Jag borde inte lova…

Jag bryter mitt löfte från gårdagen nästan genast. I alla fall till hälften. Jag lovade att ni skulle slippa bilder på himlen i dag och jag kan ju hävda att det är träden jag har fotat och att himlen bara råkade hamna i bakgrunden. Jag undrar vad en riktigt duktig fotograf skulle kunna göra av det ljus och de färger som jag så ofta ser både kvällstid och innan det har ljusnat på morgonen. Jag har tagit dessa bilder ståendes med hundarnas koppel i ena handen och kameran i den andra. Jag bara lyfte och knäppte. Då måste ju någon som kan det här med inställningar och kompositioner kunna få till något fantastiskt av samma motiv.

De svaga, vita fläckar ni ser på första bilden beror på att det fanns små vattendroppar i luften. Lite fuktig dimma. När blixten används fångas de upp. Det syns mycket mer på en bild som kommer lite längre ner.

045046043

Jag vet inte om jag tycker att den här bilden blev misslyckad eller fin. Lite kul är det att se hur fukten i luften fångas upp av kameran och det blir lite speciellt.

039

Jag har skrivit om hur mycket jag gillar vattendroppar. Vattenformationer i frusen form kommer lika högt upp på min ”gillalista”.

040041042

När vi närmade oss slutet av promenaden var det så gott som ljust. Jag är ju en envis rackare och varje morgonpromenad, innan vi når slutet av skogen, tvingar jag mig uppför den här backen bara för att jag tror att det är bra för mig med lite ansträngning. Jag kan välja en annan stig utan brant backe om jag vill. Ni ser inte hela backen för jag står en bit upp i den. Kasper och jag brukar hålla samma tempo här medan Nalle glatt brukar gå så långt före som kopplet når.

048

Den här morgonen var både mulen och lite disig men ändå bjöd den på ett vackert sken som fick mig att bli lite extra glad. Men när det ljusnar försvinner de färgerna så kanske är det i mörkret som det vackraste ljuset finns. Det får ni tolka som ni vill 😀


En kommentar

  1. Jag tycker att dina bilder var fantastiskt fina och magiska. Hoppas få fortsätta se dina fina bilder under det nya året. Jag kan inte ta fina bilder nu för i mitt huvud känns det bara som om allt är vitt och grått och jag har inte förmågan att se det vackra i vintern. Jag vill ha grönt.

    Gilla

    • Tack, så snällt skrivet 😀 Jag kommer nog att fylla min blogg med massor av bilder bara för att det är så kul att fota.
      Jag ser massor av fina bilder hos dig och särskilt när solen skiner på all snö och träden ser ut som snögubbar, då blir jag både lyrisk och lite avundsjuk. Men jag saknar ju vintern så det är inte konstigt om jag ser det vackra i dina bilder där du bara ser jobb och kyla. Men snart kommer vårvintern till dig, något som vi inte har här. Då hoppas jag att du kan njuta av sol och takdropp 😀

      Gilla

  2. Jag har förstått att det vackra sker när jag ligger och sussar som bäst. Men jag bor så jag ser en vacker solnedgång istället.
    Kram

    Gilla

  3. Så fint du fångade det vackra ljuset! Det grå fotot med tallarna är också väldigt läckert! Vattendroppar och is är också en gemensam ”passion” som vi har du och jag 🙂
    Kram

    Gilla

    • Tack! Jag kan inte ta åt mig hela äran för det stämmer verkligen att jag bara lyfter kameran och knäpper 😉 Möjligtvis är jag bra på att se när det finns förutsättningar att bli bra. Jag vet fortfarande inte riktigt vad jag tycker om bilden med tallarna men jag gillar att den blev lite annorlunda 🙂 Vatten i alla former kan bli till de mest spännande motiv. Jättekul att hitta de mönster de bildar 😀
      Kram

      Gillad av 1 person

  4. Alla löften är inte till för att hållas 🙂 Tack och lov för det!
    Härliga foton – det du antyder ska vara misslyckat är helt magiskt!

    Gilla

  5. Wow så fina bilder!
    Älskar din headerbild!
    Att få gå så här och njuta av himlen är magiskt. Minns förra vintern i ett speciellt ljus hur det kändes som att jag vandrade in i ljuset och var där. Det var en speciell känsla som sitter kvar. Allt detta är dessutom gratis och jag förstår inte de som kan gå som sitter inne och trycker och inte vill se detta fina *ler*
    En lila himmel … tjosan så vackert!
    Ja mörker och ljus behövs så att vi kan uppskatta allt det fina *sant*
    Mörk morgon med ljus … ljus dag med skuggor … kvällsmörker med härliga färger/ kram

    Gilla

    • Tack för dina snälla och fina ord 😀
      Vi är lyckliga som kan se och uppskatta allt det fina. Det är lite synd om alla som är för stressade eller av andra skäl inte kan uppleva detta. Jag skulle vilja ropa till dem att stanna upp och titta hur fint det kan vara. Kanske är det så att de inte är medvetna om vad de missar i livet och då är det ännu mer tragiskt. Men en orsak är säkert att alla helt enkelt inte är naturintresserade och då spelar det ingen roll hur vackert det är. De har nog lika svårt att förstå oss som vi har att förstå dem.
      Ja, det var verkligen fina färger och de förstärktes av kameran 😀
      Du har så rätt i att vi behöver mörker för att uppskatta ljuset. Vi behöver motsatser för att se hur det kan vara och för att uppskatta det vi har 😀
      Kram

      Gillad av 1 person


Lämna en kommentar