Dagar med bad

Först skrev jag ”Hjärnan kokar” i rubriken men det lät så drastiskt och lite gnälligt så jag ändrade snabbt till det som står nu. Det är högsommarvärme och visst påverkar det hjärnan. De flesta känner nog trötthet och lite fokuseringssvårigheter. Jag går inte ut mer än när jag har ärenden ute. Det är varmt inomhus också men här känns det ändå svalt i jämförelse med hur solen bränner.

Som vi har gjort den sista tidens morgnar gick jag och hundarna en tidig promenad för att undkomma värmen. Jag tycker att Nalle blev så fin i sin kortklippta päls så jag bad honom posera lite. Det gjorde han gärna. Vi har hittat några lagom långa morgonrundor på ca 40 minuter. Då är alla stopp inräknade så kanske skulle det ta en halvtimme om jag gick ensam. Senare på dagen går jag och Kasper väldigt korta rundor medan min syster går längre med Nalle.

DSC_0643

I helgen har vi åkt till Skogssjön båda dagarna. Där finns ett hundbad och det har simmats och njutits i det sköna vattnet. Min dotter och syster simmade tillsammans med hundarna medan jag stod med benen i vattnet och tog kort. Mitt ärr ska inte utsättas för sol ännu och helst inte resten av kroppen heller. Nu var jag i alla fall delvis täckt. Lite grundfärg har jag redan fått under de korta stunder solen har träffat mig. Det viktigaste är att jag inte blir röd och jag har turen att tåla solen väldigt bra. Det är alltså ingen fara med lite sol. Är jag exponerad längre smörjer jag in mig med hög solskyddsfaktor.

I går efter middagen åkte min dotter hem men idag gjorde i stället min systerson oss sällskap till badet. Det är härligt att se hur min vovve njuter och simmar. Det går inte särskilt fort men han orkar fortfarande simma och han gör runda på runda. Ibland för att försöka hinna ta en boll men även bara för att det är skönt. Idag träffade han flera nya kompisar och det är en fröjd att se hur hundar träffas och interagerar på ett fint sätt.

DSC_0637DSC_0634DSC_0636


17 comments

 1. Vilka härliga dagar ni har haft och så sköna bad för såväl två- som fyrbenta! En del av vår strand är en så kallad hundstrand men vi brukar inte ta med Miss E dit. Hon har inte visat något större intresse för bad så då kan det lika bra vara. Så fin Nalle blev efter klippningen. Självklart var han fin redan innan men du förstår hur jag menar 😀 I morgon är det dags för Miss E så nu är hon kammad och duschad.

  Kram och god kväll!

  Gilla

  • Ja, det har varit fina dagar om än lite väl varma. Det som gör mig allra gladast vid badet är att se hur Kasper lever upp och verkligen njuter av svalkan i vattnet 😀 Har man en hund som inte vill bada så är det inte mycket att göra åt det. Man kan inte tvinga dem.
   Nalle blev så liten och ser ut att ha ett väldigt stort huvud 🙂 När han badar försvinner han ännu mer. Inte särskilt stor och respektingivande då 😉 Men väldigt fin!
   Miss E brukar bli jättefin när hon klipps och det blir nog väldigt skönt för henne 😀
   Kram och detsamma

   Gilla

 2. Så härligt det ser ut! Kasper njuter väl i fulla drag kan jag tro! Så mysigt att han får göra det han gillar bäst och när det är så här pass varmt så måste det kännas helt underbart för båda hundarna.
  Tror bestämt att Nalle krympte en aning 😉 Han hade nog mer päls än jag trodde – ha ha
  Ja nog är det varmt så den först tänkta rubriken hade nog kunnat fungera ändå 😉 Men visst du har rätt, kanske den lät lite väl drastisk. Värmen tar verkligen ut sin rätt, jag har egentligen inget emot värmen men när det blir så här många dagar och när det blir så här torrt så tycker jag det är ganska jobbigt. Men, nu utlovas lite svalare väder i ett par dagar här hos oss i alla fall. Ett litet andrum skulle inte göra så mycket.

  Gilla

  • Det märktes på Kasper redan innan vi såg sjön att han var väldigt målmedveten och hade bråttom. Det var ingen tvekan när vi kom fram till hundbadet och inte brydde han sig om de andra hundarna förrän han hade gått ner i vattnet 🙂 Då tog han sig tid att hälsa lite. Jag är glad för att han vill bada. Han behöver svalkan. En del hundar vill inte alls bada och då gäller det att de åtminstone dricker massor.
   Nalle ser både liten och väldigt ung ut som kortklippt. Inte syns det att han är en mogen snart 12-årig herre 😉
   Nej, hjärnan kokar inte men seg är den 😉 Nu på kvällen och på morgnarna känns det lite bättre men vi skulle behöva både svalare väder och kanske ett rejält åskväder för att luften ska bli lättare att andas. Lite svalare verkar det bli här också några dagar och jag ser med glädje i min väderapp att det bara ska vara ca 17 grader i Stockholm på onsdag. Stämmer det så ska jag nog orka vandra runt bland nationaldagsfirare 🙂

   Gillad av 1 person

   • Jag har haft en av varje ”sorts” hund – en som badade i allt och en som tvärvägrade. Det har sina för- och nackdelar med båda. Men när det är så här varmt är det så klart att föredra om de gillar att bada.
    Ja man blir seg och konstigt nog väldigt trött – särskilt med tanke på att man inte gör många knop. Det där utlovade regnet ser ut att vara ett tomt löfte här men kanske det bara är lite försenat? Jag så nu när jag kollade att det enligt väderappen bara ska vara 14 grader här hos oss på tisdag. Normalt sett skulle jag nog ha tyckt att det kändes för kallt men nu ser jag det som att det ska bli skönt. Redan på torsdagen ska temperaturen vara uppe i 26 grader igen så den svalkan ska jag se till att njuta av (om den nu blir av).
    Ja att trängas med nationaldagsfirare i överdriven värme är nog ingen höjdare. Lagom är bäst som det så vackert heter!

