Mellandagsshopping

Den här tiden på året brukar det vara dags att byta ut en del lite mindre välmående växter mot nya fina. Jag bestämde mig för att utsätta mig för trängsel och reahandel och åka in till ikanohuset som huserar Ikea och massor av andra butiker. Jag ångrade mig nästan redan när jag åkte på motorvägen. Mitt huvud ville inte det jag ville men, som jag har skrivit om tidigare, min envishet hjälper mig ofta i sådana lägen och det var kris både på växtfronten och på tillgången på jeans.

Jag började med uppdraget att hitta jeans. Jag bryr mig inte om märke men jag vet hur mina jeans ska se ut för att jag ska trivas i dem. Första butiken innanför entrédörrarna råkar vara KappAhl så där gick jag in. Det kändes lite ovant. Jag har inte köpt normala jeans på drygt tre år. De jag har övertog jag av min syster för att hon inte ville ha så låg midja. Låg midja passar mig utmärkt som läget är så jag köpte flera par billigt av henne. Under en period tyckte jag att även sådana jeans var jobbiga att ha så då köpte jag två par mammabyxor på nätet. När de hade slitits ut återgick jag till de lågt skurna jeansen och det går bra om jag knäpper upp dem när jag sitter ner. Nu har jag bara ett av de paren kvar och jag räknar med att snart kunna ha normala jeans igen. Därför tänkte jag att det skulle vara bra att fylla på jeansförrådet nu, innan det blir för sent. Rea är bra och jag kom ut från butiken med tre par jeans för 751 kr. Ganska skapligt pris tycker jag. Jag är ganska stolt över att jag inte köpte något annat. Men fy och usch så jobbigt det är att prova byxor!

Från gallerian finns det en ingång direkt till Ikeas avdelning för allt som inte är möbler. Där gick jag in och jag styrde min kundvagn förbi alla avdelningar med blicken rakt fram för att inte frestas. Min ork skulle ju räcka till det jag hade bestämt mig för. På sista avdelningen, den innan lagret, släppte alla hämningar. Som ni kanske kommer ihåg sedan tidigare så har jag bestämt mig för att ha så lite som möjligt som kräver skötsel här hemma. Därför brydde jag mig inte om alla levande krukväxter. I stället gick jag runt och valde bland alla konstväxter. Jag fick ihop en liten samling med både krukväxter och lösa växter med stjälk. Men sedan avvek jag lite från planen. Det går inte att ignorera stora ställ med fina orkidéer för 29 kr styck. Visserligen har de bara en stängel var men den stängeln förgrenar sig och massor av knoppar spricker snart ut. Jag köpte tre stycken. Jag räknar inte med att de överlever så många år och för det priset räcker det om de ger mig lite glädje i alla fall några månader.

Jag kom hem med ett flertal konstväxter och tre levande blommor att placera ut. Ett angenämt nöje. De gamla lite hängiga blommorna får bli kompost och bli till nytta på det sättet.

DSC_0004CSC_0024CSC_0022CSC_0011

Det var tänkt att jag skulle ha gjort ett snabbt besök på Rusta också men det fanns helt enkelt inga krafter kvar till det. Trött men glad kom jag hem, åt en macka och slocknade i soffan. Men efter det fick mina nyförvärv flytta in på sina nya platser.


En kommentar

  1. Orkidéer är så vackra men jag lyckas aldrig få dom att blomma om. Därför är det ju bra att köpa dom på Ikea som brukar ha bra pris. Modigt av dig att ge dig ut i reakaoset. Det är det inte alla fullt friska som människor klarar av!
    Kram

    Gilla

    • Jag har haft orkidéer som blommade om men jag har ingen aning om vad jag gjorde rätt 😉 Till det här priset spelar det inte så stor roll om de bara blommar en gång 🙂
      Jag såg till att hänga på låset när de öppnade. Det var ganska lugnt i början men när jag åkte därifrån började det bli fullt på parkeringen. Jag gör inte om det innan jag har mer ork 🙂
      Kram

      Gilla

  2. Missköt dem ordentligt så ska du se att de blommar om – så jobbar jag i alla fall 😉 Och hittills har det ju funkat – ha ha!
    Modigt av dig att ge dig ut i reatider, där går min gräns 🙂 Men jag ska visst till IKEA på lördag har jag hört, jag har inte alltid så mycket att säga till om som det verkar 🙂

