Sällskap

Sedan jag flyttade från Jämtland till Östergötland för snart tre år sedan, har det blivit så att min svägerska har kommit och hälsat på mig en gång per år. Vi skulle gärna träffas oftare än så och även göra saker tillsammans men tills jag mår bättre får det räcka så här. Vi har båda värk lite överallt och är begränsade av det men det skulle inte hindra oss från att göra små utflykter eller resor inom landet tillsammans. Det är orkeslösheten och tröttheten som sätter stopp. Dessutom ska jag helst inte åka längre bort än två timmars resa från hemmet innan jag har fått min transplantation. Men sedan väntar, i första hand, en resa upp till Östersund. Vi längtar båda upp dit.

Nu är min svägerska i alla fall här hos mig några dagar och som vanligt är det jätteroligt att träffas. Vi babblar på tills jag säger ifrån att jag inte orkar längre. Då är vi tysta ett tag och jag vilar lite. Sedan är vi igång igen och så fortsätter det. Min syster får sällskap på några av sina hundpromenader och då passar jag på att sova en stund.

Vi har planerat att ta oss till någon restaurang och äta i dag. Problemet är att jag inte känner till restaurangerna här. Efter att ha bott här i två år har jag ätit på bara en restaurang, men där har jag i stället varit tre gånger. Nu är det dags att prova något annat och jag har kollat upp utbudet. Det är inte särskilt stort men vi har några alternativ. Det blir ingen lång sittning. Vi tar oss dit, äter vår middag och sedan åker vi hem igen. Men även om jag inte vill sitta på en vanlig stol en längre stund så är det kul att se något annat av min hemkommun än bara mataffärer, vårdcentral och apotek. Ja, jag har ju förstås varit mycket i skogen också så jag sitter inte bara hemma i min soffa.

En fin blomma fick jag av min svägerska.

 


15 comments

 1. Så trevligt med besök av svägerskan. Hoppas att ni hittar en restaurang med bra mat. Kan vara något av ett lotteri men jag tycker det är sällan som man blir missnöjd.
  Kram och ha en bra dag!

  Gilla

 2. Utbudet är inte så lätt att känna till, kunde mycket om Stockholms restauranger innan sonen kom in i mitt liv, men nu känner jag bara till dom barnvänliga. Dessutom blir ju kunskap om retauranger snabbt inaktuell, det räcker med att dom byter ägare eller att kocken slutar så är den helt plötsligt sämre, eller bättre…

  Gilla

  • Haha, det kanske inte går att jämföra Stockholm med min lilla stad men det stämmer att allt kan förändras snabbt. Det blir spännande att upptäcka något nytt här 🙂

   Gilla

 3. Kul med efterlängtat besök och så trevligt att gå på restaurang 🙂
  Ni hittar säkert ett bra ställe med god mat.
  Ha en bra dag!
  Kram

  Gilla


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s