Hemkomsten

Resan hem var inte helt odramatisk den heller. Snöoväder på ditresan och ösregn med vattenplaningsrisk på hemvägen. Och vattenplanade gjorde vi, flera gånger. Minst tre olyckor skedde i motsatt vägfält och en olycka hörde vi om på radion när vi precis hade passerat den platsen. Det är spännande med sjukresa till och från Sahlgrenska.

Jag kom i alla fall hem vid halvtiotiden på kvällen och jag blev välkomnad av min syster och två glada vovvar. Min hund brukar inte alltid orka resa sig upp och komma men den här gången såg jag på honom att han faktiskt blev glad. Han var väldigt kärvänlig för att vara han och Nalle var som vanligt en glad vovve.

Min syster bar upp mina saker till mig och där stod en jättefin bukett från båda mina systrar och väntade. Det hade jag inte väntat mig men jag blev väldigt glad. Det är roligt att få blommor. Vi pratade en stund men klockan var mycket och efter en kopp te och en smörgås var det sängen som gällde. Åh, så skönt att få somna i sin egen säng. Smärtlindringen fungerade bra så jag vaknade bara en gång och gick upp en liten stund. Sedan somnade jag om igen och sov ända till kl sex.

Dagen flöt på och jag hade en del att göra. Jag ringde apoteket och beställde en medicin som var slut på apoteket på Sahlgrenska. Min kontaktsköterska i Linköping ringde och berättade att jag har en tid hos henne och en läkare i morgon bitti och jag ringde sjukresor för att beställa taxi dit och hem igen. En del andra samtal blev det under dagen och däremellan slumrade jag (jag är väldigt trött fortfarande) och försökte hinna ikapp med bloggläsandet. Jag satte mig också och sorterade ner mediciner i min dosett. Mycket att hålla reda på.

Plötsligt kom de hantverkare vi har väntat så länge på och jag fick lite panik när jag hörde att min syster pratade med dem. Så sent som igår fick jag lära mig om vad jag måste undvika och särskilt de tre första månaderna. Jag har ett väldigt svagt immunförsvar och jag ska absolut inte befinna mig på en byggarbetsplats. Byggdamm är farligt för mig just nu. Jag gick ner och påtalade att jag är nytransplanterad och berättade om problemen med det. Jag sa att de hela tiden måste vara noga med att hålla stängt mellan våra våningar. Sedan gick jag upp till mig och lite senare kom min syster och berättade att de har utarbetat en plan för att hermetiskt tillsluta de områden de måste arbeta i. Det blir ett ganska omfattande arbete och visst är det typiskt att de har tid att komma just nu. Men det löser sig på ett bra sätt.

Efter middagen kom ett blomsterbud med ännu en bukett och jag blev jätteglad igen. Det är väldigt trevligt att få blommor och nu står två fina buketter i mitt vardagsrum. Den här buketten kom från en vän som från början var en bloggvän. När jag flyttade hamnade vi nära varandra och nu är vi mer vanliga vänner. Jättekul och kanske kan jag snart t o m orka med henne på riktigt. Vi har träffats ett antal gånger innan jag blev för sjuk men nu är det länge sedan.

Jag har lite brist på fotomotiv eftersom jag inte kommer någonstans men plötsligt dök det upp fina motiv i mitt hem.

DSC_0040

DSC_0036

DSC_0035,01

CSC_0026

CSC_0025

CSC_0020

Lite vårkänsla hemma hos mig. Men det kommer minst en omgång vinter till. Det säger i alla fall min väderapp.


En kommentar

  1. Skönt att allt gått så bra och att du är hemma igen. Vackra blommor – det är du värd – och härliga bilder på blomsterprakten! Det hinner nog bli vinter igen – vi är ju bara i januari, så det vore konstigt annars. Vasaloppsdagen brukar jag se som första vårdagen, oavsett hur vädret är 🙂
    Typiskt att hantverkarna kom just nu, men bra att det ändå går att fixa så det hålls stängt till dig under tiden.
    Fortsätt nu att ta det lugnt och samla krafterna – snart kan du njuta av livet på riktigt igen!
    Kram