    Gilla

    • Haha, jag ska med andra ord göra som jag brukar 😉 Vi får väl se hur länge de klarar sig.
      Det var ingen trängsel när jag kom dit. Jag var där prick 10.00 och åkte därifrån 11.30 och då började det bli lite för mycket folk. Men jag behövde aldrig stå i kö för att prova jeansen eller för att komma åt de varor jag ville titta på. Kassorna gick också smidigt och det var tur, för jag var ordentligt trött i alla fall efter det äventyret.
      Ha så kul på Ikea. Du hittar säkert något du inte kan klara dig utan 😀 Jag tror nog att du faktiskt vill dit 😉

      Gillad av 1 person

      • Ha ha… det ska vara för orkidéerna då – börjar bli lite smått fäst vid den blomman 😉 Men jag ska visst dit med sonen har jag hört och han är inte kul att umgås med när det blir för trångt!
        Skönt att det inte var så mycket folk, det kan ju vara ganska så fullproppat i dessa tider. Kan tro du blev trött, det hade jag också blivit.

        Gilla

  3. Oj … där går nog min gräns tror jag – Ikanohuset under mellandagarna – låter inte som något jag vill utsätta mig för, men kanske inte så mycket folk som vanligt i dessa e-handelstider 🙂
    Bra pris på jeansen och orkidéer är ju aldrig fel! Vackra blommor som blommar länge och har man lite tur kan de ju även blomma om.
    Kram

    Gilla

    • Jag vet inte vad som flög i mig. Jag undviker trängsel i normala fall men det här var nog en liten obstinat del av min hjärna som tog beslutet 😉 Nu gick det faktiskt ganska bra och jag hann undan innan den riktiga trängseln kom igång 🙂
      Jag är nöjd med alla mina inköp, kanske mest med konstväxterna. Men jag har fortfarande kvar tolv levande krukväxter, förutom de nya orkidéerna, så det lär dröja innan jag har bytt ut alla. Så länge de visar att de trivs hos mig så vill jag ha dem kvar 😉 Mina orkidéer är fina nu och blommar säkert länge nog för att vara värda sitt pris. Lyckas jag få dem att blomma en gång till så är det en bonus 😀
      Kram

      Gillad av 1 person

  4. Håller med dig. Att prova byxor är för hemskt speciellt på vintern när man har så mycket kläder på sig som ska av och på .Orikdeer är så vackra men jag får dom aldrig att blomma igen och dom är bara fina när det är blommor på dom. Här är vi insnöad igen och kommer ingenstans innan plogbilen kommer. Jag som nästan jämt är hemma behöver bara träningsoverallsbyxor och skoteroverall så jag behöver tack och lov inte fara och handla kläder Det är dessutom 20 mil bort och det känns inte som man vill åka så långt för kläder.

    Gilla

    • Ja, oftast vet jag vilken storlek jag ska ha men jag provar i alla fall för säkerhets skull. Men bökigt är det!
      Orkidéerna var så billiga så jag är nöjd med att ha dem den tid de blommar. Sedan gömmer jag dem bakom någon gardin och blommar de inte nästa år igen så slänger jag dem 🙂
      Det är inte mycket att göra när man är insnöad. Bara att vänta. Jag hoppas att du har fått plogat nu så att du kommer fram om du behöver åka.
      Jag har aldrig gillat mysbyxor så oftast är jeansen det jag använder. Jag är nog ganska ensam om det verkar det som 😉
      Jag var tvungen att kolla på kartan för 20 mil lät väldigt långt. Jag förstår att du menar 20 mil fram och tillbaka för till Östersund säger datorn att det är 11,6 mil från dig 🙂 Men det blir ju många mil för att bara uträtta ett ärende så jag förstår att du hellre väntar tills du ändå måste åka in till stan.
      Ha det bra där uppe i ditt vinterland 😀

      Gilla

  5. Du milde tid! Vilken shoppingdag du kom ut på. Själv lyckades jag bara klicka hem en blus från MQ men den var jag mycket nöjd med. Jeans är jag inte alls förtjust i.Tycker att materialet är obekvämt och ganska så hårt. Inget för mig med andra ord. Föredrar material med stretch i. På gott och på ont så klart 😉

    Kram och god kväll!

    Gilla

    • Ja, tack och lov så blev det inte så farligt eftersom rusningen kom när jag åkte hem 🙂 Jag skulle gärna klicka hem det jag vill ha, det brukar jag ju göra. Men nu vågar jag inte skicka efter något som jag kanske sedan inte kan hämta. Körkortet måste jag ha med mig och då kan min syster inte heller hämta ut mina paket. Därför tog jag fram envisheten och gav mig iväg.
      Det är vanligt med stretchjeans numera 😉 Jag är en övertygad jeansanvändare och det går inte att övertala mig att ha något annat, utom möjligtvis på fest 😉 Inga mysbyxor hemma ens.
      Kram och detsamma!

      Gilla


Lämna en kommentar