hyra och några är helt ok. Men det är bara att vänta och se vad som finns tillgängligt när det blir dags, förhoppningsvis nästa sommar 😀
   Kram

   Gilla


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s