    Gilla

    • Ja, det är faktiskt otroligt att det har gått så jättebra. Jag har hört många berättelser om motsatsen under min sjukhusvistelse.
      Tack, du är så snäll 🙂 Jag hade inte en tanke på att jag skulle få blommor men självklart blev jag glad.
      Ja, kanske är vasaloppsdagen en bra vårstart. Det brukar nog kanske inte bli mer vinter här efter den dagen. Och om det kommer lite snö antar jag att den brukar smälta fort igen.
      Hantverkarna hade så många idéer på hur de skulle lösa problemet och det finns maskiner som suger in det mesta av dammet och andra partiklar. Det vore ju synd att behöva skjuta upp arbetet i tre månader så det är bra att de är påhittiga 🙂
      Jag ska försöka ta det lugnt. Inte minst för min systers skull. Hon började få stressympton när jag ville komma igång med små hundpromenader redan så jag lovade att hålla mig lugn i minst en vecka 🙂 Hela tiden har min omgivning påverkats mer än jag själv av det här 😉
      Kram

      Gillad av 1 person

  2. Så härligt att vara hemma igen och vilka vackra blommor du fick. Perfekta fotomotiv dessutom. Två flugor i en smäll. Det var ju typiskt att hantverkarna skulle komma just nu men de verkar ha en bra plan för hur arbetet ska genomföras och bra var det. Finns väl moderna metoder i dag kan jag tänka.

    Kram och ha en härlig fredag!

    Gilla

    • Ja, det är verkligen skönt att kunna göra som jag vill utan att behöva fråga om det går bra. Mina fina buketter lyser upp mitt vardagsrum och naturligtvis kom kameran fram 😊
      Jag är glad för att hantverkarna hittar lösningar på problemet. Det vore synd om min syster skulle behöva vänta tre månader till. Med bra metoder och maskiner så blir det bra 😄
      Tack och detsamma!
      Kram

      Gilla

  3. Skönt att höra att hemresan gick bra trots allt – och härligt att du fått komma hem så snabbt. Jag gissar att Kasper blev glad! Hantverkarna får väl helt enkelt se till att de håller ordning på dammet, de kan ju göra luftslussar och annat för att inte sprida sånt.
    Blommorna är otroligt vackra – sprider vårkänsla! Härligt att se lite foton från dig igen 🙂
    Ha det gott och ge nu inte din syster fler stresspåslag 🙂

    Gilla

    • Ja, jag kom ju hem så då måste jag väl tycka att det gick bra 😉
      Kasper blev förvånansvärt glad och jag blev nästan lite rörd av hans glädje 😄
      Det verkar som om hantverkarna har koll och då litar jag på det.
      Ja, haha, det har varit lite ont om fina motiv ett tag så jag var snabbt framme med kameran när tillfälle gavs 😁
      Jag har lovat min syster att jag inte ska ge mig ut på promenad med hundarna närmaste veckan så nu känner hon sig lite mindre stressad. Jag vill ju inte ställa till det för henne 😊

      Gillad av 1 person

  4. Jättefina blommor, det är så roligt att få blombud. Härligt för dig att vara hemma igen och det håller nog Kasper också med om. Så typiskt att hantverkarna skulle komma just nu men bra att dom fixar så att inget byggdamm ska nå dig.
    Kram

    Gilla

    • Ja, visst är det kul och de är så fina 🙂
      Det är skönt att inte vara övervakad hela tiden även om det kändes väldigt tryggt att vara det på sjukhuset.
      Det verkar lösa sig med hantverkarna. De är nog vana vid att lösa alla möjliga sorters problem och de har klurat ut hur de ska göra 🙂
      Kram

      Gilla

    • Tack Ina ❤
      Det är något visst med att få blommor 😀 Någon tänker på en och bryr sig om och det är dessutom väldigt vackert 🙂 Synd bara att de inte håller mycket längre än de gör.
      Kram

      Gilla

    • Tack! Om sanningen ska fram så är jag nog lite förvånad jag också. Njurtransplanterade får ofta komma hem efter en vecka och ibland ännu kortare tid. Men det brukar dröja lite längre för levertransplanterade och som jag förstår det har jag mått ovanligt bra ända från början. Redan på IVA (intensiven) kom en läkare ner dagen efter operation och när han såg att jag redan satt på sängkanten ställde han sig och tittade och sa ”respekt”. Jag tyckte inte att jag gjorde något särskilt. Jag mådde så bra och ville komma igång så snabbt som möjligt. Det kanske är mycket de bra grundförutsättningarna i min hälsa och en liten bit envishet och vilja som gör det 🙂

      Gillad av 1 person


Lämna en kommentar