    Gilla

   • Jag hoppas på att alla meteorologer ska ha fel och att det ska dyka upp några regnmoln där de inte verkar troliga. Att utlovat regn inte blir av kan vara skönt i vissa lägen men nu vill nog de flesta ha regn…i lagom mängd 😉

    Gillad av 1 person

   • Här är det mulet idag och lite svalare, kanske molnen rent av tänker släppa ifrån sig lite regn? Hoppas kan man ju alltid!

    Gilla

   • När jag och hundarna gick ut för en timme sedan, fanns inga moln. Nu är det igenmulet men jag gissar att det snart skingras igen. Men hoppas kan man ju alltid och jag hoppas på lite regn. Vi får dansa regndans…eller sjunga en regnsång. Jag kan faktiskt en indiansk sådan och för ett antal år sedan kom det faktiskt regn någon dag efter att jag sjöng den. Kanske ska prova igen 😉

    Gillad av 1 person

   • Det varierar lite här också, men en del moln kvar även om det igenmulna flugit förbi.
    Sjung en regnsång du 😉 Kanske ska prova jag också, jag sjunger så illa så kanske det blir regn bara för att jag ska vara tyst 😉

    Gillad av 1 person

 3. Jag bor så jag har halva lägenheten mot en park och ser många hundar som träffas när de är ute promenad. Det är jätteroligt att se deras glädje och intresse för varandra. En del börjar leka och vill inte gå ifrån varandra. Det verkar så roligt att vara hundägare!
  Kram

  Gilla

  • Det är roligt att ha hund och man börjar naturligt prata med andra hundägare. Har man en hund som inte gillar andra hundar är det inte lika kul men kan ändå leda till att hussar och mattar börjar prata. De flesta hundar kan faktiskt träffas utan problem 🙂
   Kram

   Gilla

 4. Härliga bilder från stunderna vid Skogssjön! Underbara bilder på glada badande – både två- och fyrbenta!
  Nalle blev lite mindre – det måste vara skönt att bli av med den tjocka pälsen.
  Ha en ny fin dag … förhoppningsvis inget värmerekord idag!
  Kram

  Gilla

  • Tack, det var en härlig stund och jag tror att alla mådde bättre efteråt. T o m jag som inte badade. Men jag stod till knäna i vatten och det fläktade skönt omkring mig. Det kanske blir ett dopp även för mig lite senare i sommar 🙂
   Jag tror att han tycker om sin sommarfrisyr när den väl är där. Han är jätteduktig och står snällt stilla när han blir klippt men han ser inte glad ut då. Nu kan han bada massor utan att få fuktexem 😀
   Detsamma till dig. Här kom det inget regn igår så det var nog lokalt i dina trakter men jag lever på hoppet och just nu är det mulet…
   Kram

   Gillad av 1 person

 5. Vilka badbrudar! Ja fyrfota kavaljerer också förstås. Visst blev Nalle fin, de föryngrar att trimma ner pälsen, ser ut som valp igen! Vi har inga hundbad, vilket numera inte gör så mycket då den enda hund jag nu har är en badkruka. Annat var det förr med framför allt rottisen som älskade att simma och skulle livrädda mig varje gång! Blåsten började igår, jag fick skynda mig att flytta mna skrangliga chiliplantor för att de inte skulle lyfta iväg. Idag var det skönt med skogspromenad för där blåste inte mer än att myggen höll sig undan. Kul att ha någon att ta med på promenad, jag har inte kommit dithän här i mitt nya boende. Kramen

  Gilla

  • Det var ingen av dem som tvekade, plums i spat bara 😀
   Han ser väldigt valpig ut och ingen kan tro att han är 12 år. Inte han själv heller 😉
   Det är väldigt olika på hundar och inte kan man säga att alla individer inom vissa raser älskar vatten. Min golden, Rex, gick bara ner i vattnet om han verkligen var varm och då gick han aldrig längre än att vattnet nästan nådde magen. Ändå skulle han vara en vattenapporterande vovve 😉 Men Kasper har alltid älskat att bada och han ville också livrädda. Han simmade ut till den som var i vattnet, vände precis framför och ville att man skulle ta tag i hans nackskinn. Då simmade han in mot land igen. Det tog lite tid innan vi förstod att det var det han ville. Han är 25% new foundland och de används ofta som livräddande hundar i vatten. De har t o m simhud mellan tårna sägs det 😉 Men det har jag inte sett hos Kasper (jag har kollat).
   Ja, idag blåste nog myggen bort men jag vågade inte testa att gå i skogen i alla fall.
   Kram

   Gilla

 6. Mysigt med badande hundar. Så skönt för leder och muskler att få känna sig lite tyngdlös. Min Eddie doppade bara kroppen när vi träffade hans syster sist, hon simmade som en tok, han bara stod där och glodde. Han får sådan ryck i bland och ska inte simma. Nästa gång så kommer han nog simma. Jag hoppas det ska bli nån grad till varmare i vattnet så jag kan simma tillsammans med min Eddie. Det krävs minst 25 grader i vattnet 😀

  Kram

  Gilla

  • Ja, jag inbillar mig att det är bra med vattengympa även för hundar. Eddie är klok och badar bara när han själv bestämmer att han vill 🙂
   Haha, då är du större badkruka än jag 😉 Jag kan tänka mig att bada vid 18 grader om jag är väldigt varm. Men så har jag ju bott vid Storsjön och där är man inte bortskämd med varmt vatten 😉
   Kram

   Gilla


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s